Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Polska gospodarzem ME 2012? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=55338)

Matek 08-11-2005 11:49

Polska gospodarzem ME 2012?

Jak zapewne wiekszosc z was juz wie Polska wraz z Ukraina zakwalifikowala sie do finalowego etapu selekcji gospodarza ME 2012.

Jk myslicie - czy Polacy maja szanse wygrac te kwalifikacje? Troche to smieszne, rozumiem bo do 2012 roku troszeczke czasu zostalo;)

Osobiscie mam ogromne obawy co mogloby sie stac jakby Polska wygrala te kwalifikacje. Wystarczy przypomniec sytuacje w Portugali - oni ledwo zmiescili sie w czasie.

A my - mamy narazie jeden stadion, ktory na sile moglbybyc obiektem, gdzie mozna rozegrac jeden mecz grupowy.

A co z reszta - wybudowanie kilku stadionow w tak krotkim czasie nie jest latwe. Polska niestety nie ma ani tylu pieniedzy, ani raczej nie ma tyle chceci. Wystarczy popatrzec jak rzad Polski 'staral sie' udzioelic gwarancji PZPNowi.

Z drugiej strony - miloby bylo, gdyby te mistrzostwa odbyly sie u nas. Moze jeden stadion bylby na mazurach;)

jakiego wy jestescie zdania?

edit: ups, jakis zomowiec sie wkradl. Bylem pewny, ze pisze ten temat bedac na forum FE... sorka;)

Cafe 08-11-2005 12:18

Cytuj:

W środę 7 wrzesnia 2005 PZPN ogłosił listę czterech miast, które miałyby gościć mistrzostwa Europy. Są to Warszawa, Chorzów, Wrocław i Gdańsk. Na liście rezerwowej oprócz Poznania znalazł się Kraków. Także cztery miasta wytypowała Ukraina.
A pozatym pewno beda jakies nie dociagniecia ;p watpie zeby sie zmiescili i zdazyli wybudowac stadiony, hotele itp. No i te nasze Polskie kochane drogi =P

OnlyM(PL) 08-11-2005 13:07

Chorzow JEST ale i tak wiedzialem, ze beda tam mecze rozgrywane :*
No ale mamy za to innych rywali np. Wlochy. Oni maja przeciez na koncie wiecej zorganizowanych mistrzostw niz my =/ no ale moze damy rade plx.

PUPISEM 08-11-2005 13:39

Ja tam jestem za tym zeby grali na boisckach szkolnych... Muahahah. Albo na salach ;]

Gromnjir 08-11-2005 14:17

Szczerze mowiac, juz to ze Polska&Ukraina znalazly sie w finalowej trójce, jest dla mnie duzym zaskoczeniem... Moze przynajmniej sie troche postaraja i poprawia infrastrukture i stadiony

Herhor 08-11-2005 14:29

Polska się zmienia. Jeśli dostalibyśmy organizacje ME 2012 to sądze, że były by to w miare udane mistrzostwa. Do 2012 roku sporo czasu...

ciemne dropsy 08-11-2005 15:11

Mysle ze nawet mamy szanse... UEFA czesto robi tak,z e daje szanse tym co jeszcze nie organizowali, wlochy juz 3 krotnie organizowali Duze imprezy, wiec mamy calkiem spore szanse, jezeli nie wybiora Chorwacji i Wegrow ;- )

PiXik 08-11-2005 15:18

jeżeli Ci którzy wybierają będą brali pod uwage plany inwestycyjne a nie to co mamy to może będą te mistrzostwa u nas ,ale w sumie skąd na to pieniądze?bardzo bym się cieszył

Damq 08-11-2005 15:41

Wg mnie to zbyt duży koszt. A Polska i Ukraina niestety do najbogatszych nie należą.

Gunir 08-11-2005 15:45

Mysle, ze najlepszym rozwiazaniem by byly ME Polska-Ukraina, zreszta jakies kontrowersje na temat tego juz byly... pozatym w FE powinno byc, no nie?

Gangrel 08-11-2005 17:13

Myślę że się nie uda, ale to że Polska i tak jest na tyle wysoko kopnie towarzystwo do starań na następne lata...i kto wie, 2016 było by już całkiem prawdopodobne.

