Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Szkoła, czyli co uczeń potrafi... (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=52550)

DJ wilczus 06-10-2005 20:20

Szkoła, czyli co uczeń potrafi...

Witam, chciałbym napisać o przypadkach zdolności uczniów(nie nie nie ci dobrzy tylko te bijatyki itd ..) zdażających sie w szkołach podstawowych Oto niekture z nich :

1.BÓJKI - jeden z częstych przypadków w szkołach poniewarz dzieci nie chcą tego załatwić w sposób naturalny czyli, pójść do nauczyciela i wyjaśnić zajście a nie wszczynac BÓJKI.

2. KRADZIERZE - żadki przypadek (przynajmniej u mnie) poniewarz jak ktoś naskarzy to osoba co ukradła bedzie mieć lekko mówiąc przesrane bo pedagog, nauczyciele itd itd ... .

3.Przeklinanie - (pisze to dlatego bo kolega mnie poprosił) uczniowie często uwarzają sie za dorosłych i klną. Co w tym takiego?? NIC popisywanie sie przed innymi świadczy o wychowaniu dziecka oraz o rodzicach.

Jeśli znacie inne przypadki prosze o nich napisać.

[edited by MayGyver]
mysle ze najpierw powinienes skonczyc podstawowke i nauczyc sie pisac zgodnie z gramatyka i ortografia jezyka polskiego, a dopiero potem wypowiadac sie publicznie

ostrzezenie !!!

spider-bialystok 06-10-2005 20:24

Jeszcze z podstawowki pamietam jak dzieciaki 9-10 lat palily kartki z zeszytu i zaciagaly sie tym jak skretami. Rozsmieszylo mnie to jeszcze bardziej niz twoj podpis :)

Leweracja 06-10-2005 20:24

o.O

jak powaznie napisane cos ty z policji czy jakis pedagog albo nauczyciel niedaj boze ?

4. Bycie na Fali -.^ : Thc + promile z lekka nutka tytoniu ;)

Cafe 06-10-2005 20:29

...

ile jeszcze bedzie tych tematów na tle "szkolnym".

Badzo 06-10-2005 20:29

A dzisiaj była u nas smerfetka i mówiła o demoralizacji, bójkach itp...

BTW. Słownik ortograficzny nie gryzie...

DJ wilczus 06-10-2005 20:33

[quote=Leweracja]o.O

jak powaznie napisane cos ty z policji czy jakis pedagog albo nauczyciel niedaj boze ?

Facet, jak mam to napisać?? mam poczucie humoru ale nie w tym temacie ...

Aztec900 06-10-2005 20:38

no ale o co ci biega przeciez to nic dziwnego bachory takie z podstawowki sa lekko niedorozwiniete i powstają takie sprawy gorzej w gimnazjum gdzie ludzie sa bardziej niedorozwinieci :) nie wiem jak oni to robią :P

Bakura 06-10-2005 20:38

Tabaka,wciągają nawet nauczyciele u nas;D

A tak po zatym....temat co uczeń potraffi.

POCHWALE SIĘ!

5 z polaka
5 z muzy
2 uwagi za bójki na żarty
i uwaga za przyjście na wyrównawcze i bycie inteligentniejszym niż pani;D(miałem 6 na koniec roku i baba troche.....nie dawała sobie rady ze mną;D,a wywalić mnie nie może;D)
2- z pracy domowej matma
1 za pomylenie prostej z odcinkiem;D

Wszystko w jeden dzień,dzisiaj;d

Czyli jednym słowem...im Roxor ;D

Avager 06-10-2005 20:39

Otóż czytając ten oto zamieszczony na samej górze tematu, przez pewnego Pana nieletniego, dochodze do wniosku K*** że mam to gdzieś... co mnie to obchodzi że dzieci K*** z podstawówki K*** palą sobie herbatke Lipton czy inne K*** pierdoły. To ty jesteś K**** w ich środowisku i to ty powinieneś K*** ich powstrzymać K*** i K*** mnie to K**** obchodzi, że im K**** nie pomagasz....

Jak sam widzisz .... sam używam co kilka słów Wulgaryzmów... i co ? Jestem Zdemoralizowany, a jeśli mnie znasz to będziesz wiedział że zostały tu specialnie użyte (Dobrze napisane?) ...

Bla bla bla bla bla bla, Kradzieże... a co ja mieszkam na wsi gdzie se konie kradną ? Prawie nigdzie nie ma kradzieży... a jak są to raczej drobne.....a jak poważne to tylko szkoły specjalne lub te z bardzo złą reputacją (ja byłem w takiej co miała niby złą reputację ze względu na uczniów ... a jakoś ni jednego dealera, złodzieja, wymuszacza nie spotkałem ... Dziwo ? Nawet tzw. Chrztu ni było o.O !!!!!

