Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   2 dragi - jak bloczyc? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=53620)

Roodef 16-10-2005 17:40

2 dragi - jak bloczyc?

Proste pytanie, jak się ustawić, aby stracić jak najmniej uhow?

Kensai 16-10-2005 18:40

Tak zeby jak najmniej cie trafialy -,-

Najlepiej staraj sie unikac stania przodem do pyska smoka bo wtedy jestes narazony na f wave

Rybzor 16-10-2005 18:45

Jezeli nie mozesz byc na skos z dwoma, badz chociaz z jednym (tak sie zawsze da), a reszta to tak jak z jednym, uwazaj bo 2 dragi moga niezle kombo walnal chociazby z gfb i malee, mysle ze rozsadnie bylo by blokowac je od okolo 600 hp (tak zeby przezyc raczej na luzie), jak chcemy sie pobawic to nawet na 400 hp mozna :]

Hilf 17-10-2005 00:16

@RE: UP
Rozsadnie ? co to ma znaczyc ?
Silne potwory ( szczegulnie w wiekrzej ilosci )
potrafia naprawde duze combo walnac ..
Ja mam ponad 1000 hp i przy Walce z 2 <GS> chwila nieuwagi zakonczyla sie red hp ... a tak nawiasem mowiac , huntowanie dragow, jest dosc nieoplacalne , szczegulnie 2 .... i to w pojedynke ....

@Topic

Zasada ta sama jak przy 1 ....
Starac sie stac po przekontnej do smoka ...

<polecam lurowanie po 1 >
..............ALBO...............
< 2 blokerow i kazdy bierze swojego >

By$iu 17-10-2005 07:24

Mozesz uzywac jescze energy fildow by sie odgrodzic, ale to wiecej roboty niz kozysci. Ciezko ustawiac się dwoma dragami, wiec radze zajac sie jednym, a drugi "samowolka".

Kele 17-10-2005 10:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ryba-knight
Jezeli nie mozesz byc na skos z dwoma, badz chociaz z jednym (tak sie zawsze da), a reszta to tak jak z jednym, uwazaj bo 2 dragi moga niezle kombo walnal chociazby z gfb i malee, mysle ze rozsadnie bylo by blokowac je od okolo 600 hp (tak zeby przezyc raczej na luzie), jak chcemy sie pobawic to nawet na 400 hp mozna :]

Nie wiem czy wiesz ale 1 drag jest zdolny przychrzanić combo za 500... Ostatnio dostałem tak na devil helmet quescie... Więc 2 dragi mogą 1000 ;)

malkolm 17-10-2005 11:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Roodef
Proste pytanie, jak się ustawić, aby stracić jak najmniej uhow?

"Misiek, ale Ty sie ruszaj."

Biedny 17-10-2005 18:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kele
Nie wiem czy wiesz ale 1 drag jest zdolny przychrzanić combo za 500... Ostatnio dostałem tak na devil helmet quescie... Więc 2 dragi mogą 1000 ;)

Lol za jakie 500, to chyba musialby byc jakis niesamowity okaz 2 f wave i 2 gfb?... Skąd ty to sobie wymyśliłeś :-o

matizgrunge 18-10-2005 14:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kensai
Tak zeby jak najmniej cie trafialy -,-

Najlepiej staraj sie unikac stania przodem do pyska smoka bo wtedy jestes narazony na f wave

Jestes tez narazony na jego oddech :)

Krwawy Koteczek 18-10-2005 15:15

Ja się nie znam ale czy drad wlazi/przesuwa parcele? Jeżeli nie to kilka parcelów no i jakos leci. Jeżeli nie to wstrzymaj oddech i...

phoeleriusek 18-10-2005 15:20

Cytuj:

Ale czerwony drag to DL xD

Sir Dzikusek 18-10-2005 15:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Krwawy Koteczek
Ja się nie znam ale czy drad wlazi/przesuwa parcele? Jeżeli nie to kilka parcelów no i jakos leci. Jeżeli nie to wstrzymaj oddech i...

Drag przesuwa parcele... każdy potwor poczynając od Dwarf Soldier(chyba, nie wiem czy gorszy jest jakiś co przesuwa) przesuwa parcele :)

Ja na 50 lvl blokowalem 2 dragi bez najmniejszego problemu :) 52 lvl pallek shooter i szło mi 1 uh max ;]

Vermyn 25-10-2005 11:57

Cytuj:

Nie sadze... drag moze 300, nie wiecej.

Blacko 25-10-2005 22:05

Cytuj:

Nie wiem skąd sobie to wyśniłeś, tak może walnąć dragon lord, jeśli ktoś jest na tyle zmęczony życiem żeby stać mu przed pyskiem. Możliwe, że na lagu takie combo weszło. Nigdy w zyciu nie przyjąłem od draga comba większego niż 350.

@autor tematu
Nie ma recepty na unikanie obu f-wave naraz ale postaraj się unikać chociaż jednego z dragów, najlepiej tego którego aktualnie nie bijesz.

Jerkov Thundersword 25-10-2005 23:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hilf
@RE: UP
Rozsadnie ? co to ma znaczyc ?
Silne potwory ( szczegulnie w wiekrzej ilosci )
potrafia naprawde duze combo walnac ..
Ja mam ponad 1000 hp i przy Walce z 2 <GS> chwila nieuwagi zakonczyla sie red hp ... a tak nawiasem mowiac , huntowanie dragow, jest dosc nieoplacalne , szczegulnie 2 .... i to w pojedynke ....

@Topic

Zasada ta sama jak przy 1 ....
Starac sie stac po przekontnej do smoka ...

<polecam lurowanie po 1 >
..............ALBO...............
< 2 blokerow i kazdy bierze swojego >

LOL. GS a drag -.- GS może ci zjechać 1000 hp nawet na 5 hitów jak ma szczęście.

Btw. Słownik nie gryzie.

Btw 2. Paladyn może "blokować" 2 dragi naraz biegając w kółko a dragi za nim, reszta hituje, w razie co exura vita, potem ewentualnie uh ;)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:39.