Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   typ broni "CLUB" (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=53056)

Jasiu Bela 11-10-2005 19:34

typ broni "CLUB"

Powiedzcie,czy dobrze zrobiłem wybierając cluby? :confused:

Robie Knighta i nie wiem jakie są zalety i wady Clubów. :(

PS:gdzie jest dark cathedral i czy to jest dla PACC'ów??

Hokage 11-10-2005 20:10

ZŁy Wybur

Eh cluby to największy chlew na tibi
jego zalety:
-najtańsza broń
-tani war hammer
wady:
-najnizsze statystyki
-przy większym lv bedziesz prawdopodobnie sie przeżucal na inna broń

A katedra jest da facc i jest koło poh a dokładniejsze informacje morzesz znależśc w innych tematach.

Zabójczy koleś 11-10-2005 20:14

Błeeeeeeee mam nadzieje że jesteś na max 10 lvl nie dość że club to ścierwo pozatym am słaby atak ale jest tani knajci naczęściej biorą sworda z resztą też tak wziełęm ze skilami 45 sworda 13 lvl i serpnt swordem waliłem z minotaura około 60hp

Vil 11-10-2005 20:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hokage
-przy większym lv bedziesz prawdopodobnie sie przeżucal na inna broń

po co ? <10 znakow >

Ogon Levitaurim 11-10-2005 20:40

@up
Bo majac juz 100lvl+ nie bedziesz mógl nic wygrac z nagród B)
Na takim lvl napewno znajdzie sie ktos kto zaopiekuje sie twoim sovem za odpowiednia sumę.

Podobno - słaba obrona bla bla bla jezeli def broni sie liczy to na czemu na blokowanie nie mozecie brac bs skoro i tak nie atakujecie potwora :)
Przeciesz mozna poczekac zrobic qusta na bs i sobie chodzic z nim tylko do blokowania silnych potworów

Karrith 11-10-2005 20:58

Cluby w Tibii statystykami sa gorsze od innych rodzajow, lecz powinines brac co innego pod uwage: czy wolalbys miazdzyc czaszki swoich przeciwnikow(cluby), czy moze siekac ich na kawalki(axe) albo ciac ich w co popadnie(sword)?

MtS 11-10-2005 21:02

dla knightow jest sword EWENTUALNIE axe - nigdy nie bierz clubow, przezuc sie jak najszybciej(po annihilatorze nie ma cluba a sword/axe jest i to jaki)

Ogon Levitaurim 11-10-2005 21:14

Omg ponad połowa z was nigdy nie wykona anihilatora a ci juz patrza tak bardzo w przyszłosc. Ja gram w tibie tylko dla przyjemnosci i jakos nie moge siedziec wpatrzony w monitor 10 godzin patrzac jak jak bije sie z dwarfen.
Co do anihilatora kto wam kaze brac albo SoV or SSA mozna wziasc prezent i miec o wiele wiecej przyjemnosci niz z SoVa ktorego i tak sporo osób juz posiada.

Vil 11-10-2005 21:52

Nie polowa tylko ponad 95%.

Jesli jestescie wystarczajaco kumaci zobaczcie sobie ile expa dziennie zdobywaja panowie Pskonejott i Nox Thunder, obu walczacych clubami.

Tak, w anni~ nie ma cluba.
Nie, nie mozesz byc pewien czy nie ma questa na jakas fajna bron tej klasy.
Tak, na 100 lev mozna spokojnie expic z wh.

Blokowac mozna rownie dobrze z dowolna bronia jak i bez. Liczy sie ilosc hp.

=KozaK= 11-10-2005 22:39

W Anni~ zawsze możesz wziąć SoV lub SSA i sprzedać go z dużym zyskiem :)

Jasiu Bela 11-10-2005 22:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ogon Levitaurim
Omg ponad połowa z was nigdy nie wykona anihilatora a ci juz patrza tak bardzo w przyszłosc. Ja gram w tibie tylko dla przyjemnosci i jakos nie moge siedziec wpatrzony w monitor 10 godzin patrzac jak jak bije sie z dwarfen.
Co do anihilatora kto wam kaze brac albo SoV or SSA mozna wziasc prezent i miec o wiele wiecej przyjemnosci niz z SoVa ktorego i tak sporo osób juz posiada.

Zgadzam sie!
Ja siedze max 2 godziny na tibi dziennie i 100 lvla nie mam zamiaru nabijać.
Nie wszyscy mają PACC'a (ja nie mam :( ) a anihilator jest dla PACC'ów.
Ja jestem jeszcze na rooku to moge zmienić zdanie.To chyba juz moja 26 postać więc mam doświadczenie.Miałem kolege knighta 24 lvl ze skillami 59/55 i walił hity ponad 100 z fire axe.3 hitami zabił 15 lvla knighta

Anihilatora też nie mam zamiaru robić!!

A warto na axy sie przerzucać?

gram na serverze PANDORIA bo tam jest najwięcej polaków.

