Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Noob czyli co sie kryje w jaskini .. ekhm ... Deera ;p (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=52221)

Moongroow 02-10-2005 21:24

Noob czyli co sie kryje w jaskini .. ekhm ... Deera ;p

Jak wiemy często w tibii spotykamy tzw. "Noobow" ... Jak sie pozbyć nooba ktory włazi nam w tyłek... niektórzy powiedzą to proste .. poprostu go ignorowac ... I tu zaczyna sie problem bo Noob zadaje po 1000 pytań w stylu : "Mash Fud ??" lub "Bedziesh mojiim protektorem żebym mógł straszyć innych" . I w tym momencie pęka nam żyłka łącząca mózg z pięścią (w przypadku tibii to z myszką .. to znaczy ręką na myszce) i niestety nabijamy sobie skulla zabijając takowego klienta ... Zabiliśmy go ... szcześliwi że uwolniliśmy sie z jego sideł idziemy sobie drogą aż tu ba, wyraznie podniecony wraca i serwuje tekst "Łał niezłego hita walnołeś .. nie martw siem nie gniewam sie na Ciebie" Jak reaguje 80 % z nas .. tak samo jak poprzednio nabijając 2 deda naszemu kochanemu "przyjacielowi" ... wtedy myślimy że noob sie poddał ale nieeeee !! to nie w jego stylu ... on wraca i zaczyna nas wyzywac ,lub co gorsza przepraszac i proponowac przyjaźń .... I co wtedy robimy ?? Nabijamy Red Skulla czy coś innego ? Czekam na wasze odpowiedzi .... :)

Elmer 02-10-2005 21:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Moongroow
... niektórzy powiedzą to proste .. poprostu go ignorowac ... I tu zaczyna sie problem bo Noob zadaje po 1000 pytań w stylu : "Mash Fud ??" lub "Bedziesh mojiim protektorem żebym mógł straszyć innych"

Jeżeli przyciśniesz przycisk ignore nie usłyszysz już żadnego pytania :D

Solero 02-10-2005 21:30

Cytuj:

Jak wiemy często w tibii spotykamy tzw. "Noobow" ... Jak sie pozbyć nooba ktory włazi nam w tyłek... niektórzy powiedzą to proste .. poprostu go ignorowac ... I tu zaczyna sie problem bo Noob zadaje po 1000 pytań w stylu : "Mash Fud ??" lub "Bedziesh mojiim protektorem żebym mógł straszyć innych" . I w tym momencie pęka nam żyłka łącząca mózg z pięścią (w przypadku tibii to z myszką .. to znaczy ręką na myszce) i niestety nabijamy sobie skulla zabijając takowego klienta ... Zabiliśmy go ... szcześliwi że uwolniliśmy sie z jego sideł idziemy sobie drogą aż tu ba, wyraznie podniecony wraca i serwuje tekst "Łał niezłego hita walnołeś .. nie martw siem nie gniewam sie na Ciebie" Jak reaguje 80 % z nas .. tak samo jak poprzednio nabijając 2 deda naszemu kochanemu "przyjacielowi" ... wtedy myślimy że noob sie poddał ale nieeeee !! to nie w jego stylu ... on wraca i zaczyna nas wyzywac ,lub co gorsza przepraszac i proponowac przyjaźń .... I co wtedy robimy ?? Nabijamy Red Skulla czy coś innego ? Czekam na wasze odpowiedzi .... :)

cóż troszke temacik małosensowny ale jeżeli oczekujesz odpowiedzi to jest prosta dajesz noobkowi ignore perm i udawaj że go nie widzisz w końcu się odczepi, w żadnym wypadku nic nie odpisuj typu spadaj itp tylko to przedłuży waszą "przyjaźń"

Up: lekko się spóźniłem ;)

Moongroow 02-10-2005 21:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Elmer
Jeżeli przyciśniesz przycisk ignore nie usłyszysz już żadnego pytania :D

Tak ale jeśli nie chce ci sie go ignorować a delikwent łazi za Tobą ^^

Solero 02-10-2005 21:32

Cytuj:

Tak ale jeśli nie chce ci sie go ignorować a delikwent łazi za Tobą ^^

Stary wniosek jest prosty - niechcesz się jego pozbyć ! bo lepszego rozwiązania nie widze niż ignorek

Heliwurab 02-10-2005 21:48

Jak nie chcesz, to musisz się przemóc! Tak jak z chodzeniem do szkoły :)

A na non-pvp?
Na securze pogrozić Black List, a na innych chodzić za nim, i odbierac mu loota/expa. A jesli ty expisz, to poprostu poczekaj aż sobie pójdzie.. Albo pobaw się z nim... :evul:

MATI9630 02-10-2005 22:17

Ignore nie jest na zawsze, tylko na jeden log.
Chodzi mi o to, że jakby ten delikwent wylogował się, po to aby sie znów zalogować, ignore przepada.
Wiem to, sam tak mialem;/

Airam Naver 02-10-2005 22:22

ignore pemanently czy jakos tak

Asthan 02-10-2005 22:22

Ignore mozna ustawic na zawsze albo dopuki sie nieodwoła

Herante 02-10-2005 22:23

...

..........

Ranhilleus 02-10-2005 22:24

Moi drodzy. A nie lepiej wytłumaczyć mu prostym, grzecznym językiem?:

„Ej no sorry ale nie chcę cie za przyjaciela. Wiesz nie lubie takich jak ty… Nie obraz się ale tak jest. Sorry, Sorty nie bluźnij na mnie bo będzie to świadczyć nie o ciebie, a o twojej rodzinie jak cię wychowała”

Nie lepiej?

