Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Parcel - szyt... (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=5207)

Dejvo 05-05-2004 10:31

Parcel - szyt...

Dziś rano chciałem do mego druidka przesłać kase (200gp...) na blanki + BP... of kors chciałem robić BP UHków...

No i kupiłem parcel... do niego wsadziłem BP a w nim 200gp... (tzn 100gp i 1platyna) następnie wysłałem do Ab do mego driudka... odebrałem poczte wsadziłem na siebie BP... otworzyłem go - i wałek! BP był ale ani grosza w nim! (a wysłałem przecież 200gp)... pomyślałem, że po prostu coś pomyliłem i zalogwałem sie na mą poprzednią postać... - jednak i tam 200gp nie było... przeszukałem wszytko dokładnie... NIC.

Czy wie ktoś co się mogło stać z moimi 200gps?

Kennypl 05-05-2004 13:00

Bug ???
Bo niby co innego?
A moze Cipy podpie...... ludziom kase ?

WizzArD 05-05-2004 13:49

Ehh...
Mi tez zniknol parcel jak go slalem na darashie, ale stracilem duzo wiecej ...

Gonzo von Krenzel 05-05-2004 14:42

Mnie niedawno spotkało to samo! Wysyłałem innej postaci (newbie on main - 8lvl) sprzęt. Wysłałem zadowolony, loguje sie pallkiem, do którego wysłałem, otwieram depo a tam... parcel:D. no dobra, dobra... Otwieram parcel a tam... pusto! :P Myśle sobie - mam tyle parceli w dp, że wysłałem zły (ehh... 10gp w plecy:(;)). Loguje się spowrotem tamtą postacią, biegiem do dp, szukam sprzętu... NIE MA! Sprzęt zaginął w akcji... :D.
Konkluzja:
1. Trzeba to zgłosić CIPom.
2. Może za każdym wysłaniem parcela powinni wystawiać potwierdzenie wysłałnia wraz z zapisaną zawartością...? :D

Dejvo 05-05-2004 17:15

E... Bug chyba nie ale to jest napawde denerwujące... okej moje 200gp... ale jeżeli ktoś wyśle na przykład podczas trade parcelowego... 10K drugi k -armora... to wtedy moze wyjsc olbrzymie zamieszanie... i "WOJNA" :) grożenie... chaos... oby to już sie nie powtarzało... ... trzeba poczekać na więcej tego typu przypadków

Mestre 05-05-2004 17:40

Ja ostatnio mam troche inny problem. A mianowicie kupuje parcel,podpisuje wkładam do wraz z innymi rzeczami do paczki.Podchodze do skrzynki i wałek !? Paczka ląduje na skrzyce.Myśle żle podpisałem, sprawdzam jest dobrze,więc o co chodzi ? Podchodzi do mnie 40 lvl mówi żebym pokazał label , więc jej daje ,po chwili mówi że jest ok. I rzeczywiście teraz sie wysłało.Ale jak zerkłem na ten label to niczym sie nieróżnił. Ale tak jest zawsze (od jakiś 2 tygodni).

Ale ostatnio odkrylem że jeśli używam labela z innej paczki to jest wszystko ok(troche to dziwne?)

Adaras 05-05-2004 17:56

Bug..bugi..tylko to mi na myśl przychodzi.

Zresztą ludzie zauważcie - CIP'y naśladują dzisiejszą pocztę. Wyślesz kasę i czasami albo nie dochodzi albo bez kasy (Było parę przypadków, że listy sprawdzali i kradli zawartość) :)

Pikol 05-05-2004 18:29

U Was to jeszcze nic!! U mnie jak wyslalem 1,5k dla mego UH-makera to nie miałem nawet pustego parcela!! ;( . No cóż, trzeba żyć dalej a u Ciebie 200 gp to nie aż taki majątek...

Gangrel 05-05-2004 19:56

Mnie niedawno zdażyło sie to samo. Możesz napisać do GM-a ale watpie by to cos dalo.

kotomaniak 05-05-2004 20:28

Teraz często zdażają sie "parcel bugi'. Jakiś czas temu lider sprzedawał GH i zapakował rzeczy jednego typka do parcela (z 200 itemów ponad) parcel został wysłani i nie doszedł. To dopiero była głupia sytuacja. Próbowałem moim facce wysłać coś sobie na edron i nie doszło, teraz na pacc islands facce nie mogą wysyłać czy to pojedynczy bug?

Gremlin 05-05-2004 21:07

Wysylam paczkami rzeczy bardzo czesto i jeszcze nigdy mi nic nie zginelo (raz przez pomylke wyslalem plecak boltow do innego miasta koledze :) ).