Quaker Masters 11-10-2005 22:55

Jetsem nowy wiec bede mial troche pytan.:P:P:P moim zdaniem warto bic axami a ja sam zas nimi nije:P:P i tez czesem obuchami;P:P choc sa axy cieszkie warto nimi bic poniewaz zaje****** sie nimi hituje:D:D:D

Quaker Masters 11-10-2005 22:57

Chociaz taz zalezy bo jak jestes na rooku to chyba nie masz duzych skilow?? podaj mi jkaie to sie zobaczy czy warto sie przezucic:P:P

Querix of Ice 11-10-2005 23:04

Odpowiedz dłuzsza
Nie trenuj cluba ! nie oplaca sie skul staf ma gorsze statsy od f axe czy bright sworda i tak samo war hammer !!! jak juz mowili z annim tak samo masz SOVa i SC-AXE a nie ma cluba ? -.-
Krótsza (10 znaków)
Zryło Cie ? -.-

Adaras 11-10-2005 23:21

Młoty nie są złe ;)

Wszystko jest dobre, wybierz co chcesz. Jeżeli już walczysz clubami, nie ma sensu się przerzucać. Chyba, że bardzo chcesz.

I tak prędzej czy później Cluby będą bardziej urozmaicone (tzn. już są..ale ciężko zdobyć) i łatwiej dostępne więc co to za różnica :)

Vil 12-10-2005 00:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Jasiu Bela
Miałem kolege knighta 24 lvl ze skillami 59/55 i walił hity ponad 100 z fire axe.3 hitami zabił 15 lvla knighta

A w tej bajce byly smoki ?

Jasiu Bela 12-10-2005 15:18

skille

mam skile ../.. slabe jak ktos chce muj nick to :Bandit Bela :evul:

Ogon Levitaurim 12-10-2005 15:57

Najpopularniejsze bronie:
CLUB
atk obr cap 1/2hand
-Dragon Hammer 32 20 97 oz. 1 ręczna
-Skull staff 36 12 17 oz. 1 ręczna
-War hammer 45 10 85 oz. 2 ręczna
AXE
-Fire axe 38 16 40 oz. 1 ręczna
-Dragon Lance 47 16 67 oz. 2 ręczna
-Stonecutter Axe 50 30 99 oz. 1 ręczna 100lvl +
Sword
-fire sword 35 20 23 oz. 1 ręczna
-Bright Sword 36 30 29 oz. 1 ręczna
-Giant sword 46 22 180 oz. 2 ręczna
-SoV 48 35 42 oz. 1 ręczna 100lvl+

A wiec w czym tak bardzo odbiegaja od siebie bronie zazwyczaj kilkoma punktami ataku albo obrony czy 1 punkt ataku robi az tak wiekla rozncie obrazen ze GS jest drozszy kilkakrotnie wiecej? Przeciesz hity w 80% zaleza od skilli jak bedziesz mial bardzo dobre skille w clubie to tez bedziesz mogl bardzo latwo expic i nie dostawac poteznych hitów. Słaba obrona clubów.
Bardzo latwo to zniwelowac robiąc lepsze skille.
@edit
podczas pisania tego postu zobaczyłem na zegarek i zauważyłem ze musze szybko wyjsc na basen. Juz poprawiłem błedy

emilok 12-10-2005 16:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ogon Levitaurim
Najpopularniejsze bronie:
CLUB
atk obr cap 1/2hand
-Dragon Hammer 32 20 97 oz. 1 ręczna
-Skull staff 36 12 17 oz. 1 ręczna
-War hammer 45 10 85 oz. 2 ręczna
AXE
-Fire axe 38 16 40 oz. 1 ręczna
-Dragon Hammer 47 16 67 oz. 2 ręczna
-SSA 50 30 99 oz. 1 ręczna 100lvl +
Sword
-fire sword 35 20 23 oz. 1 ręczna
-Bright Sword 36 30 29 oz. 1 ręczna
-Giant sword 46 22 180 oz. 2 ręczna
-SoV 48 35 42 oz. 1 ręczna

A wiec w czym tak bardzo odbiegaja od siebie bronie zazwyczaj kilkoma punktami ataku albo obrony czy 1 punkt ataku robi az tak wiekla rozncie obrazen ze GS jest drozszy kilkakrotnie wiecej? Przeciesz hity w 80% zaleza od skilli jak bedziesz mial bardzo dobre skille w clubie to tez bedziesz mogl bardzo latwo expic i nie dostawac poteznych hitów. Słaba obrona clubów.
Bardzo latwo to zniwelowac robiąc lepsze skille.

co to jest ssa ? o,0
a sov keimu nie jest od 100 plus ?

Lonely Nabz0r 12-10-2005 18:57

Ehhh... młoty to młoty tamto. Weź swordy, bo najlepsze, mają tyle def'a że ło Jezu, a jak Anni~zrobisz to masz SoV'a. Albo weź axe bo tyle ataku, że ja niemogę a hity takie lecą, nonono....

Luuuuuudzie.... Czy wy zapomnieliście, że Tibia to gra a nie wyścigi????

Tibia to gra "rpg" a w grach tego typu chodzi o jak najwieksze odczuwanie przyjemności, czyż nie?
To niejest zimna kalkulacja co wziąść by być najlepszym i wogóle być mastah'em...
Bierz co chcesz, to jest Twoja postać i to Ty masz odczuwać przyjemność, coś co przyciąga Cię do gry za każdym razem.
Matematyke i kalkulacje masz w szkole, a Tibia to tylko gra...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:09.