![]() |
Pojedynki grafików
Mam taki pomysł aby urzadzić pojedynki grafików co wy o tym myslicie??
np.tworzylo by się jakiegoś siga i forumowicze w ankiecie lub poscie oceniali by kogo jest dobre a kogo zle i tak.System punktacji polega na przyznawaniu punktow, zaleznie od ilosci uczestnikow. Na przyklad jezeli jest ich 12 to maxymalna liczba pkt. wynosi 12, minimalna 1 co wy o tym myslicie? down: nie zupełnie o to mi chodzi tak tlyko mi chodzi o to ze kilka osob robi siga i forumowicze go oceniają.zupełnie co innego niz konkurs cio trwa teraZ. i pozatymn tam wszystko to prawia plagiaty i to sie od tamtego rozni tym, ze tutaj mozna brac obrazki z neta a tam nie... |
Pojedynek grafikow to konkurs ktory aktualnie trwa ^.-
Bo przeciez artysci z calego forum walcza o glowna nagrode wiec to taka rywalizacja. |
Misieq Druid, a jaka jest ta nagroda i w jakim temacie odbywa się pojedynek?
Widziałem, już w jednym topicu, że ktoś dając pracę, napisał że daje ją na konkurs tibia.pl. O co w tym chodzi? Zaciekawiło mnie to... ;) |
znaczy chodzi o pixel arty, czy ogolnie wszystko czyli rysunki olowkiem itp.
|
nie np kots ustala kategorie np:
najładniejszy sig ze sportowacem lub najładniejszy potwór lub pixel art... ale co o tym sądzicie dobry czy zły pomysł?? nie am żadnej nagrody poprostu radosc z wygrania :D |
Cytuj:
2 miejsce: pacc na 3 miesiące. 3 miejsce: koszulka z obrazem ktory narysowales. :D |
Wg mnie takie pojedynki to wcale nie sa pojedynki.. to rownie dobrze moge wejsc do dwoch topicow dwoch autorow i powiedziec kto ma lepsze.. Ale gdzies na jakiejs stronie widzialem fajny pomysl, ktos wybiera jakis obrazek, i ci ktorzy "walczą", ulepszają ten obrazek (dodaja efekty itp.)
|
dObra moze wyjasnie od początku:
ja ustalam kategorie np najładniejszy sig z Bramkarzem Jurkiem Dudkiem.i wy w postach glosujecie kto ma najlepszy czy pan x albo y albo z lub pan v rozumiecie ?;) |
ok, tylko, że musiż za pomocą GG\prywatnej wiadomości\innego komunkatora zebrać 2-3 zawodników, założyć posta z sondą, napisać temat grafiki i SPOX
ps. jakby co mój GG :7168974 ;) |
ok to mam 2 pytania:
1.czy modki pozwola mi prowadzić temn konkurs..?? 2.czy chcecie ten konkurs? |
@up
a niby czemu mieli by ci nie pozwolic... ;) a taki konkurs moze byc ciekawy... |
no dobra teraz tak:
czekam na opinie modów i 5 głosów na tak (że chcecie trn konkurts) lub 5 nie... czkam thx... |
Tak...
Jestem na TAK myśle że taki konkurs będzie ciekawy a na forum jest dużo grafików co chieli by się podzielić swoimi pracami a w dodatku na takim konkursie wygrana będzie ich zachęcała do dalszej i coraz lepszej pracy!
|
Jestem za... dodaj sondę.
|
nobberskie pytanie:
jak ją zrobić? i kto był by sedziował? ja na początek proponuje sig ze sportowcem... co wy na to :)? |
Było kiedyś coś takiego jak pojedynki grafików, ale to się nie przyjęło. Było dokładnie tak samo, sędziowie, zawodnicy (2 albo kilku więcej) i mieli coś narysować, pomysł niestety nie wypalił, mimo chęci.
|
co do sedziowania to ja moge ;) tu masz topic z moimi grafikami http://forum.tibia.pl/showthread.php...&page=15&pp=10
poza tym, trzeba ustalic jakies zasady... jak sie zgodzisz zebym byl sedzia, zagadaj na gg to omowimy szczegoly |
powinienes jakos konkurs nazwac np :
GRAF WAR 2005 |
ok no to sędzią jest Gtyk
a teraz uczestnicy: 1.Mafuss(mój qzyn) 2.----- 3.----- 4.----- 5.----- 6.----- zglaszajcie sie... aha 1 praca - sig ze sportowcem :D zasady: -sędzia przyzjnaje punkty od 1 do 5 -tworzymy tylko i wyłącznie własne prace -nie obrażamy nikogo, poniewaz ktos zrobił brzydką pracę... teraz czekam na opinie modka jakiegoś |
Dobra... jako sedzia proponuje nastepujace zasady turnieju:
-turniej rozgrywany jest w kilku etapach; kazdy etap to inna grafika do zrobienia, np jakis banner, pixart, lub jakakolwiek inna grafika... -po kazdym etapie odpada czesc osob ktore uzyskaly najmniejsza ilosc glosow, do finalu dochodza 3 osoby i walcza miedzy soba o 3 pierwsze miejsca -punkty przyznawane sa wedlug nastepujacych zasad: a) sedziowie (Zeus_Redes, ja i jeszcze jeden sedzia ktorego na razie nie ma) przyznaja punkty od 1 do 5 (kazda ocene mozna przyznac tylko jednej pracy) b) za pomoca sondy inni uzytkownicy oceniaja prace, praca oceniona najwyzej dostaje 3 pkt, miejsce drugie dostaje 2pkt, a miejsce trzecie 1 pkt -punkty z poprzednich etapow nie maja zadnego wplywu na miejsca zajmowane w kolejnych etapach ------- piszcie co sadzicie o takich zasadach i zglaszajcie sie ;) |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:39. |