To moja wyppppppoooooowiiiieeedddźźźź !!!!

UP:

Jak ty sie chwalisz to i ja:

Liceum Profilowane - Zarządzanie Informacją:

Przetwarzanie Informacji (PIN - Infa) : 5, 5, =5, +
Selekcjonowanie, przetwarzanie i organizowanie Informacji (SEL - Infa): +4, +
Technologia Informatyczna (Informatyka - Infa): 5, +
J.Angielski: 5, 5, 5
chemia: 1
Religia: 1
Matma: 4+, 1/x/x
W/F: Brak Stroju x2 :>

DJ wilczus 06-10-2005 20:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Avager Tymczasowy
Otóż czytając ten oto zamieszczony na samej górze tematu, przez pewnego Pana nieletniego, dochodze do wniosku K*** że mam to gdzieś... co mnie to obchodzi że dzieci K*** z podstawówki K*** palą sobie herbatke Lipton czy inne K*** pierdoły. To ty jesteś K**** w ich środowisku i to ty powinieneś K*** ich powstrzymać K*** i K*** mnie to K**** obchodzi, że im K**** nie pomagasz....

Jak sam widzisz .... sam używam co kilka słów Wulgaryzmów... i co ? Jestem Zdemoralizowany, a jeśli mnie znasz to będziesz wiedział że zostały tu specialnie użyte (Dobrze napisane?) ...

Bla bla bla bla bla bla, Kradzieże... a co ja mieszkam na wsi gdzie se konie kradną ? Prawie nigdzie nie ma kradzieży... a jak są to raczej drobne.....a jak poważne to tylko szkoły specjalne lub te z bardzo złą reputacją (ja byłem w takiej co miała niby złą reputację ze względu na uczniów ... a jakoś ni jednego dealera, złodzieja, wymuszacza nie spotkałem ... Dziwo ? Nawet tzw. Chrztu ni było o.O !!!!!

To moja wyppppppoooooowiiiieeedddźźźź !!!!

NIE podoba sie nie moje wina ...
Sam też klne no ale ...

Luke06 06-10-2005 20:58

DJ Wilczur - sorry ale ten temat jest bez sensu.. ew. to że to akurat TY go załozyłeś niema najmniejszego sensu...
W wieku 10lat chcesz się wypowiadać o kradzieżach w szkołach ? To Ty dużo wiesz chłopczyku... kradzieże w podstawówce - bedzie się jutro z czego śmiać... n/c... Sam jesteś teraz w hmmm... 4klasie podstawówki ? Moim skromnym zdaniem to jak pójdziesz tak do gimnazjum, no może w 6 klasie to sie bedziesz mógłb wypowiadać. Nie mówie że jestes głupi czy tym podobne, nie bluzgam - ja tylko twierdze że w tym wieku zbyt dobrze naszych polskich szkolnych realii znac nie mozna:P
<i ten podpis... ROTFL.... 10lat i 'emilka kocham Cie' - wiem - w miłosci wiek nie ważne.. ale żeby w wieku 10lat 'kochać' kogos ? Chyba ze Emilka to miś/lalka:D>
Ucz się chłopcze to trafisz do gimnazjum gdzie o bujkach, paleniu i kradzieżach nikt nie bedzie wspominać. U mnie tylko co niektórzy palą w łazienice - nikt się nie bije, nie kradnie... udało mi się do dobrego gim. trafić

Matek 06-10-2005 21:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez DJ wilczus
Sam też klne no ale ...

No tak - bo jak masz 10 lat to jestes na tyle dorosly, zeby klnac. Ale 7-dio latek to juz za mlody.

Tasior 06-10-2005 22:03

Bójki są naturalnym sposobem rozwiązywania problemów. Ptrosta zasada: zlać kolesia i po kłopocie :P. Dopiero później wymyślono policje itp ;]

Przeklinanie wcale nie jest takie złe,jeżeli nie używasię *****, ***ów(i?) etc. jako przerywnika

5. Nauka głupot ;P

Shinjix 06-10-2005 22:07

Cytuj:

1.BÓJKI - jeden z częstych przypadków w szkołach poniewarz dzieci nie chcą tego załatwić w sposób naturalny czyli, pójść do nauczyciela i wyjaśnić zajście a nie wszczynac BÓJKI.

