![]() |
Trening - Różnica ??
Czy jest roznica (szybciej/wolniej) jak trenie na slimie , rotwormie czy dwarf ??
|
Im potwór lepszy tym cześciej nie trafia cie w tarcze.Slim po kilku godzinach treningu potrafi nieżle przywalić (mi za 80) więc zmieniaj slimy (tzn.matke) gdy zacznie cie mocniej walic.
|
Podobno na silniejszych potworach skile lecą szybciej (ale pewności nie mam).
|
@bef~: Jemu chodzi o różnicę czy szybciej rosną...
@Topic:Rosną tak samo :) |
Cytuj:
|
nie
Nie ma różnicy na jakim potworze trenujesz. Slima łatwiej trafić więc częściej zadajesz blood hity a co za tym idzie - nie musisz się martwić żeby trafić co 30 sekund do krwi. Dwarfa rzadziej trafiasz i jeśli nie trafisz raz na 30 sekund to wiadomo - rośnie nieco wolniej. Na ty może polegać pozorna różnica
|
Im agresywniejszy potwór tym szybciej skille idą.
O skilleniu na dwarfach nie ma nawet co mowic, skille strasznie wolno idą, znam goscia , który treni ok.4h na dwarfach dziennie przez 1 miesiac skille mial 39/39, a ma 50/50 :p :p :p . Wiec ja bym ci radzil trening na rotach, bo lepiej jak cie wala chmurkami niz po ~40 hp. |
@re up
Jak trenił przez 4h przez miesiąc i ma skille 50/50 to to jakiś parapet jest :o 4*30 = 120 godzin trenienia. Według poradnika "Wszytko o treningu" wystarczy to do nabicia skillow 75~ @topic Nie ma znaczenia w jakiego potwora udeżasz. Ważne są tylko bloodhity. Po update'cie zmienił sie też system skillowania. Jeżeli expisz/zabijasz potwory to skille lecą szybciej niż trenowanie bez zabijania np z innym człowiekiem. |
Lepszy trening ze slimami, gdyż:
-nie musisz latać po dodatkowe potroy które przy wyższych skillach giną naprawdę szybko -trening ze slimami wystarcza na dłużej Chodzi tutaj jednak o czas jaki mozna poswiecic na trening niz bardziej typ potroa. Licza sie bloodhity etc. Tibia to graz z "tabelkami". |
@up:
lol. "zmienil sie system skillowania" chodzi o to, że jak zabijesz jakiegos potworka to przez pewien czas rosna Ci szybciej skille, wiec lepiej jak bedziesz trenil na czyms co bedziesz zabijal (mino/roty) dobra miejscowka sa roty kolo venore, stajesz w jednym miejscu a roty same przychodza. trenilem tam do 80/80 i nie bylo problemow z respem. |
Cytuj:
nie co 30 sekund tylko zeby wszedl blood hit do 30 uderzen |
30 uderzen, licznik sie blokuje i dolicza do awansu dopiero gry zadasz bloodhita.
Slimy sa najefektywniejsze, bo przy srednich ( ~65 ) skillach wchodzi praktycznie kazdy hit na full defie, otrzymywane hity sa malutkie ( praktycznie zawsze wystarczy byc najedzonym zeby nie tracic hp ), nie blokujesz respa ( co BARDZO powaznie wplywa na czestotliwosc hitow ). Ponizej 65/65 tylko i wylacznie minosy/ roty. |
Już były tu dwa posty o tym, że na trenowaniu na slimach nie zabijasz potworow z expem tylko summonow, przez co skille ci lecą wolniej. Ja trenowałem od 30/30 do 80/80 na rotach/dwarfach w kazzo i jakos nigdy nie mialem problemow z respem, zajmowalem sobie jeden resp z parcelami i rzadko co jakis noob mi wchodzil.
|
Cytuj:
i ile gdzies czasu ci to zajelo? |
To jezeli skilueje na potworkach za ktore , jak go zabije dostane doswiadczenie , to skile leca szybciej niz na np: klonach slima ???
|
nie ma róznicy w prędkosci rośnięcia samych skilli... Jak wiadomo za blood hit dostajemy 2x to co za trafienie w tarcze/zbroje... jezeli wiec klepiemy dwarfa zadajemy duuuzo blood hitów i skille idą szybciej, kiedy bijemy innego potwora mającego baaardzo duzo defa, trafiamy w tarcze/zbroje a blood hit wchodzi srednio raz na 1 min to skille idą wolniej :)
|
Cytuj:
i na tym dyskusja sie powinna skonczyc, od teori, domyslow i gdyban jest temat 'wszystko o treningu' zreszta delikwent jest smierdzacym leniem, poniewaz po 15 sekundach szukania moim oczom ukazal sie temat O profesjach i ich problemach |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:20. |