Badzo 08-11-2005 17:32

e... JA jednak myśle, że sie nie uda. Polska i Ukraina jednak nie są to bogate kraje i przez te lata raczej tylu stadionów nie uda się zbudować, poza tym drogi. U nas drogi są fatalne......

MayGyver 08-11-2005 17:43

oczywiscie ze bedziemy gospodarzami ME 2012

mecz inauguracyjny odbedzie sie na stadionie Przełomu Chroberz

eliminacje na stadionach:
Victorii Skalbmierz
Naprzodu Jędrzejów
Pelikana Łowicz
Orlicza Suchedniów
Wiernej Małogosz

a finał na przepieknym stadionie Nidy Pińczów

Marek Tibioman 08-11-2005 17:44

@up
No to chyba byly by ME wsi :D

Naszymi przeciwnikami sa jak juz zapewne wiecie chorwacja-wegry i wlochy :/ Wiec moim zdaniem Wlochy wygraja. bo maja juz wiele oki stadionow i musza jeszcze moze tylko kilka dobudowac, a my musimy wlasciwie wszytsko budowac od podstaw i sa nikle szanse, ze sie wyrobimy pozatym im szybciej tym wiecej kasy trzeba w to wlozyc, a kasy ni widu ni slychu ;) Pozdro dla Listkiewicza i spolki B)

Pogromca pk 08-11-2005 20:04

"Szanse jak jeden do miliona, ale może sie udać."
Ale w tym przypadku szanse to jeden do 10 milionow, nie ma szans. I dobrze, szkoda pieniedzy na takie zabawy.

djkuter 08-11-2005 21:15

Nas nie stać na mistrzostwa, tak ja Grecji na IO. Spłacają ją dzisiaj, i będą jeszcze długo płacić za nią. Można zarobić na tym. Drogi, hotele, stadiony bedą nareszcie na należytym poziomie. Ale kiedy nie my to Wegry i Chorwaci.

Vekegi 08-11-2005 21:20

chcialbym zeby u nas były mistrzostwa ale turcja bedzie :P widzieliscie jakie maja za***iste stadiony??

edit: nie czytalem kto jest w tej 4 wiec myslalem ze turcja tez jest no to włochy bedą

Radlic 08-11-2005 21:31

Polska sponsorem? Ehh... Wygramy, a tu sie okaże, że kasy zabrakło. Chociaż, może się uda... Już widze plakaty:
Cytuj:

Ludzie inwestujcie w pantofle! To się opłaca. Przy okazij pomożecie nam w organizowaniu ME 2012!
OMFG! Rotfl! :3

Palladyn Zawisza 09-11-2005 21:59

Na organizacje ME 2012 potrzeba DUŻYCH ŚRODKÓW FINANSOWYCH A POSLKA I UKRAINA narazie krucho z kasa stoja ( ale jest coraz lepiej i z tego trzeba sie cieszyc :) ) OSOBISCIE BARDZO BYM CHCIAL ZEBY ME ODBYLY SIE W POLSCE I NA UKRAINIE ;)

Slay 10-11-2005 19:30

Cytuj:

Naszymi przeciwnikami sa jak juz zapewne wiecie chorwacja-wegry i wlochy :/ Wiec moim zdaniem Wlochy wygraja. bo maja juz wiele oki stadionow i musza jeszcze moze tylko kilka dobudowac, a my musimy wlasciwie wszytsko budowac od podstaw i sa nikle szanse, ze sie wyrobimy pozatym im szybciej tym wiecej kasy trzeba w to wlozyc, a kasy ni widu ni slychu ;) Pozdro dla Listkiewicza i spolki B)
A moim zdaniem to Chorwacja-Wegry maja wieksza szanse. Wlosi juz sporo imprez organizowali, dlatego pewnie tym razem to nie oni zostana gospodarzami ME. Coz - w zwyciestwo Polski niezbyt wierze - mamy zbyt slabo rozbudowana infrastrukture etc., aczkolwiek zobaczymy. Moze cos z tego wyjdzie..

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:25.