Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   O szczurach słów kilka (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=51384)

Lord Hypro 24-09-2005 23:43

O szczurach słów kilka

Nikt się szczurkami nie zajmuje, bo wszyscy uważają je za zbyt słabe, by były godne naszej uwagi- tu okazuje się, że są ważną częścią Tibii:
Szczury, potocznie zwane "ratami" (i raczej tak będę o nich mówił) spełniają pare ważnych funkcji.
1. Wypada z nich co prawda tylko do 4 gp, ale zaznaczam, że czasami rozpaczliwie potrzebujemy takiej właśnie kwoty! Np. sorcerer, gdy robi bp hmm, zbiera powoli, bo i tak mu się nie spieszy, kase na kolejne runki. Jest to tylko jeden z przykładów, ale nie mam zamiaru wymieniać teraz ich wszystkich, napewno je poznacie podczas gry ;) .
2. Z racików wypada także często serek, znów znajduje on zastosowanie w robieniu bp hmm. W końcu jest nam do tego potrzebna mana!
3. Ta funkcja szczurów jest podobna do powyższej- wygrzebujemy z dedłych ratów robaki, które za pomocą wędki przetwarzamy na ryby. Czy coś więcej musze dodawać? B)
4. Słyszeliście o takim czymś, jak plaga ratów w Thais? pytanie dla :baby: Podczas plagi te małe, nipozorne stworzonka mogą dać nawet liczące się ilości expa!

łapcie mnie na Guardii pod nickami "Defender of Hypro" i "Arrow of the North"!!!

Quezacoatl 25-09-2005 00:07

Ciekawe i prawdziwe :]
ale nie bardzo rozumiem do czego ma służyć ten temat :confused:

PS jest jeszcze jedna poważna wada to że rat daje tylko 5 expa co dla sorca/druta jest... przykre. Minimum 8 lvl na mainie 5 exp - 8 lvl = 0 souli ;(

Dodaj coś o cave ratach...

Neth 25-09-2005 00:51

Jeszce jedno nawet eternal oblivion,cachero,bubble zaczynali na ratach :)

Bvbb 25-09-2005 02:06

Prawde Mówiąc To Wszyscy Zaczynali Na Ratach :)

P.S Tylko Zara Nie Wychwalajcie Się Że Odrazu Na Trolle Czy Wolfy :P

Blind 25-09-2005 02:11

Ładnie i dobrze powiedziane :). W końcu (wg. mnie) to były pierwsze nasze potworki ;-).

Garret 25-09-2005 09:52

No i nalezy wspomniec ze wielu ludzi skilluje shielda na ratach :)

Boozer 25-09-2005 14:21

Ciekwy temat natury filozoficznej :p w końcu przecież prawie każdy z nas nabił 2 lvl na ratach :)

Knight of Bhall 25-09-2005 17:27

HEHE zapomniałeś o cave ratach... jt to troche większy szczur który daje 10 exp i jest taki sam loot co z rata :evul:

PiXik 25-09-2005 17:45

czy rat zrzuca jakcet?nie więc ten post u góry to sam fałsz

coconut 26-09-2005 20:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Boozer
Ciekwy temat natury filozoficznej :p w końcu przecież prawie każdy z nas nabił 2 lvl na ratach :)

,,PRAWIE KARZDY''? nie! KAŻDY!
jedyna mozliwosc to jak ktos dostanie n 1 lvl rope i pójdzie na bugi!(pod all-dee)ale i tak na 100% nikt tak nie robił! 8o

Xan Arcanist 26-09-2005 22:49

@Up: Niekoniecznie. Ja jak kończyłem jedną postacią rooka a drugą zaczynałem to odchodziłem w ustronne m-ce, kładłem eq na ziemi i się wbijałem drugim charem który brał te przedmioty :) I lecimy na bugi :)

szczyteck 27-09-2005 14:47

Raty

Raty dają expi i dlatego nie są tak zerowe, każdy kiedys ubił rata, bo zaczyna się właśnie na rooku, ubijaniem szczurów. Tylko po co ten temat.

TaJemniczy 27-09-2005 17:09

Gratulje kolejnego durnego tematu

Jak by ci to powiedzieć-nibende oszukiwać jestes debilem robią takiego posta,no ale cóz kazdy ma odchyły:) 8o

Khan 27-09-2005 17:26

- Spojrzecie lepiej na liste deadów..
Na większosci serwerów RAT'y mają wiejęc fragów niż DEAMON'y.

- Pozatym rat jest nieodzownym kompanem skillujacych knajtow. (innych voccow tez, choc mniej)

- Rat jest tez glownym bohaterem Tibijskich wyzwisk. (Zwykle wyzwisko: 'Ty pedale! Twoja stara - costamcostam'. Tibijskie wyzwisko: 'Ty n00bie! Pewnie nigdy silniejszego potwora od rata nie ubiles a sie wymądrzasz!!')

- No i.. Jest on pierwszym questem, pierwszym expem, pierwszym potworem, i pierwszym zrodlem dochodu Rokkgardczyków.

Szczur - taka niepozorna rzecz..

slawekmag 31-10-2005 19:18

Mnie to na 1 lvl raty pare razy dedły! (Na drugim też :D )

Harven 31-10-2005 19:47

Wbrew pozorom raty zabijają dziennie bardzo dużo graczy. Spójrzcie sobie na staty na tibia.com. No i jak otoczy nas 6 ratów to oczywiście dedamy(chodzi mi o rook) :] raty rox :D

Venderer 31-10-2005 20:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lord Hypro
Podczas plagi te małe, nipozorne stworzonka mogą dać nawet liczące się ilości expa!

eeee.... Nieprzesadzaj............ -.-

Rozumiem, że chciałeś napisać o czymś nowym, nie będe Cie krtykować, gratuluję tylko odwagi... Ale ten temat nic nie wnosi...

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez TaJemniczy
Jak by ci to powiedzieć-nibende oszukiwać jestes debilem robią takiego posta,no ale cóz kazdy ma odchyły

A ty masz taki teraz co nie?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:47.