![]() |
Noob czyli co sie kryje w jaskini .. ekhm ... Deera ;p
Jak wiemy często w tibii spotykamy tzw. "Noobow" ... Jak sie pozbyć nooba ktory włazi nam w tyłek... niektórzy powiedzą to proste .. poprostu go ignorowac ... I tu zaczyna sie problem bo Noob zadaje po 1000 pytań w stylu : "Mash Fud ??" lub "Bedziesh mojiim protektorem żebym mógł straszyć innych" . I w tym momencie pęka nam żyłka łącząca mózg z pięścią (w przypadku tibii to z myszką .. to znaczy ręką na myszce) i niestety nabijamy sobie skulla zabijając takowego klienta ... Zabiliśmy go ... szcześliwi że uwolniliśmy sie z jego sideł idziemy sobie drogą aż tu ba, wyraznie podniecony wraca i serwuje tekst "Łał niezłego hita walnołeś .. nie martw siem nie gniewam sie na Ciebie" Jak reaguje 80 % z nas .. tak samo jak poprzednio nabijając 2 deda naszemu kochanemu "przyjacielowi" ... wtedy myślimy że noob sie poddał ale nieeeee !! to nie w jego stylu ... on wraca i zaczyna nas wyzywac ,lub co gorsza przepraszac i proponowac przyjaźń .... I co wtedy robimy ?? Nabijamy Red Skulla czy coś innego ? Czekam na wasze odpowiedzi .... :)
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Up: lekko się spóźniłem ;) |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Jak nie chcesz, to musisz się przemóc! Tak jak z chodzeniem do szkoły :)
A na non-pvp? Na securze pogrozić Black List, a na innych chodzić za nim, i odbierac mu loota/expa. A jesli ty expisz, to poprostu poczekaj aż sobie pójdzie.. Albo pobaw się z nim... :evul: |
Ignore nie jest na zawsze, tylko na jeden log.
Chodzi mi o to, że jakby ten delikwent wylogował się, po to aby sie znów zalogować, ignore przepada. Wiem to, sam tak mialem;/ |
ignore pemanently czy jakos tak
|
Ignore mozna ustawic na zawsze albo dopuki sie nieodwoła
|
...
..........
|
Moi drodzy. A nie lepiej wytłumaczyć mu prostym, grzecznym językiem?:
„Ej no sorry ale nie chcę cie za przyjaciela. Wiesz nie lubie takich jak ty… Nie obraz się ale tak jest. Sorry, Sorty nie bluźnij na mnie bo będzie to świadczyć nie o ciebie, a o twojej rodzinie jak cię wychowała” Nie lepiej? |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Najważniejsze to trzymać nerwy na wodzy. Jeśli już naprawdę chcesz go uszkodzić zaproponuj wspólny trening ... hehe Albo poproś go o przetestowanie Twojej zbrojki. Ktoś napisał o wspólnym polowanku i wtedy potwory robią czarną robotę za nas. Długo nie wiedziałem kim jest prawdziwy noob , definicje znałem , ale to teoria. Różne rzeczy słyszałem o noobach , wiele przeczytałem na tym forum. Aż któregoś razu spotkałem kolesia który był mistrzem noobów , wzorcowy model. Hehe, co ten koleś wyprawiał i co mówił to ludzkie pojecie przechodziło. Jego ulubione powiedzonko to : cho na questa. Potrafił je powtarzać po kilkadziesiąt razy , więc możecie się łatwo domysleć co czułem. :))) |
są 3 sposoby na nooba
1.ignore 2.iść z nim na hunta i niby "niechcący" sprawić by dedł 3.powiedzieć mu "ok ale cho na moment na prty to wtedy będe twoim kumplem" i jak się dołączy to wiecie co robić :evul: ja najczęśniej stosuje pierwszą metode najbardziej opłacalna |
Cytuj:
Topic: Uwierz mi nie raz juz spotkalem takiego "Frienda" wtedy idziesz na Guardy włazisz i wyłazisz , rzucasz mu na Rope jakieś przedmioty... No i biedak ginie.:P ^ to sposób na non-pvp ^ Zabijasz i tyle. ^ sposób na PvP ^ |
rotfl, czy tutaj chociaz jedna osoba wie co znaczy owy nOOb? Czy tak uzywacie bo to fajnie tak w towarzystwie sie polansowac slownictwem?
|
Cytuj:
Cytuj:
Tu trzeba ostro. Jak po Ignore perm. się nie odwali, to się go w ciemnym kącie ubija i po zabawie. |
LoL
Po prostu jak gość ma mniejszy lvl niż ty to spróbuj od niego uciec, jest przecież tyle miejsc gdzie można sie szybko przed kimś schowac bez śladu.
|
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:55. |