Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   helmet of the ancients (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=51600)

Sidav 26-09-2005 20:02

helmet of the ancients

czy to prawda ze jako 'gem' w tym helmecie jest small ruby i dzila tylko 4 minuty a potem znika?^^

Ashlon 26-09-2005 20:10

Chyba red gem, a nie small ruby. Slyszalem, ze dziala 30 minut. Ale po zrobieniu odpowiedniego questa gem "zostaje" na stale.

Mądry Mistrzu 26-09-2005 23:00

ten quest

a jak dokładnie się queścik nazywa ????

Walekifa 28-09-2005 14:52

no Q/S plx ;p

Lodzi 28-09-2005 16:11

Faraoni

:baby: Zeby helm bym stały należy zabić wszystkich faraonów!Leacz do tego trza dużego leavela ;(

Xan Arcanist 28-09-2005 16:14

@Up: Minimum 80 :)

Belefiz 28-09-2005 17:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lodzi
:baby: Zeby helm bym stały należy zabić wszystkich faraonów!Leacz do tego trza dużego leavela ;(

Heh, taki duży level że sam mam 3 części :P Ale niestety pacc się skończył :) A trzeba włożyć small ruby a nie red gem.

Traveler 28-09-2005 18:04

Quest

Ten quest trzeba wykonać w ankrahum (czyli treba miec pacc) :] minimalnie 90 level inaczej będzie ten słynny biały napis (każdy chyba wie jaki) :D trzeba zabić wszystkich faraonów poczym będziemy mieć wszystkie części B) (oprócz small ruby który bedzie czeba se samemu zdobyć) :p . Zdaje mi sie że trzeba też isć do jakiegoś NPC żeby to złożył :evul: lub składamy sami :) . I to koniec filozofi wielkiej :) . A i jeszcze przyokazji musimy zabic 3-7 scarabów i od 1-2 ancient scaraby więc uwaga ;)

Sir Saneris 28-09-2005 18:08

Ileż można? Small Ruby - 30min.. ponoc jest klejnot ze na stałe.. ale nikt go nie ma.

MuChaCz 28-09-2005 20:35

ankh

Trzeba wykonac odpowiedni quest w Ankrahmun i zdobyć cześci do hełmu.
Po czym idziesz na specjalny ołtarz znajdujacy sie w Ankrahmun i składasz hełm.Żeby sie dostac do ołtarza musisz pokonac 1 faraona a przy samym teleporcie do ołtarza masz szafke na książki w której kazdy znajdzie 1 small ruby [small quest] i idziesz na ołtarz i układasz cześci w odpowiedniej kolejności.Po złozeniu hełmu kładziesz na niego small ruby i ciągniesz jeszcze raz za dżwignie i powstaje ci Full Helmet of The Ancients. ( 11 arm. ma tylko przez 30 minut a potem rubin znika) ;)

dede_14 29-09-2005 15:05

A jam pytanie jak ten rubin zniknie to można uzupełnić znowu żeby było 11 def ??
Chodzi mi oto czy można wsadzić drugi raz small ruby który wypada np. z amazonki ??

Kurtwood 02-10-2005 11:29

Up@

Tak, można wsadzić kolejny rubin aby mieć 11 def'a.

All@

Nie mówcie, że można znależć rubin, który bedzie nieskończony, gdyż nikt takowego nie zdobył i to jest jak narazie tylko plotka.

Knight Simon Dark lord 02-10-2005 16:46

MuChacz@
HOTA nie tzeba pociągać za dzwignie by rubin wlazł można samemu włożyć wiem bo na filmiku widziałem jak gość szpanował na dp HOTEm nei pełnym a potem zamienił na FHOTA

topic
8 faraonów z każdego inna częśc HOTA i rubin jest na 30 minut ale gdzieś podobno jest quest na soul ruby który zostaje na stałe

Oskar111 03-10-2005 15:09

helm= zabicie faraonów = wysoki lvl albo dobry team
HOTA (pełny) = hełm + small ruby (pełny przez 30 minut)
co do small ruby to osoby posiadajace hota maja kilkanascie-kilkadziesiat takich kamyczkow

offtopic osoba z ktora mam fotke ma takowy helm i kilkanascie small ruby (i red skulla :P i nei wychodzi z eq jakie ma(ponad 1 kk [milion] gp warte tak stwierdzil) poza dp :P

Dark Sven 03-10-2005 22:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Traveler
Ten quest trzeba wykonać w ankrahum (czyli treba miec pacc) :] minimalnie 90 level inaczej będzie ten słynny biały napis (każdy chyba wie jaki) :D trzeba zabić wszystkich faraonów poczym będziemy mieć wszystkie części B) (oprócz small ruby który bedzie czeba se samemu zdobyć) :p . Zdaje mi sie że trzeba też isć do jakiegoś NPC żeby to złożył :evul: lub składamy sami :) . I to koniec filozofi wielkiej :) . A i jeszcze przyokazji musimy zabic 3-7 scarabów i od 1-2 ancient scaraby więc uwaga ;)

Q/S PLX??? :confused:

Taliboy 11-10-2005 16:29

@offtopic
Ale wy jesteście inteligentni... ziomek sie pytal o to jak długo gem siedzi w helmecie a wy mu streszczacie questa :/ a pote sie dziwicie że modki bana wstawiają czy kasują topic...
@topic
30 minut...

Matiz 13-10-2005 17:50

Widziałem kiedyś film składający się z 14 plików na kazdym hunt na faraona. To było u kolegi to nie pamiętam ani nicka gościa ani nic, wiem gdzie można taki film sciąganąć.

Foq Soul 15-03-2006 19:51

a mozna wyciagnac small ruby czy on zostaje az minie 30 min ???

Rybzor 15-03-2006 20:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Foq Soul
a mozna wyciagnac small ruby czy on zostaje az minie 30 min ???

Zostaje

On Topic:
Przestancie streszczac quest, wszystko zostalo powiedziane ze trzeba wsadzic ruby i dziala przez 30 min no i pokonac faraonki, jedyne o czym mozna podyskutowac to to, że istnieje soul ruby i dziala all the time, jeszcze o tym nie slyszalem jesli ktos cos wie niech powie, ja sadze ze to plotka ;)

Ka sia czek 05-06-2006 23:10

Na antice podobno 5-6 osob zrobilo questa ... i dostali small ancient ruby ktory sie niewypala w helmie ... i maja FHOTA w nieskonczonosc ... niewiem ile w tym prawdy ... dla mnie wydaje sie to prawdopodobne ... i tak powinno byc ... jak na questa z ktorego mamy 8def`owy helm to jest za ciezki ... skoro bloker jak bloczy wszystko moze wyrwac okolo 3k combo ...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:55.