![]() |
czy kumpel ma racje??
witam! wczesniej gralem knightem, co bylo dla mnie abrdzo proste i przyjemnie, trenuj, expij, sprzedaj, trenuj expij itd. zaczalem grac sorkiem, jak narazie idzie mi nawet, tak myslalem dopoki nie pokazalem go kumlowi ktory gra dluzej i jak sam mowi lepiej, wysmial mnie ze chodze na maine z mace, a ja na to ze chcem zrobic skille 20/20 i nawet nie potrzebuje nic lepszego, a gorszej broni nie uzywam bo za zadko te trole i gobliny trafiam, i chcem sobie kupi dopiero wtedy skull staff (jutro dostane na weekend dragon hammer wiec troche poexpie), wysmial mnie tez ze kupile destroy field za 450gp i zrobilem sobie jedna runke i zawsze ja przy sobie mam, myslalem ze to mi nie raz uratuje dupe a on ma ze mnie brecht ze jestem noob itp. oczywisice wysmial mnie tez ze sprzedaje bp hmm za 1,5k i przez to sam siebie okradam... bo za malo biore i powinienem juz robic gfb, ale hmm schodzi odrazu a gfb to nie wiem. gram na elysia i nie znam sie an cenach, czy on ma racje, ja serio nie potrafie grac?? czy mam go olac i robic to jak chcem?
|
twoj przyjaciel to bardzo znoobialy czlek.... to ze kupiles destroya to dobrze kiedys ci sie przyda... to ze chodzisz z mace i chcesz wytrenic(?) skile do 20/20 to blad skile same wskocza wiec kupuj lepsza bron. to ze robisz hmm to zalezy tylko od ciebie znam kilka osob co na 30+ robily hmmy(oczywiscie na swoj hunt).
a hmmy za wiecej niz ~1,5 to zbrodnia(w sumie 1,5k to tez duzo...) |
Widac, że nowy jesteś ^.^ nie wiem jak na Elysii, ale tam gdzie ja grałem sorcem to HMM schodziły od razu (^.^) a GFB to 3 dni sprzedac nie mogłem... rób co chcesz, DF może się przydac, fajnych masz kumpli jak się z Ciebie śmieją i kup lepszą broń. ^.^
|
Jak chcesz być pożądnym graczem to... olej go i rób jak chesz. (ale po co ci destroy field ?! 8o ) w tym, że ta runka nie bedzie ci potrzebna to ma rację i to, że nosisz się z maca (kup WH i masz z głowy Skull Stafa)
Troche mi zajęło zrozumienie tego tekstu, bo gadasz jak zakompleksiona pani z noweli :D (to na przyszłość) |
Cytuj:
wiesz co to wogole jest destroy field? a juz to widze jakby poszedl expic gdzies na jakis hunt/expic z summonem i mialby tego wh w lapie -.-" |
Przyjaciel napewno tak by sie wysmial przyjaciela ;]
|
Kup sobie lepsza bron, lub poczekaj na tego dragon hammera, nie trenuj skilli marnujesz tylko czas, lepiej co chwila sprzedawac HMM za 1,5K(co jest bardzo duzo i nikt juz chyba za wiecej nie kupi ;p) niz GFB raz na 3 dni ;) Runka Destroy moze ci sie przydac w przeroznych sytuacjach (czesto gracze robia trapy fieldami).
|
1) Kup sobie lepsza bron (zanim bedziesz mial d-hammera proponuje battle hammera albo clerical mace)
2) Grając sorcem (jak kazdą inna profesją równierz) Destroy Fieldy napewno Ci sią przydadzą ;) 3) Moim zdaniem hmm-y są bardzo opłacalne dla sorca(szybko schodzą) @Fire Necromacer War Hammer dla początkującego sorca to nie jest dobry pomysl -.- Jak wyzej wspomnialem proponuje d-hammer + shield (Dwarven shield-tani i latwy do kupienia) :berserk:r |
Sorek
Zrób tak kup lepszą broń naprawde chodzenie z mace na mainie to kiepski pomysł. Zakup battle hamera i dwarven shielda nie sa drogie a dość solidne jak dla ciebie. To że czar kupiłeś na destroy fieldy to dobrze zrobiłeś> Destroy Fieldy przydadzą sie np: na Draconia Quest i przed wrednymi PK.
Produkcja HMMow jest oplacalna ponieważ te 40 souli szybko wbijesz a za pare bp hmm można przyzwoity eq kupić. |
co do DF to twoja sprawa oczywiście przyda ci się np ja kupiłem duzo czarów mimo że na tibia.pl pisze że nei opłaca się kupwoać ale co z tego kupiłeś to dobrze prędzej czy puźniej ci się przyda co do broni to tak jak koledzy wyżej mówią d-hammer potem ss + shield lub Wh zależy na co pujdziesz aha tak pozatym to twój kolega jest bardziej noob ty jesteś najwyżej zaawansowany newbi że tak to ujme :)
|
Poczytaj sobie poradniki dla magicznych postaci z naszego forum to dowiesz sie jak mądrze grac i z czystym sumieniem będziesz mógl wysmiać swojego "kolege" - n00ba.
|
co do eq, mam narazie p set, steel helmet i guardian shield, wieczorem bedzie d hammer, narazie caly czas tluke hmm, mam 3 gfb dla siebie zeby siac zamet i zniszczenie :P dzieki za rady, mysle ze dam rade jakos byc tym sorcererem :) ps, ze nosze szalik tez mnie wysmial :)
|
I na koniec: zmien serwer. Elysia jest martwa.
|
Lol, za szalik tez cie wysmial ?
n/c |
Jesli chodzi o ceny na Elysi to Elah napisal price lista http://forum.tibia.com/forum/index.p...readid=1003838
co do jego praktykowania nie wiem, ale mysle ze(skoro to swiat pelen zakompleksionych PA) pilnuja cen ;] pozatym tak jak juz ktos wspominal Elysia jest martwym serwem szanse na wybicie sie sa male |
@Założyciel tematu: Podaj swojemu kumplowi twój mlvl i napisz nam, czy też cię wyśmiał... a, i niech się pochwali swoim (i jaki lvl ma)
|
Cytuj:
|
Huhuhu to masz intelidżentnego kolegę że nie powiem... :D Zrób tak jak koledzy mówią, bij mlvl a soule możesz sobie doładowywaać na trollach albo swamp trollach koło Venore... ;]
|
kumpel i tak cie wysmiał, powinien ci raczej wszystko spokojnie wytłumaczyc. a z tym szalikiem to no comments - niech ten twój "kolega" sie pochwali jaki ma lvl i wtedy sie troche pośmiejemy z niego :evul:
|
kolega oddal mi swojego druida ktorym juz nie gral, oczywiscie wczesniej oddal go komus innemu i juz byl 13lv i 25mlv :( ale pracuje and tym i pokaze mu ze zrobie z tego uh makera (odkad sa soule przestal sie sprawdac :)) prawdziwego chara do beztroskiej sieczki :> tylko ze on nie ma prawie zadnych czarow :( exura vita, exiva, a z runow ih, uh, antidote i hmm, musze kupic explo, gfb, invisible, mana shield i summon creature KURFA ILE TO KASY!!!
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:14. |