![]() |
MMORPG Tibia inne i styl azjatów ;]
Witam :)
Chciałem poruszyć dojść ciekawy temat, czyli zarywanie nocek w tibi i granie przez 2 msc i nagle stwierdzamy że koniec hmmm A co powiecie jak grają japończycy albo Koreańczycy z poł. ludzie tam zarywają 3 lata w różnych mmorpg-ach z zycia i dla nich nie jest to zmarnowane są nawet przypadki takie że koleś za to że zabił mu postać znajduje tego kolesia w realu i mu naklepał hehehe NIEZLE !!! 8o No albo w Korei są małżeństwa co się poznały przez mmorpg opowiem jeden przykład: poznali się gdy uratował kobiete (jej postać) przed jakimś mega potworem w jakimś mmorpg-u (czytałem to dawno ale nie pamiętam już jaka gra oni tam mają tego multum) poznali się potem w realu i od razu wzili ślub z tego co pamiętam mieli bardzo potężne postacie jak na tym serwie potem po roku stwierdzili że ślub bycie razem to nie to mieli mieszkanie samochód itp. W sądzie babka dała mu dom samochód a sobie chciała wziąśc te 2 postacie TAK SĄDZILI SIĘ TEŻ O TE POSTACIE !!! on miała jeszcze sobie zabrać jakiś tam TV loduwa taki sprzęt gospodarstwa domowego. I wyobraźcie sobie że koleś nie da rozwodu jak ona mi nie da postaci on w zamian jest gotów dać wszystko za te postacie czyli dom samochód !!! MASAKRA 8o Ciekawe kiedy u nas tak będzie jak na razie luidzie siedząc 2 msc twierdzą że marnują czas hmm Co wy na to ;] zagłębić się maksymalnie w świat tibi i zniknąć na 3 lataz reala ;] hehehe 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o |
Rzeźnia. Kosmos itd. ... :D
|
Jako fanatyk Japonii, musze przyznac ze masz racje.
Rzeczywisice, oni zawsze byli 'niepoważni'. Świadczą o tym m'in wlasnie to, ze grają w RPGi calymi dniami.. to ze tworzą i oglądają Anime niezaleznie od wieku (tam jest to na równi z filmami fabularnymi).. nawet w starożytnosci - wiecie po co katany mają taką rownoleglą do ostrza 'szczelinę'? Otóż najwięksi japonscy mistrzowie wymyslili ją między innymi po to zeby przy szatkowaniu wrogow miecz wydawał dziarski świst.. Paranoja. Ten naród nigdy nie dorośnie. :) Wcale bym sie nie zdziwił, gdyby w ich oddziałach wojskowych znalazłby sie jakiś mech albo coś.. |
|
No ja też jestem maniakiem japan i korei ;] dlatego to wiem hehehe ale ten ich klimat się podoba!!!
Mi jest ciężko się zanurzyć na dłużej w grze mam wiele zajęci i jak się poświęcisz takiej grze to w realu nie ma nic!!! Jak oni to robią ponoć się spotykają np.. z gildią w realu w jakieś grze ;] JEDNYM SŁOWEM MAJĄ FIOŁA który mi się podoba !!! ;] :evul: 8o 8o :evul: 8o 8o :evul: |
Biedni maniacy...:)
Khan, to z tym świstem to prawda, czy sobie tylko żartowałeś? |
@up
Prawda. |
Czemu biedni ;]
Mi się wydaje żę mają prostą sprawe i klarowną lubią to i robią z maksymalną pasją a ja mam dylemat czy wrócić do tibi bo dziś np ide na na imprezke do pewnej pani ;] a jak zaczne to skąd znajde czas na all olać cipki ;] zniknąć na 2 lata zamienić się w japana ;] 8o |
Cytuj:
|
Skoro tyle czasu na to poświęcają, to mają oczy zniszczone.Dlatego(m.in.) biedni:P
@up: czemu? |
Tak myslalem ze japonce maja jakiegos mecha :D Ale ta predkosc 1,5 kh/h to troszke malo ^^
|
ja powiem tyle..
zaglebienie sie zupelne jest niemozliwe, bo musisz jakos istniec =P przeciez trzeba jesc i pic... |
Cytuj:
O co ci chodzi?? |
Cytuj:
Japończycy to psychole.. Mają niewyobrażalną technologię ale dziecęcą wyobraźnię. Jakby amerykańce mieli takich naukowcow, zapewne wszystkie fundusze poszłyby w nowe czołgi, statki kosmiczne i inne przyziemne sprawy. Jeżeli kiedykolwiek powstanie coś takiego jak 'wielko robot bojowy', albo pomniejsze 'robo-zbroje' to na 100% w japoni. Tak samo jak powstały tamagochi, furby i tak samo jak obiecano ze w 20XX roku stworzona zostanie druzyna piłkarska robotów, ktore wygrają mistrzostwa.. |
Co ukrywac - Japończycy zawsze byli dziwni.
|
Wegetacja...
Cytuj:
Co do tej pary maniakow... Wegetacja, tylko tyle. Plus spaczona psychika, problemy z porozumiewaniem sie, ze swiatem zewnetrzym. To tylko juz roslinki. Dac jesc, dac kompa, dac net, dac pic i zadowolony, zero uczuc wyzszych, zero potrzeb duchowych, zero samospelniania, tylko komp. Dziwie sie ylko, ze rodzina nie ingerowala kiedy byl na to jeszcze czas, bo teraz moga sobie tylko w morde pluc... |
No tak ale tamto jest normalne dlatego rodzice nie ingerują bo pewnie sami grają ;]
Świat gier pochałania ich dla na to nienormalne a dla nich normalne ;] 8o Mają najpotęzniejsz gospodarki najbardziej rozwiniętą technike tylko czekać jak będzie o nich matrix ;] Spełniają swoje fantazje w grach czyli rycerz magowie bohaterowie ... A amerykanie czy ja wiem czy czołgi to mądra sprawa i nowe splówy czy to jest przydatne !!! Szybciej by trwała kolonizacja nowych planet gdyby broni nie było z 2 strony to rozwój broni popchnoł technologie świata do przodu !!! Czyżby teraz pora na gry jeśli chodzi o technologie one popchną technologie!!! Np: Mechy tylko dlatego że japany i kore. mają na tym punkcie fioła !!! Już gdzieś czytałem że japanom udało się teleportować rośline z jednego zbiornika na 2 ROZUMICIE TELEPORTOWAĆ !!! ;] szajba !! No a w polsce dalej będzie bieda zacofanie technologiczne ;] hehehe |
Cytuj:
@edit, UP : Teleportacja jak na razie jest niemozliwa. Pozatym, rzad raczej trzymalby taka rzecz w tajemnicy... |
Cytuj:
|
Heh.. na pewno niemożliwi Japończycy wynajdą obracającą się kabinę i zdalnie sterowany komputer strzelający na wszystkie strony ;)
Co do tego, rzeczywiście widać, że JaponkoChińczycy musieli w XIX wieku szybko przerzucić się na tryb życia krajów Europy... Więc dla nich był to wielki przeskok. Moze od tego wzieło się ich dziwactwo? Chcą być najlepsi - i prawie są. Mają taką technologię, że niedługo dowiemy sie, że 4 lata temu wynaleziono teleportację :). Wszyscy geniusze są zawsze nieco dziwni. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:24. |