![]() |
zarabianie na eq.
Mam pytanie, zwłaszcza do najtow. Jak zarabiacie na eq? ja jestem knightem i mam narazie p-set, dw shield, serpent sword szalik i leather boots. zbieram na fsa tylko z lootowania (czyli gp z lootu i itemy ktore mzona sprzedać u npc takie jak np. macy i swordy z rotow) mam 17 lvl, czy na ten lvl nie mam za slabego eq? moj kolega oszukal ludzi kupil brighta, tower shielda i teraz zbiera na jakis set, jego brat tez oszukuje ze niby do innym GH i ma juz na bs'a. Ja natomiast nie oszukuje, nie robie uh makerow zeby miec kaske z uh ani nic w tym stylu i jestem troche zly ze 9 lvl ma lepsze rzeczy odemnie. Napiszcie po 1 czy na ten lvl to dobre eq i jak zebrac kase na lepsze i ewentualnie na jakie i powiedzcie jak wy zarabiacie kaske na eq/itemy.
|
Cytuj:
|
Mam pacc. Licze na odpowiedzi innych o ich jedno z tysiecy rozwiazan. i napszicie do jakiego lvlu mi powinno wystarczac to eq albo co ewntualnie sobie teraz kupic? na co zbierac?
|
a ja robie to inaczej mam Druida wiec jeśli potrzeba mi kasy to przez jeden dzień nie gram Knightem tylko drutem i expiąc (żeby soul'e rosły) robie Uhy, a potem polowe sprzedaje polowe zostawiam knightowi :D, w ciągu dnia daje rade nawet 3 bp UH zrobic raz nawet 4 zrobilem. Pare dni i na EQ dla low lvl masz full kasy.
|
Jak masz skile w okolicach 45/45 to dobrym rozwiązaniem będzie iść na dwarf soldiery bo wypadają z nich dwarven shieldy (po 100 gp sztuka w kazoo), albo możesz iść do ghostlandu na ghule, z których wypada dużo gp, viking/brass helmet, swordy i mace.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Ja nie mam serca do zbierania kasy...
Niemniej bardzo dobrym miejscem do zbierania jej sa minotaury niedaleko kazordoon. Z mino wypada duzo rzeczy, a z archerow brass aarmory i kusze. W 2 godziny mozna wyciagnanc do 10k w kasie po sprzedazy lootu. (tyle ja wyciagam). Na wyzszym lvlu mozesz isc na scaraby, ale to na 30-35 lvluz lepszymi skillami. Ghoule na ghostland tez sa swietne, z ghoula wypada do 35 gp, + viking helmety (66 gp,) brass helmety (30 gp) scale armory (100 gp) ze skieletonow jeszcze mace i swordy. Mnie natomiast dziwi, jak kumpel ktory ma 60 lvl, uzbieral kase na eq w postaci (swiat antica): magic plate armr, g legi, demon helmet, steel boots, mms, aol, gs, bs... O dziwo zadnej z rzeczy ktore mial wczesniej nie sprzedawal B) |
Cytuj:
|
Ja roznie, ostatnio robie wymiany handlowe, np wczoraj kupilem d lance za 20k a sprzedalem za 45:P, albo bohy sprzedalem za ~100K :P, pozatym loot, loot i loot :]
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Dla mnie UH maker to gościu który stoi pod depo i ciągler UHy trzepie. Ja nawet przed letnim update nie robilem czegoś takiego zawsze, wolałem iść na trole czy rotwormy zeby lvl still grow up :D |
trenie do 60 i na soldy :) tam loocik bardzo miły i kasa jest czasem jakieś draga poblokować, moze coś ciekawego wypadnie :) ^^
|
dzieki za odpowiedzi juz myslalem ze nikt nie odpowie :)
|
jak wbijesz 20 lvl zrobisz questa na 10k i kupisz sobie cos lepszego do eq.
Atak pozatym to dobre skille i soldo albo mino obok kazz |
Mam pomysła !!
Ludzie... Mam PACCa i zarabiam w następujący sposób na eq i runki.
Mam druida... to źle powiedziane.. Mam Elder Druida !! Tzn. że robie UHy bardzo, bardzo szybko i sellam je bardzo, bardzo drogo... 3,1 k za bp. B) Dla Knighta sposób na kase to albo potworki, które dają dużo kasy (np. Scarab :) ) albo tak jak wyżej napisałem: - dla uczciwych graczy 1 Druid/ 1 Elder Druid - dla bandytów "farma drutów" X( |
Cytuj:
|
jeśli chodzi o eq to bardzo trudno sprecyzować czy dobry czy zły podam przykład.
Na serwerze który ma tydzień. P-set, dragon shield, serpen sword to jest świetny eq. k-set, fs jest słabiutkim eq na antice A ogólnie jak robie postać to staram się kierować pewną bardzo mądrą stronką.. http://myweb.cebridge.net/tlttemp/AverageEq.html#Knight A jeśli chodzi o zarabianie na niszym lvl to polecam dobić 60/60 i huncić na Soldkach, ładny loot, duże respy, na powyszych skillach w p-secie, d-shieldzie, barbarian axe łatwiutko się bije do 2 na raz bez straty hp praktycznie :) |
Najlepiej idz pod latarnie zeby zarabiac.
A serio ja chodziłem do Tombs i kasy bylo na godzine z 7k w loocie i kasy możesz isć do miasta minosów albo na solidery w kazo. |
Jak dla mnie to najlepiej skilowac tak do 80/80 (wiem dlugo i nudnie),wtedy nawet ze spikem mozesz pozamiatac wsio,potem Tombs i z tamtad juz tylko czysty zysk (pamietaj zbieraj hatchety,sa oplacalne).
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:36. |