![]() |
O szczurach słów kilka
Nikt się szczurkami nie zajmuje, bo wszyscy uważają je za zbyt słabe, by były godne naszej uwagi- tu okazuje się, że są ważną częścią Tibii:
Szczury, potocznie zwane "ratami" (i raczej tak będę o nich mówił) spełniają pare ważnych funkcji. 1. Wypada z nich co prawda tylko do 4 gp, ale zaznaczam, że czasami rozpaczliwie potrzebujemy takiej właśnie kwoty! Np. sorcerer, gdy robi bp hmm, zbiera powoli, bo i tak mu się nie spieszy, kase na kolejne runki. Jest to tylko jeden z przykładów, ale nie mam zamiaru wymieniać teraz ich wszystkich, napewno je poznacie podczas gry ;) . 2. Z racików wypada także często serek, znów znajduje on zastosowanie w robieniu bp hmm. W końcu jest nam do tego potrzebna mana! 3. Ta funkcja szczurów jest podobna do powyższej- wygrzebujemy z dedłych ratów robaki, które za pomocą wędki przetwarzamy na ryby. Czy coś więcej musze dodawać? B) 4. Słyszeliście o takim czymś, jak plaga ratów w Thais? pytanie dla :baby: Podczas plagi te małe, nipozorne stworzonka mogą dać nawet liczące się ilości expa! łapcie mnie na Guardii pod nickami "Defender of Hypro" i "Arrow of the North"!!! |
Ciekawe i prawdziwe :]
ale nie bardzo rozumiem do czego ma służyć ten temat :confused: PS jest jeszcze jedna poważna wada to że rat daje tylko 5 expa co dla sorca/druta jest... przykre. Minimum 8 lvl na mainie 5 exp - 8 lvl = 0 souli ;( Dodaj coś o cave ratach... |
Jeszce jedno nawet eternal oblivion,cachero,bubble zaczynali na ratach :)
|
Prawde Mówiąc To Wszyscy Zaczynali Na Ratach :)
P.S Tylko Zara Nie Wychwalajcie Się Że Odrazu Na Trolle Czy Wolfy :P |
Ładnie i dobrze powiedziane :). W końcu (wg. mnie) to były pierwsze nasze potworki ;-).
|
No i nalezy wspomniec ze wielu ludzi skilluje shielda na ratach :)
|
Ciekwy temat natury filozoficznej :p w końcu przecież prawie każdy z nas nabił 2 lvl na ratach :)
|
HEHE zapomniałeś o cave ratach... jt to troche większy szczur który daje 10 exp i jest taki sam loot co z rata :evul:
|
czy rat zrzuca jakcet?nie więc ten post u góry to sam fałsz
|
Cytuj:
jedyna mozliwosc to jak ktos dostanie n 1 lvl rope i pójdzie na bugi!(pod all-dee)ale i tak na 100% nikt tak nie robił! 8o |
@Up: Niekoniecznie. Ja jak kończyłem jedną postacią rooka a drugą zaczynałem to odchodziłem w ustronne m-ce, kładłem eq na ziemi i się wbijałem drugim charem który brał te przedmioty :) I lecimy na bugi :)
|
Raty
Raty dają expi i dlatego nie są tak zerowe, każdy kiedys ubił rata, bo zaczyna się właśnie na rooku, ubijaniem szczurów. Tylko po co ten temat.
|
Gratulje kolejnego durnego tematu
Jak by ci to powiedzieć-nibende oszukiwać jestes debilem robią takiego posta,no ale cóz kazdy ma odchyły:) 8o
|
- Spojrzecie lepiej na liste deadów..
Na większosci serwerów RAT'y mają wiejęc fragów niż DEAMON'y. - Pozatym rat jest nieodzownym kompanem skillujacych knajtow. (innych voccow tez, choc mniej) - Rat jest tez glownym bohaterem Tibijskich wyzwisk. (Zwykle wyzwisko: 'Ty pedale! Twoja stara - costamcostam'. Tibijskie wyzwisko: 'Ty n00bie! Pewnie nigdy silniejszego potwora od rata nie ubiles a sie wymądrzasz!!') - No i.. Jest on pierwszym questem, pierwszym expem, pierwszym potworem, i pierwszym zrodlem dochodu Rokkgardczyków. Szczur - taka niepozorna rzecz.. |
Mnie to na 1 lvl raty pare razy dedły! (Na drugim też :D )
|
Wbrew pozorom raty zabijają dziennie bardzo dużo graczy. Spójrzcie sobie na staty na tibia.com. No i jak otoczy nas 6 ratów to oczywiście dedamy(chodzi mi o rook) :] raty rox :D
|
Cytuj:
Rozumiem, że chciałeś napisać o czymś nowym, nie będe Cie krtykować, gratuluję tylko odwagi... Ale ten temat nic nie wnosi... Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:47. |