![]() |
Czy wierzycie w magie?
Zastanawiam sie nad pojęciem magii. Istnieją dziwne i niewytłumaczalene zjawiska takie jak np. lewitowanie itp
Są ludzie którzy potrafią robić tego typu rzeczy. (copperfield nie, to komercja ;p) Widziałem raz gościa na ulicy co pokazywał takie coś. Nie wykorzystywał do tego żadnych bajerów itp. tylko stał sobie z głową pochyloną w dół i po chwili uniósł się na wysokoć gdzies 35-50 cm. Więc czy istnieje magia? |
Widze że cie to interesuje Fizyka to dobry kierunek dla ciebie ;)
PS: Znasz sztuczke z łyżką, jak nie to pisz na priv wytłumacze świetna zabawa i możan kogoś nieźle wmątować x) |
... mnie by interesowała taka sztuczka z łyżką (nie wiem nawet jaka :P) ...
... ja znam fajną sztuczke , wchodzisz na www.inohackyou.really.pl i ściągasz free mpa przy urzyciu passów XD ... |
Coraz czesciej zdazam sie z roznymi przypadkami jakby wlasnie magia... i zaczynam powoli w nia wierzyc...
|
kiedys pewien reporter (katolik) pojechal sobie to jednego z azjatyckich klasztorow. to co tam zobaczyl przeroslo jego najsmielsze oczekiwania. widzial rozne rzeczy, od lezenia na iglach po lewitacje. kiedy zapytal sie jak to robia to oni dali mu krzyz i powiedzieli ze jesli go zniszczy na ich oczach to bedzie mogl robic takie rzeczy jak oni. nastepnej nocy koles uciekl z tego klasztoru i po jakims czasie napisal o tym ksiazke. niestety nie pamietam autora ani nazwy :( , ale sprobuje sie dowiedziec.
ja nie wierze w cos takiego jak magia. za to wierze w dobro i zlo, w Boga i szatana. oto moja odpowiedz. |
mmm, magią sie nie interesuje, wolę informatyke, tam też można se poczarować ^^
Ps. od poniedziałku wracam bo se new kompa kupie narq ^^ |
Wierzycie w bajki? Prawdziwej magii sie nie pokazuje. Prawdziwą magię skrywają ludzie, którzy chcą z niej korzystać mądrze idioci nie mają do niej dostępu. Bajeczki możecie wciskać dzieciom w wieku 12 lat.
|
@Gorgi
Witamy xD @topic Magii nie ma. Koperfildy to tylko sztuczki. |
Cytuj:
|
Więc skoro nie ma magii w jaki sposób ludzie wyczyniają takie rzeczy? 8o
|
@ Loloo: w związku z dużym spamem na mojej skrzynce prosiłbym cię o skopiowanie całej sztuczki Qtórą ci napisałem w liście bo nie chce jeszcze raz tego pisać bo mam "lagi na forum" chociaż to nie możliwe ale wkońcu mój internet :p jeszcze raz prosze o zkopiowanie całej recepty na sztuczke x)
|
Ja niewierze w Magie, ale leśli ktoś mi na Priv napisze o jakiejś sztuczce to zaczne wierzyć :D
|
A oglądał ktoś "Szokującą Azję"? Po wprowadzeniu w trans co ci ludzi tam wyrabiali... a co w tym najśmieszniejsze, po pewnym czasie (kiedy wezwane duchy odchodziły) funkcjonowali w pełni sprawnie, a po mnóstwach igieł, drążków powbijanych w ciało, ani choćby po wnoszeniu krzyża na górę nie było żadnych śladów. W każdym razie wyrabiali takie rzeczy o jakich nie ma mowy marzyć "na trzeźwo".
|
Cytuj:
|
magia nie istnieje sztuczki tak
iluzja |
W sumie to dość proste ale wymaga wprawy.
Potrzebne rzeczy: Łużka, Widelec, Zapałka, Butelka. Ważne jest żeby Łyżka ważyła mniej wiecej tyle co widelec.No to jedziemy. . Bierzesz widelec i ząbkami przyczepiasz do łyżki od strony tej Qtórą się napiera pokarm np. zupe. złączone powinny wygladać mniej wiecej tak : \/ pomiedzy je wkładasz zapałke obok środkowych ząbQw widelca zakładając że widelec ma 4'ry ząbki, wszystko powinno się teraz jako tako trzymać połuż ostrorznie całą konstrukcje na gwincie od butelki siarką od zapałki. Może to wydaje sie nie możliwe ale jak to zrobisz to łyżka i widelec będą się trzymać na główce zapałki. Tródne ale naprawde warto to zrobić i pokazać innym. Powodzenia ! co do gwinta to główką od zapałki (ta z siarką) musisz na samym kancie położyć na butelce. To są jakieś tam prawa fizyki czy coś ale naprawde nieźle wygląda efekt końcowy x) |
Cytuj:
Przecież widziałem to na własne oczy. Koleś stał na ulicy, nie było mowy o żadnych bajerach i poprostu zaczął unosić sie. Cały efekt trwał może z 5 sec. -.- |
Cytuj:
I tak nie wiem jak to zrobić :< Jaśniej to powiedz... |
Cytuj:
|
Magia kojarzy się nam z zabobonem i ciemnotą, ponieważ przez dziesięciolecia tak właśnie byliśmy nauczani. Wyśmiewano wszelkie przejawy magii nie zdając sobie sprawy ze swej własnej niewiedzy.
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:57. |