![]() |
Szybkie chodzenie???
Ostatnio tak z nudow zaczalem isc w tibii w jakims kierunku i klikac przy tym ppm (mam wlaczony tibia classic control). I nagle odnioslem wrazenie, ze ide szybciej, gdy naciskam ppm pulsacyjnie.
Polegalo to na tym, ze szedlem np caly czas w lewo i pulsacyjnie naciskalem ppm, kiedy kursor ciagle byl ustawiony na lewo od postaci (jakbym szedl w prawo, to kursor tez w prawo, itd.) Dla sprawdzenia, czy to tylko zludzenie, postanowilem sie poscigac z 15lv (ja 17lv). I w krotkim dystansie (od depo w thais do skrzyzowania) zgubilem goscia z ekranu 8o . Bez bohow, bez haste, bez niczego. Potem pokazuje to jakiemus gosciowi zeby porownal czy chodze szybciej niz zwykle, a on sie mnie pyta jak ja to robie. Aha! I jeszcze scigalem sie z 48lv, ktory mial haste i trudno bylo mu zgubic mnie z ekranu, ale zwial. Co o tym sadzicie?? Czy to moze byc jakies oszustwo? P.S. Mam wolnego kompa (pentium II, 450mhz), na 2,6ghz nie udalo mi sie tak zrobic ale jutro jeszcze z tym pokombinuje :confused: . |
Polecam poczytanie sobie atrykułu o chodzeniu na tibianews.net - tam panowie rozgryźli wszystko. I tak, to co mówisz jest prawdą, to wynika ze sposobu podawania kierunków :> Też jest objaśnione w tym arcie.
|
@up: przeczytalem spolszczenie tego artykulu w dziale poradniki. Nie znalazlem specjalnie niczego, co by mialo zwiazek z tym co tu napisalem. Byc moze ping ma jakis wplyw i szybkosc kompa (fps). Czytalem w pospiechu, wiec moglem cos przeoczyc. Jezeli to zrobilem to sorqa.
Zauwazylem tez, ze przyspieszenie to dziala raczej, gdy naciskam ppm podczas, gdy moja postac prawie dociera na nastepne pole. Wtedy jakby nastepne pole zostaje "ominiete". |
Cytuj:
|
No niby szybciej... ale jak sie za szybko naciska to chyba nie przyspieszamy, trzeba wyczuc rytm, ale wydaje sie jakby szybciej...
|
jak ? skad ? gdzie ? u mnie to sie sprawdza :D thx :cup:
|
Wiem ze może się to wydawać śmieszne, ale co to jest "ppm"?
|
ppm-prawy przycisk myszy
no u mnie też to działa :) |
:D dobre, mi tez dziala tylko ze po krotkim czasie juz mi sie nie chce tak klikac :P
|
W ten sposob ucieklem PK :D. Normalnie o 10lv lepszy byl, ale spoko. Ciesze sie, ze wam to tez pomaga :D
|
Na odcinku 33 kratek na mete trafilem o 2 sekundy szybciej naciskaja ppm niz idac normalnie (probe powtarzalem z 5 razy)
edit@ Zapomnialem napisac ze proba byla wykonywana 16 lvl rookstayerem |
Cytuj:
|
A i tak najlepsze jest klikanie na mapkę w linii prostej, nawet z lagami postać leci ze śwoją max. prędkościa, i palec od klikania ciągłego nie odpada ;)
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
8o Stary jesteś boski !!! Jakbyś nie wrzucił tego na forum to w życiu nie znalazłbym takiego artykułu. Faktycznie różnica w szybkości chodzenia jest i to spora :)
|
Cytuj:
|
To co napisal tuca to prawda ! Nawet sie scigalismy :)
|
U mnie działa;] Wielkie dzieki zaraz potym jak to przeczytałem zaczoł mnie gonić jakiś pk!!! Dzieki temu mu uciekłem. lol :D
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:56. |