Asthan 02-10-2005 22:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ranhilleus

„Ej no sorry ale nie chcę cie za przyjaciela. Wiesz nie lubie takich jak ty… Nie obraz się ale tak jest. Sorry, Sorty nie bluźnij na mnie bo będzie to świadczyć nie o ciebie, a o twojej rodzinie jak cię wychowała”

Nie lepiej?

Zadko to działa

Ranhilleus 02-10-2005 22:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gladiatr
Zadko to działa

Ale działa... Jeżeli już nie zadziała to ja nie wiem... jak można kogoś bez jakiejkolwiek przyczyny obrażać? Jeżeli by ktos tak do mnie powiedział ((...)to świadczy o twojej rodzinie), to bym się ze wstydu spalił.

Angelus 02-10-2005 23:05

Cytuj:

Jak wiemy często w tibii spotykamy tzw. "Noobow" ... Jak sie pozbyć nooba ktory włazi nam w tyłek... niektórzy powiedzą to proste .. poprostu go ignorowac ... I tu zaczyna sie problem bo Noob zadaje po 1000 pytań w stylu : "Mash Fud ??" lub "Bedziesh mojiim protektorem żebym mógł straszyć innych" . I w tym momencie pęka nam żyłka łącząca mózg z pięścią (w przypadku tibii to z myszką .. to znaczy ręką na myszce) i niestety nabijamy sobie skulla zabijając takowego klienta ... Zabiliśmy go ... szcześliwi że uwolniliśmy sie z jego sideł idziemy sobie drogą aż tu ba, wyraznie podniecony wraca i serwuje tekst "Łał niezłego hita walnołeś .. nie martw siem nie gniewam sie na Ciebie" Jak reaguje 80 % z nas .. tak samo jak poprzednio nabijając 2 deda naszemu kochanemu "przyjacielowi" ... wtedy myślimy że noob sie poddał ale nieeeee !! to nie w jego stylu ... on wraca i zaczyna nas wyzywac ,lub co gorsza przepraszac i proponowac przyjaźń .... I co wtedy robimy ?? Nabijamy Red Skulla czy coś innego ?

Hmm , powiem tak zabijając takiego klienta i ryzykując red skulla sam stałbyś się noobem.
Najważniejsze to trzymać nerwy na wodzy.
Jeśli już naprawdę chcesz go uszkodzić zaproponuj wspólny trening ... hehe
Albo poproś go o przetestowanie Twojej zbrojki.
Ktoś napisał o wspólnym polowanku i wtedy potwory robią czarną robotę za nas.
Długo nie wiedziałem kim jest prawdziwy noob , definicje znałem , ale to teoria.
Różne rzeczy słyszałem o noobach , wiele przeczytałem na tym forum.
Aż któregoś razu spotkałem kolesia który był mistrzem noobów , wzorcowy model.
Hehe, co ten koleś wyprawiał i co mówił to ludzkie pojecie przechodziło.
Jego ulubione powiedzonko to : cho na questa. Potrafił je powtarzać po kilkadziesiąt razy ,
więc możecie się łatwo domysleć co czułem. :)))

Knight Simon Dark lord 03-10-2005 01:26

są 3 sposoby na nooba
1.ignore
2.iść z nim na hunta i niby "niechcący" sprawić by dedł
3.powiedzieć mu "ok ale cho na moment na prty to wtedy będe twoim kumplem" i jak się dołączy to wiecie co robić :evul:

ja najczęśniej stosuje pierwszą metode najbardziej opłacalna

Norah 03-10-2005 19:15

Cytuj:

Nie lepiej?

<lol2><spada z krzesła>Jego posty mnie DOBIJAJĄ!:D BTW: Fajnie się pośmiać z takich typków...

Topic:
Uwierz mi nie raz juz spotkalem takiego "Frienda" wtedy idziesz na Guardy włazisz i wyłazisz , rzucasz mu na Rope jakieś przedmioty... No i biedak ginie.:P
^ to sposób na non-pvp ^
Zabijasz i tyle.
^ sposób na PvP ^

Dest 03-10-2005 19:25

rotfl, czy tutaj chociaz jedna osoba wie co znaczy owy nOOb? Czy tak uzywacie bo to fajnie tak w towarzystwie sie polansowac slownictwem?

Norrin 03-10-2005 20:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Norah ^^
Uwierz mi nie raz juz spotkalem takiego "Frienda" wtedy idziesz na Guardy włazisz i wyłazisz , rzucasz mu na Rope jakieś przedmioty... No i biedak ginie.:P
^ to sposób na non-pvp ^

Ciebie update chyba ominął.

Cytuj:

Moi drodzy. A nie lepiej wytłumaczyć mu prostym, grzecznym językiem?
[grzeczny język i coś o rodzinie]

Stary, oni sobie z tego nic nie robią. Napisz im jeszcze poprawnie to nawet nie zrozumieją co do nich mówisz.
Tu trzeba ostro. Jak po Ignore perm. się nie odwali, to się go w ciemnym kącie ubija i po zabawie.

MuChaCz 03-10-2005 20:30

LoL

Po prostu jak gość ma mniejszy lvl niż ty to spróbuj od niego uciec, jest przecież tyle miejsc gdzie można sie szybko przed kimś schowac bez śladu.

Jahoh 04-10-2005 13:59

Cytuj:

Mam ten sam problem z kolega. Poznalem go i tez zadaje tyle pytan... Ale niechce zranic jego uczuc bo on jest nawet spoko tylko tyle ze jeszcze nieumi dobrze grac ^^

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:55.