![]() |
Polska gospodarzem ME 2012?
Jak zapewne wiekszosc z was juz wie Polska wraz z Ukraina zakwalifikowala sie do finalowego etapu selekcji gospodarza ME 2012.
Jk myslicie - czy Polacy maja szanse wygrac te kwalifikacje? Troche to smieszne, rozumiem bo do 2012 roku troszeczke czasu zostalo;) Osobiscie mam ogromne obawy co mogloby sie stac jakby Polska wygrala te kwalifikacje. Wystarczy przypomniec sytuacje w Portugali - oni ledwo zmiescili sie w czasie. A my - mamy narazie jeden stadion, ktory na sile moglbybyc obiektem, gdzie mozna rozegrac jeden mecz grupowy. A co z reszta - wybudowanie kilku stadionow w tak krotkim czasie nie jest latwe. Polska niestety nie ma ani tylu pieniedzy, ani raczej nie ma tyle chceci. Wystarczy popatrzec jak rzad Polski 'staral sie' udzioelic gwarancji PZPNowi. Z drugiej strony - miloby bylo, gdyby te mistrzostwa odbyly sie u nas. Moze jeden stadion bylby na mazurach;) jakiego wy jestescie zdania? edit: ups, jakis zomowiec sie wkradl. Bylem pewny, ze pisze ten temat bedac na forum FE... sorka;) |
Cytuj:
|
Chorzow JEST ale i tak wiedzialem, ze beda tam mecze rozgrywane :*
No ale mamy za to innych rywali np. Wlochy. Oni maja przeciez na koncie wiecej zorganizowanych mistrzostw niz my =/ no ale moze damy rade plx. |
Ja tam jestem za tym zeby grali na boisckach szkolnych... Muahahah. Albo na salach ;]
|
Szczerze mowiac, juz to ze Polska&Ukraina znalazly sie w finalowej trójce, jest dla mnie duzym zaskoczeniem... Moze przynajmniej sie troche postaraja i poprawia infrastrukture i stadiony
|
Polska się zmienia. Jeśli dostalibyśmy organizacje ME 2012 to sądze, że były by to w miare udane mistrzostwa. Do 2012 roku sporo czasu...
|
Mysle ze nawet mamy szanse... UEFA czesto robi tak,z e daje szanse tym co jeszcze nie organizowali, wlochy juz 3 krotnie organizowali Duze imprezy, wiec mamy calkiem spore szanse, jezeli nie wybiora Chorwacji i Wegrow ;- )
|
jeżeli Ci którzy wybierają będą brali pod uwage plany inwestycyjne a nie to co mamy to może będą te mistrzostwa u nas ,ale w sumie skąd na to pieniądze?bardzo bym się cieszył
|
Wg mnie to zbyt duży koszt. A Polska i Ukraina niestety do najbogatszych nie należą.
|
Mysle, ze najlepszym rozwiazaniem by byly ME Polska-Ukraina, zreszta jakies kontrowersje na temat tego juz byly... pozatym w FE powinno byc, no nie?
|
Myślę że się nie uda, ale to że Polska i tak jest na tyle wysoko kopnie towarzystwo do starań na następne lata...i kto wie, 2016 było by już całkiem prawdopodobne.
|
e... JA jednak myśle, że sie nie uda. Polska i Ukraina jednak nie są to bogate kraje i przez te lata raczej tylu stadionów nie uda się zbudować, poza tym drogi. U nas drogi są fatalne......
|
oczywiscie ze bedziemy gospodarzami ME 2012
mecz inauguracyjny odbedzie sie na stadionie Przełomu Chroberz eliminacje na stadionach: Victorii Skalbmierz Naprzodu Jędrzejów Pelikana Łowicz Orlicza Suchedniów Wiernej Małogosz a finał na przepieknym stadionie Nidy Pińczów |
@up
No to chyba byly by ME wsi :D Naszymi przeciwnikami sa jak juz zapewne wiecie chorwacja-wegry i wlochy :/ Wiec moim zdaniem Wlochy wygraja. bo maja juz wiele oki stadionow i musza jeszcze moze tylko kilka dobudowac, a my musimy wlasciwie wszytsko budowac od podstaw i sa nikle szanse, ze sie wyrobimy pozatym im szybciej tym wiecej kasy trzeba w to wlozyc, a kasy ni widu ni slychu ;) Pozdro dla Listkiewicza i spolki B) |
"Szanse jak jeden do miliona, ale może sie udać."
Ale w tym przypadku szanse to jeden do 10 milionow, nie ma szans. I dobrze, szkoda pieniedzy na takie zabawy. |
Nas nie stać na mistrzostwa, tak ja Grecji na IO. Spłacają ją dzisiaj, i będą jeszcze długo płacić za nią. Można zarobić na tym. Drogi, hotele, stadiony bedą nareszcie na należytym poziomie. Ale kiedy nie my to Wegry i Chorwaci.
|
chcialbym zeby u nas były mistrzostwa ale turcja bedzie :P widzieliscie jakie maja za***iste stadiony??
edit: nie czytalem kto jest w tej 4 wiec myslalem ze turcja tez jest no to włochy bedą |
Polska sponsorem? Ehh... Wygramy, a tu sie okaże, że kasy zabrakło. Chociaż, może się uda... Już widze plakaty:
Cytuj:
|
Na organizacje ME 2012 potrzeba DUŻYCH ŚRODKÓW FINANSOWYCH A POSLKA I UKRAINA narazie krucho z kasa stoja ( ale jest coraz lepiej i z tego trzeba sie cieszyc :) ) OSOBISCIE BARDZO BYM CHCIAL ZEBY ME ODBYLY SIE W POLSCE I NA UKRAINIE ;)
|
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:25. |