Wiekszosc tak zwanych parcel bugow to:
1. Jesli do was nie dojdzie to zwykle thief z drugiej strony.
2. Puste miejsca (spacja) po nicku/miescie
3. Koles stojacy kolo skrzynki na ktora rzuci jakiegos malo widocznego smiecia (np jagode), sprawna osoba moze zwinac paczke zanim sie zorientujecie ze jest cos nie tak.

Dejvo 05-05-2004 21:31

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Gremlin
Wysylam paczkami rzeczy bardzo czesto i jeszcze nigdy mi nic nie zginelo (raz przez pomylke wyslalem plecak boltow do innego miasta koledze :) ).

Wiekszosc tak zwanych parcel bugow to:
1. Jesli do was nie dojdzie to zwykle thief z drugiej strony.
2. Puste miejsca (spacja) po nicku/miescie
3. Koles stojacy kolo skrzynki na ktora rzuci jakiegos malo widocznego smiecia (np jagode), sprawna osoba moze zwinac paczke zanim sie zorientujecie ze jest cos nie tak.
No z tym sie Gremiln zgadzam w 100%... tylko u mnie to taki przypadek, ze pracel doszedł - a itemów w nim brak.. jak to wytłumaczysz? ... ja również zawsze kiedy wysyłałem było ok, ale teraz taki dziwny przypadek więc napisałem topic... może zgłosić jednak o tym bugu do gm?

Master Paxx 06-05-2004 14:39

No wiecie ja wyslalem tez do drugiej posatci 20K i spzreta pozadnego! i na obu postacich nie ma prawie wogle eq!
paxx

Krwawy Omlet 06-05-2004 14:48

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Mestre
Ja ostatnio mam troche inny problem. A mianowicie kupuje parcel,podpisuje wkładam do wraz z innymi rzeczami do paczki.Podchodze do skrzynki i wałek !? Paczka ląduje na skrzyce.Myśle żle podpisałem, sprawdzam jest dobrze,więc o co chodzi ? Podchodzi do mnie 40 lvl mówi żebym pokazał label , więc jej daje ,po chwili mówi że jest ok. I rzeczywiście teraz sie wysłało.Ale jak zerkłem na ten label to niczym sie nieróżnił. Ale tak jest zawsze (od jakiś 2 tygodni).

Ale ostatnio odkrylem że jeśli używam labela z innej paczki to jest wszystko ok(troche to dziwne?)
wierz dlaczego ? ponieważ karteczka w parcelu musi być zawsze pierwsza!!!!! :)

Shuks 06-05-2004 15:53

ehhh spotkalo mnie to samo:
wyslalem kumplowi bp hmm a on po dojsciu do dp mial odebrac i odeslac mi 1 k. po chwili kumpel mowi
'wyslalem' no to ja po*******am do dp otwieram lockera a tam nie ma parcela ja juz w*****ony pisze do kumpla
'eyy jaja se robis czy co? nie dostalem zadnego parcela'
po dluzszej rozmowie okazalo sie ze kolega nie klamal - wyslal 1 k ktore nie wiadomo gdzie powedrowalo... :(

Bobercjusz 06-05-2004 17:36

Mi się jeszcze nigdy to nie zdarzyło. A i z tym że label musi być 1 to tesz nie prawda bo wysłałem już w życiu dobre 500 paczek i nigdy (no może 2 razy) nie dawałem labela na 1 pozycje i paczki dochodziły. Napiszcie do Gm niech zobaczą co i jak.

mali 06-05-2004 17:57

Ale sa i tego chyba plusy.Kupuje parcela wsadzam 4bp uh od mojego uh makera wysylam paczka sie nie wysyla nagle znikla Mysle se KK jest Spox poszlo ide do depo patrze w depo mam Parcela tego mysle co jest przelogowalem sie i na mojej postaci mialem tez parcela z 4bp uh a wiec ci uradowalem i wyslalem jeszcze raz i mialem 8bp uh ;) Ale kiedys mi zniknol k-set jak wysylalem i 58lv ukradl mi w-helmet Fire sword bo nie moglem wyslac parcela ;(

Litawor 06-05-2004 18:01

Ja miałem podobny problem, ale nie z parcelem. Sprzedaje w sklepie mace. Mówię "hi", "sell mace", "yes". Mace znika, ale pieniądze się nie pojawiają! Sprzedałem drugiego mace i znowau to samo. Więcej już tego dnia nie sprzedawałe. Więcej już się to nie powtórzyło. Dobrze, że to był tylko mace.

Bambuko 06-05-2004 19:59

Może to strajk listonoszy? Po update kradną i nie donoszą paczek, a jak za mało włożysz, to zwracają.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:54.