Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Mainland (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=22)
-   -   Jak uwolnic FE w ankh ?? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=51055)

Zimahe 22-09-2005 10:38

Jak uwolnic FE w ankh ??

Mam pewien problem... A mianowicie duzo osob wie ze w Ankrahmun w Serpentine tower na nizszych poziomach sa uwiezione: vamp, FE, behe, a jeszcze nizej green dijin. Czesta jak tam schodzilem to fire elemental byl juz uwolniony ze swojego pomieszczenia gdzie byl zamkniety. Slyszalem jeszcze ze jak sie go zabije to w jego "wiezieniu" jest dzwignia uwalniajaca dijna znajdujacego sie za magic wallami pietro nizej. Nie wiem czy to prawda bo nigdy nie prubowalem zabijac FE. Dlatego tez zwracam sie z pytaniem "jak go mozna uwolnic i czy da sie wypuscic jeszcze np. vampa ??"
Jezeli juz kiedys ktos taki temat zamiescil to sry :) ale nie zauwazylem
(moj pierwszy temat) :P

Vanhelsen 22-09-2005 16:47

FE ANk
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zimahe
Mam pewien problem... A mianowicie duzo osob wie ze w Ankrahmun w Serpentine tower na nizszych poziomach sa uwiezione: vamp, FE, behe, a jeszcze nizej green dijin. Czesta jak tam schodzilem to fire elemental byl juz uwolniony ze swojego pomieszczenia gdzie byl zamkniety. Slyszalem jeszcze ze jak sie go zabije to w jego "wiezieniu" jest dzwignia uwalniajaca dijna znajdujacego sie za magic wallami pietro nizej. Nie wiem czy to prawda bo nigdy nie prubowalem zabijac FE. Dlatego tez zwracam sie z pytaniem "jak go mozna uwolnic i czy da sie wypuscic jeszcze np. vampa ??"
Jezeli juz kiedys ktos taki temat zamiescil to sry :) ale nie zauwazylem
(moj pierwszy temat) :P

1) Było
2) nie wiem w jakie stanowisko utzyrmuje moderators team i czy to nie będzie quest spolling ;)
3) popytaj w Ankh hi-leveli, na pewno ci odpowiedzą :)

Sir Crozin 23-09-2005 14:53

ewentualnie zapytaj na Game-Chat albo na Rl-Chat

Zimahe 23-09-2005 23:43

Eh.... pytalem sie juz wielu osob w Ankh i nikt nie wie jak -.- (no ale w koncu ktos go musi uwalniac). Moze on sam sie w pewnym momencie uwalnia ?! =/
no ale kto wie. Jak dowiem sie czegos od kogos to dam znac :)

Sozemego 24-09-2005 00:01

trzeba kliknac na pochodnie w pokoju ze skrzynka. Jak sie tam dostac ? wykombinuj sam

B@RT 24-09-2005 00:03

jak robisz tego questa to zapal lampeczke (pochodznie czy jak tam nazywasz (to nad skrzynka)) i wroc spowrotem ...
powodzenia ^^

ps. tam jest dzwignia a jak ja przesunesz to uwaga!! DŻIN!!!

Zimahe 24-09-2005 09:48

Chodzi wam o pochodzie w pomieszczeniu z questem na white pearl ??
PS. Da sie jakos dostac do tych pomieszczen z "skarbami" =] ktore sa zaraz na lewo jak sie zejdzie na pietro gdzie wlasnie jest uwieziony fe ?? (moze jakis klucz jest albo cos :/...

ziemniak1600 25-09-2005 11:00

Ehh ja tez probowalem zrobic tego "questa" chociaz niewiem czy to quest??
Niewiem tez do czego sluzy pewien przelacznik pod polem energii kolo djinna^^
WIECEJ NIEPOWIEM BO ZARAZ MNIE OSKARZA O QS:P

Zimahe 26-09-2005 09:05

...a wiec pod energy fieldem jest jakis przełacznik ?? Nastepnym razem jak go zabije to musze sprawdzic :P Jezeli ktos wie cos na ten temat niech pisze !!!!!!!!

