Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Zdjęcia (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=24)
-   -   Prawdopodobna Droga do Bazyliszka :) (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=54908)

Maqumba 03-11-2005 12:45

Prawdopodobna Droga do Bazyliszka :)

Przeglądając Tibia Map Viewer natrafiłem na kawałek ziemi na lawie nad komnatą Bazyliszka. Po chwili zauważyłem drogą na dól ogrodzoną kamieniami i stalowym rycerzem(pewnie zamienionego przez Bazyla)

Tu są zdjącia zrobione przeze mnie:

http://i18.photobucket.com/albums/b1...rum/bazyl1.jpg

Te kamienie napewno da sią ruszyć jakaąś dźwignią albo czymś innym :)

http://i18.photobucket.com/albums/b1...rum/bazyl2.jpg

Tam w czerownym kółku jest ten skrawek ziemi, który mnie zainteresował

http://i18.photobucket.com/albums/b1...rum/bazyl3.jpg

A pod tym skrawkiem jest to ;)

A teraz daje prawdopobna drogę, jak może wyglądać:

http://i18.photobucket.com/albums/b1...m/npbazyl1.jpg

http://i18.photobucket.com/albums/b1...m/npbazyl2.jpg

Komnata Bazyliszka, zapewne wygląda inaczej to tylko moje wyobrażenie :)
Ale zauważyłem jedno jak npc chodzi to on nie idzie prosto do człowieka tylko chodzi gdzie chce(np: Hardek), a Bazyliszek co chwile sie nam pokazuje czyli ta komnata nie jest duża! (kapujecie o co mi chodzi)

I JAK?? Jak ktoś to znał to niech nie pisze "ale noob każdy to wie" do jest dla tych, którzy chcą rozwikłać zagadkę Bazyliszka :)

COMMENT PLZ!

JuN!oR 03-11-2005 14:20

Gz ja jeszcze tego nie wiedzialem.BIG GZ :)

Arthus Drag'Tail 03-11-2005 17:12

Up@:
No rzeczywiscie jest czego gratulowac...

@Topic:
Do bazyliszka nie da sie dojsc... Nad nim jest lawa, a pod nim "nicosc".

Crowal 03-11-2005 17:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arthus Drag'Tail
Up@:
No rzeczywiscie jest czego gratulowac...

@Topic:
Do bazyliszka nie da sie dojsc... Nad nim jest lawa, a pod nim "nicosc".

No wiesz do Spike Sworda podobno też się nie da dojść bo zewsząt otacza go woda, ale jednak ktoś go zdobył poprzez niesamowite rozwiązanie[Bo wątpię żeby tamten obrazek był Fake'm] tak samo można pogdybać że istnieją jakieś buty do chodzenia po lawie[A potem się gdzieś spada<LoL>] Albo jakoś inaczej...

Tooddo 03-11-2005 17:42

No Gratulacje =) Może Wkońcu Ktoś Odkryje ZaGadke Wielkie Gz Dla Ciebie ;) !~Hail Harmonia~!

Sebuś 03-11-2005 17:56

Nic specjalnego nie odkryłeś. Jest taki jeden mały detal przed tą lawą i wszystkim - na drodze do tej dziury stoi posąg...

mort 03-11-2005 18:02

Wlasciwie nie ma tu czego gratulowac -.- Do tych kamieni doszedl kazdy kto kiedykolwiek interesowal sie Bazyliszkiem -.- sa to twoje czyste domysly i sredni interesuje fakt ze taka droga "moze istniec" . Kto inny moze powiedziec ze najprawdopodobniej do komntay Bazyliszka dochodzi sie przez ...Rooka bo niby czemu nie?

si'monek12 03-11-2005 18:16

Jeszce Nie Wiadomo

heheh od razu gratulujecie niewieadomo czy to jest dobra drogaaaa X(

NIE MUW HOOOP ZANIM NIE SKOCZYSZ
hehehe takie przyslowie :evul: :evul: :evul:

JEZELI TEORIA Z MAPAMI DO bAZYLEGO OKAZE SIE PRAWDZIWOM TO WILEKIE GGZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ ;)

Xantar 03-11-2005 18:22

Ja osbiście słyszałem że jest inna droga :p niektórzy gracze Antici mniej więcej więdzą jak tam dojść. Trzebą jakies skrzynki dobrze ustawiać itd. Dużo z tym roboty jest :D

MetiuII 03-11-2005 19:35

Kolejna bzdurna historyjka "odkopie dziure, znajde bazyliszka on mi da klucz do skarbca w kazzo i beda o mnie pisali w gazetach".

Maqumba 04-11-2005 06:36

Ten posąg da się napewno jakoś poruszyć, moje jest ona w nieodkrytej jaskini z Dwarfami albo z Grorlamem (boss stone golemów). Nic nie wiadomo, albo mozna to rozwalic (moje przypuszczenie) stonecutter axem << jak sama nazwa mówi, że tnie kamienie, a ludzie zamienieni przez Bazyla stają sie kamiennymi posągami /\ /\ /\ ale to by było troche za proste............

