Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Pełne wersje kultowych gier w 10 minut??? TAK!!! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=52614)

Thimburd 07-10-2005 19:28

Pełne wersje kultowych gier w 10 minut??? TAK!!!

Witam!
W CD-ACTION był artykuł o ludziach, którzy walczą o jak najkrótszy czas w przechodzeniu najróżniejszych gier komputerowych. Kręcą filmy, wysyłają do twórców strony i zdobywają uznanie graczy na całym świecie. Ciekawostką jest to, że te rekordy są poprostu niesamowite!!!
Przykład: Diablo II z dodatkiem: niecałe dwie godziny, Morrowind: SIEDEM minut!!!, Doom III: ponad godzina, Fallout: 10 minut!!!, Fallout2: 17 minut!!!, Quake: 10 minut!!!, Baldurs Gate: 40 minut!!!
Tego jest dużo więcej. Ja podałem kilka gier PC, oprócz tego wchodzą w skład listy gry z różnych konsol gierowych.

Można tam ściągnąć film z przechodzeniem danej gry. Dopóki się tego nie obejrzy, się nie uwierzy :]

Link do strony z rekordami: http://speeddemosarchive.com/

Tam klikamy na "Game List". Gry PC są gdzieś tak pod koniec listy.

Może ktoś z nas pobije jakiś rekord? Ja się przykładam do Diablo II :]

PS Niektórzy nazwe tematu mogą wziąść za to, że niby ściągną sobie za free full versje z neta w 10 min. Tak nie jest ;d

kosmax 07-10-2005 19:45

No ciekawe, ciekawe. B)
Ale to już trzeba być totalnym maniakiem, nastawionym na jedną gierkę.
No ale czemu nie, niech sobię każdy z forum weźmie na warsztat jakąś gierkę, to może pobijemy rekord rekordów ludzi z jednej strony :p

hoomik 07-10-2005 19:51

"Rekordy" w Hitmanach nie sa zbyt wygorowane, jak znajde chwile czasu to przysiade i pobije ;p

Pramus 07-10-2005 19:53

Cheaty plx? nie sadze aby ktos bez zadnych cheatow, trainerow czy innych programow ulatwiajacych gre przeszedlby tak szybko Baldura ro co jest niemozliwe.....same gadanie, ktorego nie mozna przerwac trwa 3x tyle...

Bambuko 07-10-2005 19:54

Może wtedy wreszcie ludzie się dowiedzą czy Zgorzelec jest na wschodzie czy zachodzie!

Yoh Asakura 07-10-2005 20:01

Osobiście nie mogłem uwierzyć,że F2 można przejść w 19 min (!).Lecz po obejrzeniu filmiku uwierzyłem ;)

Thimburd 07-10-2005 20:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Adi Olsztyn
Cheaty plx? nie sadze aby ktos bez zadnych cheatow, trainerow czy innych programow ulatwiajacych gre przeszedlby tak szybko Baldura ro co jest niemozliwe.....same gadanie, ktorego nie mozna przerwac trwa 3x tyle...

Żadne cheaty. Ściągnij film. Uwierzysz :) Ja też nie wierzyłem. :)
Gohan-san też uwierzył. :)

Herhor 07-10-2005 20:13

Co jak co, ale Morrowinda w 7 minut, to trzeba być naprawde niezłym ;)

kosmax 07-10-2005 20:16

Chyba wszyscy zaczęli tego Morrowinda film właśnie teraz ściągać, bo mi totalnie siadł jego transfer :D

Ludzie, spokojnie ;)

dap-galothij 07-10-2005 20:37

Idealne mianiakalstwo:)
ściągam filmik :D

Rybzor 07-10-2005 20:42

Taaa, ciekawe, diablo II w 2 godziny? niezle, queake w 10 min omg, wymiatacze :D

Badzo 07-10-2005 20:46

Chyba musieli nad tym dłuuugo pracować

Zgadzam sie z kosmaxem, to maniacy chyba...

dap-galothij 07-10-2005 21:05

Czy ten filmik z morrowinda jest w pełni wiarygodny?
Ja nie przeszedłem, ale coś mi się zdaje, że ma końcu chyba nie było całe.

Uncle Warrior 07-10-2005 21:46

Dobra okazja na pytanie. Jakim programem nagrywać filmiki z gier? Probowalem jakimiś dwoma CamStudio i CamatariStudio czy cośw tym stylu nei jestem w stanie sobie przypomniec. Chodzi o to, że jak probowalem nagrac to wszystkie strasznie ciely mi gre tak, ze po prostu nie moznabylo nic nagrac :/ Znacie jakiś dobry program do tego?

A tak na marginesie to juz byl temat z ta strona ^^

@down
Dzieki stary, za***isty program :P

Ghost Nieudany 07-10-2005 22:21

@up
Frapsem IMO najlepiej.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Adi Olsztyn

Tacy ludzie muszą NAJPIERW przejść grę kilka razy, żeby poznać każdy jej aspekt. Gdzie iść, żeby coś ominąć, jak poprowadzić dialog... Najprostszy przykład jest w F2. Pod koniec gry w San Fransisco musimy wyruszyć tankowcem do Enclave. Ale co? Zażywasz trochę Psycho (m.in. obniża inteligencję, podwyższając siłę i wytrzymałość), przez co zachowujesz się jak idiota... I co? I wiozą cię w kilka sekund, bez wykonywania wcześniej pierdołowatych questów.

Cytuj:

Co jak co, ale Morrowinda w 7 minut, to trzeba być naprawde niezłym ;)
Niekoniecznie. Generalnie, trzeba swego rodzaju "oszukiwać". Np. kto normalnie w Morrku wyrabia tyle mikstur podwyższających statystyki, żeby na pierwszym poziomie być jak na pięćdziesiątym? W FPP jest jeszcze prościej - zapamiętujesz, co, gdzie i kiedy wyskakuje z danego miejsca i omijasz to. Tak naprawde problemem są tylko momenty, których NIE MOŻESZ ominąć - jak na przykład rozmowy w HL2.

hoomik 07-10-2005 22:27

Yup, tak jak myslalem. Pierwsze podejscie do zabawy z Hitmanem 2, i juz misja no.1 pobita o 7 sekund. Nie chce mi sie na razie bawic w nagrywanie, ale moze na jakies swieta czy ferie...

BolczyK 07-10-2005 23:24

WóW. Zdolnie ludzie, nie powiem. Ja bym tam nie chciał siedzieć 100h +(?) aby wykuć na pamięć respy tylko poto żeby zaszpanować. Crazy :>

wazz 07-10-2005 23:52

ciekawe :) swoja droga, ciekawe ile zajeloby im przejejscie final fantasy 8? :p

Ashlon 07-10-2005 23:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ghost Nieudany
których NIE MOŻESZ ominąć - jak na przykład rozmowy w HL2.

Rekord przejscia HL2 - 2 czy 3h? Nie pamietam dokladnie ;)

@Ghost : nie da sie, fakt :) Sprawdzone wielokrotnie ^^

Ghost Nieudany 08-10-2005 00:14

@up

Ok. dwóch godzin. Bodaj rozmów nie da się ominąć. =P

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:40.