Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Menedżer zadań w Widnows XP pro (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=54871)

Mystic Evil 02-11-2005 15:49

Menedżer zadań w Widnows XP pro

Witajcie!
Od 3 dni mam problem z menedżerem zadań :/ Juz tłumacze o co chodzi. Gdy próbuję włączyć menedżera zadań pojawaia się on na ułamek sekundy i po chwili znika. Tak samo dzieje się gdy próbuję wlączyć msconfiga poprzez Uruchom. Sciągnąłem procexp, taki program podobny do menedżera zadan ale nie ma w nim zadnych procesów takich które mogłyby to blokować. Całego kompa przeskanowałem avastem i mks-em online, niestety nic nie wykrył żaden. Czyscilem rejestry Reg Cleanerem. Przeglądałem procesy startowe w easy cleanerze i jeszcze inne rzeczy. Skanowalem kompa Spybot - Search & destroy- znalazł jakies spyware, które naprawilem ale problem nie zniknał. Zablokowalem w XP-Antyspy poslance i inne *******y. Ale nic nie pomaga! No i próbowalem również HijackThis - jakis tam detonator, czytalem w necie ze ma pomoc, ale nie chce sie uruchomic.:/ Mam Mozille Firefox także nie korzystam z IE. I odrazu mówie ze nie wchodzilem na lamerskie stronki i nie sciagalem zadnych szitów. Jeżeli mogłby mi ktoś pomóc to byłbym niezwykle wdzięczny. Chodzi mi tutaj o jakies konkretne programy lub o łatki czy też nawet program antywirusowy który znalazł by problem no i rozwiązał go. Z góry wielkie dzięki!

szoopa 02-11-2005 17:36

Prawdopodobnie masz na kompie coś takiego o nazwie winsvc32*****
Nie wiem do końca jak to wywalić, nie znam sie jakos tak super, ale moge Ci sprobowac pomoc to unieszkodliwic...
Jesli masz na kompie Hijackthis zmien jego nazwe na "Hijackthis[jakieś cyferki]" np. Hijackthis1544
Odpalasz i jeżeli bedzie tam sciezka z koncowka wlasnie tego winsvc32.ext to wywalasz to. Bedziesz mogl wchodzic w menadzer, rejestr i to cos co odpalasz komenda msconfg. Jednak... Do momentu kolejnego restartu ;/
Sciagnij program KillBox i sprobuj go wywalic tez nim, jesli nie pomoze to tryb awaryjny i ręcznie... I polecam zainstalowac avasta! pomaga...

Thero 02-11-2005 20:27

C:\WINDOWS\system32\DllCache Tu masz kopie msconfig (menedżera zadań), która zostaje przywracana kiedy msconfig w system32 pada. Złatw sobie czysty plik msconfig i go podmień, wykasuj stary i masz nowiutkiego menedżera zadań.

daroslaw 03-11-2005 06:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mystic Evil
Chodzi mi tutaj o jakies konkretne programy lub o łatki czy też nawet program antywirusowy który znalazł by problem no i rozwiązał go.

Konkretniej nie umie. Sciągasz hijackthis. Wchodzisz w tryb awaryjny i skanujesz kompa hijackthis'em. Bedziesz miał tam albo 2 albo 4 wpisy z winsvc32. Usuń je. Później też w trybie awaryjnym znajdź plik winsvc32***** (ale lepiej w wyszukiwarke plików wpisz winsvc32(BEZ EXE) i powinno też znaleźć plik jego odnowy. Czyli znajdzie Ci tam 2 pliki usuń je(plik exe i plik odnowy) (nie do kosza, na zawsze). Włącz kompa i wszystko lux smiga.

Mystic Evil 03-11-2005 14:37

Udalo sie!

Udalo mi sie rozwiazac problem! Oczywiscie dzieki waszej pomocy B) Chodzilo wlasnie o ten proces winsvc***** w system32. wylaczylem go w procexp, pozniej usunalem z kompa i gra ^^ Wielkie dzieki za pomoc!
Temat do zamknięcia.

Scream 27-11-2005 09:41

mam ten sam problem, ale nie ma u mnie takowego pliku... jest tylko winsvc.dcu ale to plik od c++buildera

@
pozatym jak uruchomic tego winshita(xp pro) w trybie awaryjnym? w boot menu nie ma takiej mozliwosci >.<

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:27.