![]() |
I need answer
Byl tu temat: Wybuchy
Uzywalam opcji szukaj i wnioskuje ze zostal skasowany A ja mam pytanie wziawzku z nim: Czy te durne kule ognia spadaja na ziemie czy sa jak fajerwerki? Na i le metrow trzeba sie odsunac? Ile ma sie czasu na "ucieczke"? |
Temat został skasowany (miałem w ulubionych :P )
Czasu- zależy jak długi dasz sznurek. ODległość- nei mneijsza jak 50 metrów Jesli nastepuje taki wybuch to pewnie ejst on w powietrzu, a resztki stopione opadają na ziemie zgodnie z prawami fizyki :) |
Jak dobrze ze chociaz przepis mam ib tak znam na pamiec :)
Dobra, muszetrenowac biegi na 60m :) I sie zabieram z Magda (moja kumpela) do tego experymentu:) |
Mam proźbe, jeśli ktoś może mi napisać (choćby na PW) o jakie "kule ognia" chodzi i co było w tym skasowanym temacie (szkoda, że moderatorki kasują tematy ;( )
|
@Wieszok
Usuniety temat w wolnym tlumaczeniu zawieral wskazowki jak sobie zrobic krzywde, poparzyc sie, udusic, miec na bakier z prawem. Usunalem tamten topic by uniknac sytuacji, ze jakis szczyl zainteresowany wybuchem wyladuje w szpitalu z oparzeniami 3-go stopnia a szlochajacej matce powie "bo na forum tibia.pl tak piosali". Potem taka matka obwiniajac strone/forum wytoczy serwisowi czy administratorom sprawe w sadzie ze przez nas jej dziecko jest okaleczone do konca zycia. naturalnie to tylko profilaktyczny domysl z mojej strony ale kto wie co by sie moglo stac. Gdyby ogien i materialy wybuchowe sluzyly do zabawy, to by je sprzedawali w sklepach z oznaczeniem "zabawka dla dzieci do lat 3". @Wszyscy zainteresowani wybuchami: Wezcie sie lepiej za poprawianie ocen przed wakacjami a nie wam pirotechnika w glowie, malolatow z poparzeniami twarzy i rak jest wystarczajaco duzo po nowym roku. |
@ Magus zgadzam się. Podałem indywidualnie Wieszokowi przez PW, ale nie zamieściłem na stronie, bo wielu userów mogłoby sobie krzywdę zrobić (napisałem to mu też :P )
Temat był interesujący, ale niebezpieczny. Choć można by było zrobić bramę IQ (ci od 140 IQ sami sie chyba nie zabiją :P ) Sry za off. Ale wydaje mi sie że w tym temacie wszystkie odpowiedzi zostały udzielone, |
Jak robi sie tą kule ognia z wodoru to nic nie ma prawa spaść na ziemie bo guma z balonika spłonie, a gdyby nawet nie to co by ci mogła zrobić?? A odsunąć sie trzeba na odległość ok. 25 metrów (nie gwarantuje bezpieczeństwa), i przydałby sie sznurek (lont) ze 20 metrów...
|
@Magus: Z tym się zgadzam, że takie "niebezpieczne tematy" należy usuwać, ale w ostatnich dniach zauwarzyłem, że prawdopodobnie zostało skasowanych wiele innych tematów na które międziinnymi odpowiadałem (strasznie mi skacze liczba postów :P)
Eerion, thx za ten "przepis", narazie go niewykorzystam, bo niemam odpowiednio bezpiecznego miejsca, może jak kiedyś wyjade na wieś do qmpla :rolleyes: . Coś zauwarzyłem, że ten temat, zaczyna sie odradzać |
Cytuj:
Ma dobre stopnie i pytanie CZYTE KULE OGNIA SPADAJA DO JASNEJ CIASNEJ? |
Jest jeden sposub by się otym przekonać, tylko pls rób to w bezpiecznym mniejscu :P
|
Wiesz co zrobie do ppod twoim domem (lol)
|
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:00. |