![]() |
Ulubione zabawy dzieciństwa.
Każy z was pamięta czas dzieciństwa kiedy niemieli¶my komputerów i internetu. A w jakie zabawy lubieli¶cie się bawić na dworze lub w domu z swoimi kolegami i koleżankami ? Ja np lubiałem bawić sie w Chowanego ,Wojne Power Rangers, Rzucanie butami (kto najdalej rzuci butem z chu¶tawki) Puche (gra podobna do chowanego tylko zamiast liczyć kto¶ wykopuje piłke a szukajacy musi ja przyniesć a wszyscy sie chowali),w autobusy (jeĽdziło się na rowerze i przystanek każda ławka),Diabełka Sabełka (czyli innaczej w kolory) :) robienie baz ( przynosili¶my klamory z ¶mietnika z ¶mietnika =/ - jaki wtedy byłem głupi XD ) :D
|
wtf is Diabełek Sabełek?
edit: zeby nie bylo offtopu, powiem ze power rangers owns, ja bylem niebieski. |
Diabełek Sabełek - ??? CO TO JEST?
A jak bylem dzieciakiem, to bralismy pistoleciki i sie bawilismy w c-s :D Zwala byla |
Chowany. No i nie¶miertelna zabawa w policjantów i złodzeji :D .
PS. Co to jest Diabełek Sabełek??!! |
Oczywiscie chowany :) ,bawilismy sie tez z kolegami w "4 pancernych".
A z kolezankami w doktora oczywiscie :) (joke) |
Jak ja byłem młody,to nie miałem czasu na zabawy.Musiałem na polu z ojcem robić :P
@down: Ciężkie ?Ja tam do dzi¶ lubie "pomagać*" ojcu na polu :P * - czytaj obżerać się owocami,leżeć na polu sasi±da i pozatym w niczym nie pomagać :P @edit: A tak w ogóle to się bawili¶my z kumplami w wojne (tzn. JA musiałem przynosić cał± torbe jabłek i potem się tym rzucali¶my...jeszcze mam siniaka na plecach ;) ),rzucali¶my pomidorami w ule pszczół,przywi±zywali¶my koleżanki do drzew (buehehehe) i robili¶my jeszcze więcej bardziej lub mniej zakręconych rzeczy... |
Cytuj:
Z kumplami się bawili¶my w Csa, w chowanego, w boks (czy co¶ podobnego), rzucali¶my się pigwami (takie "małe jabłka"), denerwowali¶my portierke ze szpitala i many, many more xD |
Cytuj:
|
chowany, ganiany, policjanci i zlodzieje, power rengers -.-, karty (tysiac :P wcale nie zartuje), patyki (cos jak chowany ale bardziej rozbudowane :P), cygana (to na trzepaku), PODCHODY < w to gram do teraz tylko o bardziej hardcorowych zasadach ^^ i duzo inncyh ktorych w tej chwili nie pamietam
|
Huh? Karty w szkole. Tak za bardzo to nic takiego nie było. Jak jeszcze nie miałem kompa to wolałem Emulatora. Tak za bardzo to nie było z kim i w co bo w moim bloku s± albo jakie¶ bachory albo staruchy. -.- Tak to działka, działka i jeszcze raz działka.
|
Chowany ( nie raz to od rana do wieczora :p ) W wojne ( bralismy pistolety i ganialismy sie strzelajac do siebie :) ) Ganiany ( najlepsza zabawa ) , w noge , w kosza gralismy , czasami w baseball chociaz na poczatku nie kumalismy reguł :D , potem mania na tazosy , zapery , kapsle wogle all !!! , a potem nastal czas CS :D :D :D :D :D :D , granie na game boy ( na poczatku pocket a potem advance ) podchody ( fajna zabawa troche ulepszen i bylo gicior ) counter ~~ kasztan ( nawalalismy sie kasztanami :D :D :D :D ) dragon ball ( kamehameha!!!! ) , wrestling ( zawsze wyladywalem na ziemi :D ) no i teraz zostala Tibia :)
|
W Chowanego, w chowanego po piwnicach, podchody, smród, pici-polo więcej nie pamiętam :P
|
Raz dwa trzy baba jaga patrzy 8o
A poza tym to standard, chowany, wojna itp. ;-P |
Pałer Rendżers, Gobliny (tak z tej gry) i Star Wars xD (piękne - dwa klony Luke'a - pamiętasz Aval?)
|
głównie w chowanego, w ganianego, w syfa, w napieprzanie się kasztanami, w wojnę z pistoletami na kulki, w podchody i w pałer rendżers
|
Ahh bym zapomniał. Niezapomniana zabawa z przedszkola - Drużyna A! Zawsze byłem Murdock'iem ;-D Ale pewnie nikt nie pamięta już tego serialu ;-))
|
Cytuj:
A bawilem sie w rozne rzeczy, w rycerzy, magikow, chowanego, ganianego, podchody... no : p |
odp.
We wszystko co się dało :) Zawsze grałem w piłkę na dworzu i gram dalej.
|
W noge, w syfa, w ¶mierdla (nie pytajcie co to jest...), w chowanego, w "kto szybciej wyladuje na ziemi glowa w dol", w budowanie mostkow nad rzeczkami, w pana wolodyjowskiego i bohuna i wiele wiele wiecej :P Dalej bym sie w to bawil tylko ze wszyscy sie z okolicy powyprowadzali -.-
|
"Berek" i "W chowanego" to klasyka, ale ja mieszkam w okolicy dawnego poligonu wojskowego, takwiec roznego rodzaju budowanie baz itp. ;)
ps Co to Diabełek Sabełek?? |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:49. |