Wiesz, mlode umysly sa na tyle malo rozwiniete, ze musza zalatwiac wszystko w najbardziej prymitywny sposob:
"Ty byc glupi, ja miec racje, UGABUGABUGA!"
<bum> - pałą w łeb <bum> - pałą w łeb, ...
Cytuj:

2. KRADZIERZE - żadki przypadek (przynajmniej u mnie) poniewarz jak ktoś naskarzy to osoba co ukradła bedzie mieć lekko mówiąc przesrane bo pedagog, nauczyciele itd itd ... .

hmmm... Czasem kradna, zeby sie popisac przed rowiesnikami, czasem, zeby zarobic. Trzeba z tym walczyc.
Cytuj:

3.Przeklinanie - (pisze to dlatego bo kolega mnie poprosił) uczniowie często uwarzają sie za dorosłych i klną. Co w tym takiego?? NIC popisywanie sie przed innymi świadczy o wychowaniu dziecka oraz o rodzicach.

To juz bylo powiedziane. Przewaznie mlodzi chca czuc sie jak dorosli, popisuja sie. A czasem w domu jest taka sytuacja, ze klna jak szewc i inaczej nie potrafia.

Avager 06-10-2005 22:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Luke06
DJ Wilczur - sorry ale ten temat jest bez sensu.. ew. to że to akurat TY go załozyłeś niema najmniejszego sensu...
W wieku 10lat chcesz się wypowiadać o kradzieżach w szkołach ? To Ty dużo wiesz chłopczyku... kradzieże w podstawówce - bedzie się jutro z czego śmiać... n/c... Sam jesteś teraz w hmmm... 4klasie podstawówki ? Moim skromnym zdaniem to jak pójdziesz tak do gimnazjum, no może w 6 klasie to sie bedziesz mógłb wypowiadać. Nie mówie że jestes głupi czy tym podobne, nie bluzgam - ja tylko twierdze że w tym wieku zbyt dobrze naszych polskich szkolnych realii znac nie mozna:P
<i ten podpis... ROTFL.... 10lat i 'emilka kocham Cie' - wiem - w miłosci wiek nie ważne.. ale żeby w wieku 10lat 'kochać' kogos ? Chyba ze Emilka to miś/lalka:D>
Ucz się chłopcze to trafisz do gimnazjum gdzie o bujkach, paleniu i kradzieżach nikt nie bedzie wspominać. U mnie tylko co niektórzy palą w łazienice - nikt się nie bije, nie kradnie... udało mi się do dobrego gim. trafić

No wiesz :/ Ja mam także dziewczynę o imieniu Emila :> I to raczej nie miś (chociaż przytulić też można :* ) ... no ale przyznaje, nie ma czegoś takiego jak miłość w wieku 10 lat ! Nie ma ! Nie ma, Nie ma i Nie będzie ! (chyba że jakieś psychotabletki - psychotropy?- wynajdą na szybsze dojżewanie psychiczne, no i emocjonalne - to ostatnie to raczej nie możliwe !!!).
Jeszcze poruszając sam temat tej niby miłości, to gorsze rzeczy dzieją się na www.filipinka.pl :D :D :D (tam są poprostu ... zdemoralizowane dzieci... 10 lat i już po stosunku -.- ... ciekawe z jakiego powodu, bo napewno nie miłości... no może dziewczyny tak odczuwają, bo one troche szybciej dojrzewają psychicznie , chociaż także wątpie... ).

No Ale cóż można począć, na kazdym SEX, MORDOBICIE, TELETUBISIE (czy wy wiecie jakie to psychiczne ?! TO WAM MOŻE MÓZG WYPALIĆ !!! DOSŁOWNIE :D ), i inne pierdoły z piekła rodem... .

Dwik 06-10-2005 22:41

@up
A to według ciebie umysł 15 latka jest już wystarczająco rozwinięty psychicznie i emocjonalnie? No w pewnym stopniu masz rację, że 10 latek to jedyną miłoscia jak na razie moze darzyc rodzicow, ale juz bez przesady ze dziewcynki to on lubi i koHa.

Avager 06-10-2005 22:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dwik
@up
A to według ciebie umysł 15 latka jest już wystarczająco rozwinięty psychicznie i emocjonalnie? No w pewnym stopniu masz rację, że 10 latek to jedyną miłoscia jak na razie moze darzyc rodzicow, ale juz bez przesady ze dziewcynki to on lubi i koHa.