ziemniak1600 27-09-2005 19:41

@UP
Tak pod tym efieldem po najbardziej po lewej.Myslalem ze on otwiera jakiegos potwora/dojscie do tych wandow lub biblioteki na lewo od schodow.Ale nic sie niezmienilo:/

Zimahe 27-09-2005 22:40

A moze trzeba zagadac do tego NPCka nad tymi pomieszczeniami (sprzedaje czary dla sorcow) moze on cos wie do czego to sluzy moze to zwiazane jest z jakims questem....<ale ciiii.... ;p;p;p>
PS. Na pewno ci co zabili djinna na dole zwrocili uwage na niektore rary bedace za nim, znajduja sie tam np. boots of waterwalking.
Wie ktos cos wiecej na ich temat ??

hensels noobek 01-10-2005 18:52

trzeba 6 chłopa i przyciskasz dzwginie pod enegry fieldami i no i wtedy otwiera sie Vamp a potem wchodzisz do vampa i otwiera sie behe dalej nie powiem do czego dzwignie sluza :DD

Ellenhorin 01-10-2005 20:40

@Up
Kto CI takich glupot naopowiadal-.-

@Topic
Trzeba dac "use" na sciane kolo skrzynki przy quescie na perelke

Zimahe 03-10-2005 22:07

No to w koncu ta dzwignia pod EF otwiera vampa czy nie... ??!!

Kubus^^ 19-11-2005 14:31

Fe....

Idziesz do trangle tower to pokoju z white pearl,naciskasz na ściane i jak na tobie sie pojawi dymek to FE otwarty a potem dzwignia dizna otwierasz:)

Barerujo 24-11-2005 08:35

Idziesz do tower... aby wejsc do pomieszczenia, sam wiesz co masz zrobic... Uzyj pochodni aby otworzyc FE, pod FE jest dzwignia, oda "usuwa" Magic Walle trzymajace na uwięzi Dzina... Co do dalszego usuwanai fieldow to nie wiem... ale i tak wątpie ze sie da cos zrobic aby otworzyc vampa... A zeby zabic Behe trzeba osob na cale pomieszczennie i jakis sork musi cos z sumonowac i zabic sumonem behe

boots of haste 24-11-2005 17:56

oczywiscie moge sie mylic...
...ale mi sie wydaje ze tych potworkow typu fe vamp djinn bhemoth nie da sie po prostu wypuscic sa uwiezione i tyle...
ps. ktos wogule uwolnil fe?
co trzeba wogule zrobic zeby cos z tego czegos uwolnic (jesli wogule sie da)?

Thorin-Debowa Tarcza 24-11-2005 18:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez boots of haste
oczywiscie moge sie mylic...
...ale mi sie wydaje ze tych potworkow typu fe vamp djinn bhemoth nie da sie po prostu wypuscic sa uwiezione i tyle...
ps. ktos wogule uwolnil fe?
co trzeba wogule zrobic zeby cos z tego czegos uwolnic (jesli wogule sie da)?

da sie, a przynajmniej fire elementala, wiem bo zabilem ale byl juz uwolniony.

helka 24-11-2005 18:45

FE da sie uwolnic sam do robilem z kumplem trzeba po prostu nacisnac na pochodnie za strzynka z white pearl ale jak sie tam dostac niepowiem :P jak sie zabije fe to naciska sie dzwignie i na dole znikaja magic walle zabija sie djina. pod energy fieldami jest miejsce na 5-6 osob ( niepamietam dokladnie ) razme w kumplami stawalismy na polach i ciagnelismy za dzwignie ale nie poskutkowalo ale sa tez tam oltarze kladlismy tam scarab coinsy ale bez skutku ;/ moze trzeba cos innego.... jak bede kupie next pacca to zbadam dokladniej . pozdro

Shadowmaster 28-11-2005 00:39

mały ss

http://i21.photobucket.com/albums/b2..._/2e75fce5.jpg

mam nadzieję że widać eseska :D co do fe + pana magika to spoko ale nad resztą trzeba pomyśleć :p . Pozdro

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:01.