Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   Punkty Armora (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=54603)

Musial 30-10-2005 21:16

Punkty Armora

Mam małe pytanie czy istnieje jakas rużnica miedzy armorem w legach a np. w hełmie ? Czyli czy np. legi z 5 p.a. broni lepiej niz hełm z 5p.a.
Z gury dzieki i pozdro wszystkim ,sorry jesli juz byl taki temat ale jest mi to bardzo potrzebne B)

Ozon18 30-10-2005 21:50

Niestety, to zagadnienie zostanie tajemnica CIP, ale jak wynika z moich ( i nie tylko ) badań wpływają tak samo. Dlatego też plate armor ma 10 punktów arma a p-legsy 7.

Pozatym punkty armora obnizaja max hit uderzajacego o ~1 - 2 punkty, ALE obnizaja takze szanse w % na lepsze hity.

slawekmag 01-11-2005 16:02

Chyba macie rację bo nailepszy hełm ma więcej arm niż najlepsze buty. Tak na logike to jak cie w stope ktoś walnie to mniej ci sie stanie niż z powodu ciosu w głowe :D !
Jaki z tego morał? Lepiej kupic za parenaście gp jakiś armor np. chain armor niż za parenaście milionów np. golden boots B)

Trenei 01-11-2005 17:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez slawekmag
Chyba macie rację bo nailepszy hełm ma więcej arm niż najlepsze buty. Tak na logike to jak cie w stope ktoś walnie to mniej ci sie stanie niż z powodu ciosu w głowe :D !
Jaki z tego morał? Lepiej kupic za parenaście gp jakiś armor np. chain armor niż za parenaście milionów np. golden boots B)

ale czy chain armor da ci jakas satysfakcje z posiadania . Chain arm to g*wno
ktore wala sie po ziemii. Golden bootsy -.- tak jak ty mowisz ten kto je posiada jest zadowolony z posiadania ich. :/ sory za offtopic.

On topic:

ja mysle ze helmet jak i legsy maja cos do obrony obrazen . To jest tak samo czesc calego seta. Jesli helmet ma wiecej armu od legsów to helm bardziej cie obroni.

bogdan1990 02-11-2005 14:07

Slawekmag ma racje... tak wlasnie chyba jest ze jak oberwiesz w klate to napewno dostaniesz wiecej niz jak w noge.....
Kiedys zarwalem od pala ze skilami 75/75 za 3 a walil z kuszy i boltow...
Pewnie w palca trafil :D

emilok 03-11-2005 10:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez bogdan1990
Slawekmag ma racje... tak wlasnie chyba jest ze jak oberwiesz w klate to napewno dostaniesz wiecej niz jak w noge.....
Kiedys zarwalem od pala ze skilami 75/75 za 3 a walil z kuszy i boltow...
Pewnie w palca trafil :D

dziwne teraz te pale imho

Sytian Labo 04-11-2005 12:44

no wlasnie zawsze sie zastanawaialem czy lepiej miec Dragon Scale Mail (arm:15) (no i obowiazkowo do tego Amulet of Loss) czy crown armor (arm:13) i platinum amulet (arm:2).

jesli zapewnia to taka sama ochrone to to chyba poczekam az zlootuje MPA ;)

Vil 04-11-2005 12:59

daje taka sama ochrone, roznica jest taka, ze jak padniesz przy drugim wariancie to mala szansa ze stracisz cokolwiek, przy pierwszym 50 k w plecy..

Klopenmaster 04-11-2005 14:38

Eee tam według mnie to macie rację ale mam lepsze pytanie :
czym się różni arm:? od def:?

proszę o odpowiedź...

Sytian Labo 04-11-2005 17:03

def: (przy tarczy, broni) chroni cie przed trafieniem (czyjs atak bedzie na tyle slaby ze spokojnie go zablokujesz/tarcza/ lub sparujesz/bronia/), a jesli juz ktos/cos przebije sie przez twoj def., to
arm: (buty, legsy, zbroja, helm, scarf, platinum amulet) zmniejszy punkty obrazen i moze zmniejszyc je do zera

albo inaczej;

jesli podczas walki widzisz na sobie/potworze chmurke - to trafienie idzie na tarcze lub cios blokowany jest przez bron <---"dziala" def:

jesli widzisz "iskierki" - tzn ze cios nie zostal zablokowany przez tarcze/bron jednakze nie zdolal przebic zbroi <--- "zadziala" arm:

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:43.