Ekhm, nie wiem czemu mi nie wyświetla 16 lat (czyt. jestem w twoim wieku) .... bo rocznikowo mam spokojnie 16 ... a pozatym ja jestem dojżały Emocjonalnie (oczywiście wiem że zara będą różne komenty negatywne,blablabla, ale mi chodzi o to że widze jak moi ...em....rówieśnicy się zachowują pod względem psychicznym i emocjonalnym a jak ja... ). Po za tym, Podstawówka a Liceum to raczej ogromna różnica co nie ?

Dobra co za kit jeszcze tu by wcisnąć....hmmm... uczucie miłości się czuje w specjalny sposób (nie tak jak takie tam dzieciuchy - ó? - z 12-13 lat, a dokładniej nadmiar krwii w jednym miejscu)... przeczytaj dokładniej mój podpis to zrozumiesz co to za uczucie... no chyba że nie umiesz rozszyfrować banalnych banalnie urzytych słów (ale dennie pisze, nie ? No cóż, jak byście robili 5 zadań z argorytmów co mają przynajmniej 1 po 20-30 bloków, 3 stronicowe wypracowanie z Polskiego nt. "Czym dla ciebie jest Mitologia" - kto takie chore zadanie napisał ?!, 14 zadań z matmy - dodatkowe , nauczyć się z chemii , poprostu łeb boli.. no i ręka -.- ) .

No ale cóż, może to ci bliżej przybliży co tam chcesz ......trelelelelele morelellelele .

Scream 06-10-2005 23:13

smieszny topic... jak dla mnie nr. 2 w tym tygodniu po podszywaniu sie pod omadera ;] mam wrazenie ze wszyscy tutaj piszacy sa z podstawowki :S przyszli zeby sie pochwalic ocenami i powiedziec jakie przeklinanie jest be.... omg >.< no i oczywiscie ze sa dojrzalsi od rowiesnikow, kazdy nastolatek tak mysli :D

Rethfing on Aldora 07-10-2005 08:09

Po WFie, ja, kilku kumpli i jeden nowy, który doszedł do nas z innego miasta siedzimy pod sklepikiem szkolnym. Nagle podchodzą trzej kolesie (Rufus, Tuptuś i Sorotnik [nazwisko lol]), i atakują Dawida (nowego). Sorotnik chciał go kopnąć w twarz, ale nie sięgnął. Dawid od razu w odpowiedzi dał mu szluga w ryj. Ale już był na przegranej pozycji, Sorotnik tak go zlał po mordzie, i mało tego, jak sie Dawid pochylał żeby się uchronić od ciosów, Rufus (taka ciota lol...) zasadził mu Soccer Kicka (dla tych co nie wiedzą, kopnięcie jak w piłke, z rozmachu). Dawid upadł na ziemie i jeszcze kilka razy dostał z buta w twarz. To dosłownie była chwilka, z kumplami nawet nie mieliśmy czasu zareagować. Sprawa poszła na policje. Odchodząc, Tuptuś puścił tekst "Nie będzie się tak wozić", chociaż nie wiem co to miało oznaczać.
Bójki w szkołach eh ? Ta była bez powodu, tylko dlatego, że koleś przyszedł nowy.

Saturn 07-10-2005 08:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rethfing on Aldora
Po WFie, ja, kilku kumpli i jeden nowy, który doszedł do nas z innego miasta siedzimy pod sklepikiem szkolnym. Nagle podchodzą trzej kolesie (Rufus, Tuptuś i Sorotnik [nazwisko lol]), i atakują Dawida (nowego). Sorotnik chciał go kopnąć w twarz, ale nie sięgnął. Dawid od razu w odpowiedzi dał mu szluga w ryj. Ale już był na przegranej pozycji, Sorotnik tak go zlał po mordzie, i mało tego, jak sie Dawid pochylał żeby się uchronić od ciosów, Rufus (taka ciota lol...) zasadził mu Soccer Kicka (dla tych co nie wiedzą, kopnięcie jak w piłke, z rozmachu). Dawid upadł na ziemie i jeszcze kilka razy dostał z buta w twarz. To dosłownie była chwilka, z kumplami nawet nie mieliśmy czasu zareagować. Sprawa poszła na policje. Odchodząc, Tuptuś puścił tekst "Nie będzie się tak wozić", chociaż nie wiem co to miało oznaczać.
Bójki w szkołach eh ? Ta była bez powodu, tylko dlatego, że koleś przyszedł nowy.

Coś mi sie nie wydaje żeby wszystko stało się tak szybko ze nie mogliście mu pomóc ... Przyznaj że poprostu sie baliście że też dostaniecie ...
@Topic : OMG hahahahahaha

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:33.