John Jamel 04-11-2005 07:26

Pamiętam jak już rok, lata temu ludzie próbowali rozwikłać zagadkę. Xantar może wiesz coś więcej?:P:P
Na innym forum pamiętam koledzy studiowali księgi a Ab o bazylu. Nic z tego nie wyszło. Może kiedyś będziemy wszyscy wiedzieli jak tam dojść. O ile się da...;p
Bazyl może być np. tylko do upiększenia ustroju tibijskiego ;-]

Drita 04-11-2005 07:32

hmmm powiem Ci ze nic nie odkryles a nawet jak kamienie bys odsunal to ta dziura to faq sprobuj do niej wrzucic label =)

Bobus 27-11-2005 06:54

Fajny masz album powiem ci jedno nie graj na test serverze bo cie z huncą

Name : Allen Terion
Voc : mag
Server : Berylia
Mlvl:20+
lvl:15

Globalna Hiberna 27-11-2005 07:04

Lol, to mamy w Tibii coś takiego jak bazyliszek :O heh Big Gz :D

Dzienciol 27-11-2005 09:04

Ja słyszalem ze jest droga do bazyla bo ponoć Bubble na nim kiedys padla (albo na drodze do niego) wczoraj tak z kumplem wlasnie zwiedzialismy Kazzo i doszlismy do tego skarbaca , w tym korytarzu ktory do niego prowadzi juz za tymi drzwiami gdzie biega tych 4 Guardow za na ziemi takie kamienie jakie znajduja sie w depo, takie jakby sie na nie stanelo a one cos otwieraly.To nas zastanowilo ale jak stanelismy na jeden z nich nic sie nie stalo , a jest ich tam sporo.Może po prostu jest to tak ze np. 100 lvl maja stanac na nie a posąg na dole sie przesuwa ??? a moze trzeba w tym samym momencie na nie stanac ??? Nigdy nic nie wiadomo.
Ale jak idzie sie kopalnia w Kazzo na soldach widac w ziemi zakopanego Cyca , a cyc ma cośwspolnego z krasnoludami , tak jak kiedys byl ponoc Quest na Warlord Sworda , wiećwydaje mi sie ze da to sie jakos zrobic aby dojsc do tego Bazyla.
Kolejna sprawa to to ze slyszalem od kumpla ze z Bazyliszkiem da sie walczyc tylko w taki sposób aby on cie nie zobaczyl , a pomieszczenie jest tak male ze sie nie da , więc nie wiem :)
A może trzeba przekopac cale kopalnie Kazzo aby odkopac jakąs dżwignie ??? Kto wie :D
Mam nadzieje ze kiedys uda sie komuś odkryc tego Questa i pochodzi sobie z dsm legami ;) ale jak slyszalem juz kiedys ktos je mial (10 latek) ktory kończyl grać w Tibie i wyrzucil je do wody , a one sa chyba tylko z tego Questu :P

POZDRAWIAM I SORRY ZE SIE TAK ROZPISALEM ^^

Longerososol 27-11-2005 09:14

xD

hmmm...to ja powiem tak... Ja myślę żeby odkryc tą drogę do bazyliszka to tylko może jakis high-level lub jakis mniejszy co ma najlepszą broń według mnie cipsoft nierobil by tego ze jakis 10lv to może znalesc, trzeba sie natrudzic i mieć 100lv i np.thunder hammer bierzesz use witch i na posąg albo kombinować niewiem sam ;s :). Acha jak jeden mody odkrył droge do bazyliszka i dostal dsl to mój kolega z rl był światkiem jak wrzucał je do wody przyczym kończył z tibią i podobno on jedyny znał droge do bazyliszka ale nikomu niepowiedział.Ta historia może sie powtórzyć jak historia z blessed shield co? tego nikt niewiem ale czas pokaże :)

heh ale sie nagadałem:)

Af<4ever> Danubia Knight 28-11-2005 11:06

Ho..ho!
Prwadopodobnie bazyliszek jest urozmaiceniem dziela <Tibia Map>
i dziwnych spawnów znajdujących sie na niej.Więc nadal jestem sceptyczny

Pacek 28-11-2005 12:03

wszyscy jesteście w błedzie, wczoraj udalo mi sie odkryś droge do bazyla, zaczyna sie w niesamowitym miejscu. trzeba znaleść tunel prowadzący do okola tibi, zaczyna sie na daramie idze pod edronem przechodzi pod kazo potem wedruje pod carlin i lodowe wyspy, nastepnie pod woda idze az to rooka (wychodzi sie za pomieszczeniem z mino magiem) nastepnie tunel wędruje aż pod thais i poh następnie teleportem przenosimy sie do tunelu który jest połaczony jednostronnym teleportem z bazilisk roomem. Po drodze oczywiście są przeróżne stwory, dźwigienki i inne pierdułki. Wchodzi sie po pomieszczenia z bazolem. trzeba do niego zagadać. po 10 min rozmowie przyzywa 4 demony, sieka jest ostra tym bardziej że pomieszczenie jest małe. jednak po pokonaniu owych demonów (3 z 8 osób padły) bazyliszek gratuluje i otwoera kolejny teleport do pokoju wygladającego jak ten z anihilatora są 3 nagrody mozna wziąść jedną ja wybrałem golden helmeta, a oprócz tego był jeszcze thunder hammer i great shield

ps. kto uwierzył niech pisze [;
pps. to tylko ozdoba tibi nic wiecej

Xantar 28-11-2005 13:17

@up

Eeee nie wzruszyła mnie twoja historia

@topic

Niejaki wolosnik z antici podobno częściowo zna drogę do bazyliszka...

Bazyliszek istnieje i prędzej czy później ktoś znajdzie i zabije -.-

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:08.