![]() |
GFB Great FireBall
kupiłem to, lecz sie zawiodlem :/ mam 11 m-lev
raz pokazal sie slaby obszar ognia wyprobowalem na jednym kolesiu i to wszystko, jemu prawie nic nie zabralo czy to powod niskego mlev ? ktory mlev trzeba miec aby to dzialalo skutecznie? i jak nazywa sie czar ktory zostawia slady ognia ze jak ktos wejdzie to zabiera mu zycie? dzieki za pomoc. |
1 Masz mały mlvl i lvl
2 obrażenia na ludziach są o połowe mniejsze 3 Ten czar nazywa się Firebomb albo fire field (zależy na jakim obszarze) |
Kolega wyżej chyba wszsytko wyjaśnił ;)
Chociaż możliwe że pomyliło ci sie GFB z Fireballem (tym normalnym dla "n00bków XD") albo Firebombem, praktycznie, to radzę żebyś potrenował nad mlvlem. |
Cytuj:
a jaki lev magi tezeba miec zeby np. ludziom zadawac mocne obrazenia kiedy mnie atakuja? czy lev ma cos wsplnego z mlev ? czy lev wplywa na obrazenia zadane poprzez mlev ? |
Raczej nie ale GFB jest lepszy na potwory,gdy jest ich dużo.Jak pekujesz to jeszcze kogoś przypadkiem rąbniesz i będzie jazda(nawet dead:))
|
Ogień pozostawia także fire field, całkiem przydatny dla małych lvli.
|
a propo fire fieldu to dobrze sie z nim PKuje low levele :D
|
Tak lvl wpływa na obrażenia...
O ile pamiętam to jest pewna Formułka.. Lvl *2 Mlvl *3 = XxX % Jeżeli wychodzi ci poniżej 100% to zaokrągla się to do 100% (tak obliczasz siłe swoich czarów) Polecam kalkulator http://www.tibia.pl/calc.php na Tibia.pl Bardzo przydatny |
GFB jedna z przydatniejszych runek
To jak mocno walisz z gfb mozesz sobie sprawdzic w kalkulatorze, który jest tutaj na stronce. A fakt jest taki ze jakies istotne zmiany co do siły z jaka uderzasz runą widać tak kolo 20 lvl i minimum 30mlvl. Wtedy uderzasz mniej wiecej po 70-80 w potworki co bardzo sie opłaca przy sporej ilosci potowrkow. Ja tak np. robie na darashii na minosach. Czekam az mnie okrazy 8 a potem ... :D wiadomo :)
|
Cytuj:
|
a ja mam pytanie, walac GFB w cos lub kogos, moge przez przypadek siebie tez walnac albo mnie to nie rusza? :P
|
Ciebie nie rusza gfb, jedynie fieldami możesz oberwać. Co najwyżej przez przypadek możesz zaatakować kogoś niechcący z run obszarowych, wtedy safe mode nie pomoże ;)
|
Cytuj:
No bo jest GFB (great fire ball) i zwykły słaby Fire ball ! Zanim skomentujesz pomyśl ok? Ale osobiście uważam że FireBomb rulez ! ;) |
pytanko
czy z gfb nieda sie przebic , tak jak z explo , strzelalem z explo do kolegi , jeszcze inom postaciom i sie nieprzebilem . Kazdym runem wolno sie nieprzebic ????
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:11. |