Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Trening - Różnica ?? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=53040)

Lord Darkdevil 11-10-2005 17:22

Trening - Różnica ??

Czy jest roznica (szybciej/wolniej) jak trenie na slimie , rotwormie czy dwarf ??

befavaza 11-10-2005 17:26

Im potwór lepszy tym cześciej nie trafia cie w tarcze.Slim po kilku godzinach treningu potrafi nieżle przywalić (mi za 80) więc zmieniaj slimy (tzn.matke) gdy zacznie cie mocniej walic.

Gustek 11-10-2005 17:30

Podobno na silniejszych potworach skile lecą szybciej (ale pewności nie mam).

Xan Arcanist 11-10-2005 17:30

@bef~: Jemu chodzi o różnicę czy szybciej rosną...

@Topic:Rosną tak samo :)

Barts 11-10-2005 18:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gustek
Podobno na silniejszych potworach skile lecą szybciej (ale pewności nie mam).

Podobno ludzie maja mozg ale co po niektorych postach to pewnosci nie mam

shymchuck 11-10-2005 19:11

nie

Nie ma różnicy na jakim potworze trenujesz. Slima łatwiej trafić więc częściej zadajesz blood hity a co za tym idzie - nie musisz się martwić żeby trafić co 30 sekund do krwi. Dwarfa rzadziej trafiasz i jeśli nie trafisz raz na 30 sekund to wiadomo - rośnie nieco wolniej. Na ty może polegać pozorna różnica

Anduris 11-10-2005 19:15

Im agresywniejszy potwór tym szybciej skille idą.
O skilleniu na dwarfach nie ma nawet co mowic,
skille strasznie wolno idą, znam goscia ,
który treni ok.4h na dwarfach dziennie przez 1 miesiac
skille mial 39/39, a ma 50/50 :p :p :p .
Wiec ja bym ci radzil trening na rotach,
bo lepiej jak cie wala chmurkami niz po ~40 hp.

Dark_ShEp 11-10-2005 19:27

@re up
Jak trenił przez 4h przez miesiąc i ma skille 50/50 to to jakiś parapet jest :o
4*30 = 120 godzin trenienia. Według poradnika "Wszytko o treningu" wystarczy to do nabicia skillow 75~
@topic
Nie ma znaczenia w jakiego potwora udeżasz. Ważne są tylko bloodhity.
Po update'cie zmienił sie też system skillowania. Jeżeli expisz/zabijasz potwory to skille lecą szybciej niż trenowanie bez zabijania np z innym człowiekiem.

Dwik 11-10-2005 21:54

Lepszy trening ze slimami, gdyż:

-nie musisz latać po dodatkowe potroy które przy wyższych skillach giną naprawdę szybko
-trening ze slimami wystarcza na dłużej
Chodzi tutaj jednak o czas jaki mozna poswiecic na trening niz bardziej typ potroa. Licza sie bloodhity etc. Tibia to graz z "tabelkami".

Danthorr 12-10-2005 08:09

@up:

lol.

"zmienil sie system skillowania"

chodzi o to, że jak zabijesz jakiegos potworka to przez pewien czas rosna Ci szybciej skille, wiec lepiej jak bedziesz trenil na czyms co bedziesz zabijal (mino/roty)

dobra miejscowka sa roty kolo venore, stajesz w jednym miejscu a roty same przychodza. trenilem tam do 80/80 i nie bylo problemow z respem.

Risofek 13-11-2005 06:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez shymchuck
nie musisz się martwić żeby trafić co 30 sekund do krwi. Dwarfa rzadziej trafiasz i jeśli

nie co 30 sekund tylko zeby wszedl blood hit do 30 uderzen

Vil 13-11-2005 09:28

30 uderzen, licznik sie blokuje i dolicza do awansu dopiero gry zadasz bloodhita.

Slimy sa najefektywniejsze, bo przy srednich ( ~65 ) skillach wchodzi praktycznie kazdy hit na full defie, otrzymywane hity sa malutkie ( praktycznie zawsze wystarczy byc najedzonym zeby nie tracic hp ), nie blokujesz respa ( co BARDZO powaznie wplywa na czestotliwosc hitow ).

Ponizej 65/65 tylko i wylacznie minosy/ roty.

slimaczek 13-11-2005 09:47

Już były tu dwa posty o tym, że na trenowaniu na slimach nie zabijasz potworow z expem tylko summonow, przez co skille ci lecą wolniej. Ja trenowałem od 30/30 do 80/80 na rotach/dwarfach w kazzo i jakos nigdy nie mialem problemow z respem, zajmowalem sobie jeden resp z parcelami i rzadko co jakis noob mi wchodzil.

Frezzy 13-11-2005 15:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez slimaczek
Już były tu dwa posty o tym, że na trenowaniu na slimach nie zabijasz potworow z expem tylko summonow, przez co skille ci lecą wolniej. Ja trenowałem od 30/30 do 80/80 na rotach/dwarfach w kazzo i jakos nigdy nie mialem problemow z respem, zajmowalem sobie jeden resp z parcelami i rzadko co jakis noob mi wchodzil.

i ile gdzies czasu ci to zajelo?

Dzienciol 13-11-2005 16:12

To jezeli skilueje na potworkach za ktore , jak go zabije dostane doswiadczenie , to skile leca szybciej niz na np: klonach slima ???

pawepek 13-11-2005 17:08

nie ma róznicy w prędkosci rośnięcia samych skilli... Jak wiadomo za blood hit dostajemy 2x to co za trafienie w tarcze/zbroje... jezeli wiec klepiemy dwarfa zadajemy duuuzo blood hitów i skille idą szybciej, kiedy bijemy innego potwora mającego baaardzo duzo defa, trafiamy w tarcze/zbroje a blood hit wchodzi srednio raz na 1 min to skille idą wolniej :)

emilok 14-11-2005 00:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lord Darkdevil
Czy jest roznica (szybciej/wolniej) jak trenie na slimie , rotwormie czy dwarf ??

nie, niema

i na tym dyskusja sie powinna skonczyc, od teori, domyslow i gdyban jest temat 'wszystko o treningu'

zreszta delikwent jest smierdzacym leniem, poniewaz po 15 sekundach szukania moim oczom ukazal sie temat
O profesjach i ich problemach

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:20.