![]() |
Strata 44$
No więc to było tak. Już dawno wysłałem po raz pierwszy 22$ na pacca. Już minęło z 5 tygodni pacca dalej nie ma. Znów wysłałem 22$ bo myślałem że wtedy źle zaadresowałem. Minęły już 2 tygodnie i pacca znów nie ma. Wysyłaliśmy zawsze we 3 z kumplami, każdy oddzielnie. Nie wiem co mam robić w takim wypadku. Do koperty wkładałem 22$ i na karteczce numer referencyjny. Adresowałem tak jak mi podali:
element 5 AG share-it! Vogelsanger Str. 78 50823 Cologne Germany Co byście zrobili w moim przypadku? @up Do CIP'ów napisałem mailem o zaistniałej sytuacji. Odpowiedzieli mi jakimś regulaminem. Znalazłem interesujący mnie punkt: Q: My Premium Account has not been activated. What is wrong? A: The Premium Account will not be activated until our payment service provider ShareIt (www.shareit.com) has confirmed your payment. Please allow some time for this to happen - depending on the chosen payment method as well as your location it can take up to three weeks until your payment has arrived, especially if you have paid by using check, bank transfer, or by sending cash. To check the current status of your payment please contact ShareIt via email at [email protected] or hotline: USA: +1 (724) 850 8186 Germany: +49 (0)221 31088-0 France: +33 (0)1 49 19 26 54 Please remember to always state your order reference number when dealing with ShareIt. Wysłałem maila do [email protected] odesłali mi wiadomość, że niestety pieniądze nie dotarły. |
~hmmm napisz do cipów..... dziwne..... dlatego najlepiej jest płacić za pacc poprzez przelew bez ryzyka i pacca masz odrazu :]
|
Nie jesteś sam.... ; p
Heh....dziwne... ja też wysłałam kase pocztą, prawie 2 tygosnie temu (25$) A PACCa jakoś nie widać... poczekam se do środy (pełne 2 tygodnie) to pójde na poczte...i odstawie im taką szopę.....wr......
Pozdro... |
A wiec tak
wysylanie poczta pieniedzy w listach jest nie zupelnie legalne.... i co najmniej niebezpieczne ... ja zawsze kupowalem Pacc wysylaajac kase do kolegi a on kupowal karta kredytowa.... Wysylalem raz kase do mojego kuzyna na studiach w anglii lacznie ok 1000 funtow ok 40 funtow nie doszlo (ciekawe dlaczego) |
Jesli placicie wysylajac pieniadze poczta, moze zajac do 3 tygodni zanim PACC zostanie aktywowane.
|
Jeżeli przez poczte to lepiej priorytetem.
|
@up
Wysłałem poleconym z priorytetem. |
Pocztą się pacc'a nie kupuje bo bardzo często są z tego problemy.Popytaj qmpli czy nie mają karty kredytowej(ich starzy czy nie mają)i wyslij z ich konta.
|
Znam możliwa przyczyne
Otóż w Niemczech kody pocztowe zaczynaja sie od liter np D-123213. Powinieneś mieć D-50823 I to jest bład ich w mejlu pisze ci 50823 a na stronie D-50823 ... sprawdziłem kody pocztowe niemczech i uratowałem sie przed strata pieniedzy. Wysylałem poleconym priorytetem w czwartek i mialem w poniedziałek. Pozdrowienia ;) |
O rany! Wlasnie sobie uswiadomilem, ze wysylalem pacca kumplowi i tez nie dalem tego D. Ale z drugiej strony to, ze nie dalem D byloby bez sensu, skoro w calych niemczech ma byc D, to jest to w sumie oczywiste. I czemu jeszcze nikt tego nie zglosil? 8o
|
Ja też wysyłałam priorytetem, skoro Polin mówi,że PACC może być aktywowany nawet po 3 tygodniach...powstrzymam się narazie z pójściem na poczte...poczekamy zobaczymy... ;(
|
Powiem jedno jest możliwość wysłania kartą kredytową zrób to ! a jeśli raz straciłeś przy wysyłaniu pocztą dlaczego drugi raz popełniłeś ten sam błąd
A co do E-maila CIp Temu maja auto respondera który wysyła regulamin jedyna nadzieja wyślij e -mail do GM on CI chociarz powie w cyzm zrobiłeś błąd jeśli wie |
A poza tym to te sk&*^&*%&^ z poczty w 8 przypadkachj na 10 ci zachabia poczte...Kilka razy wysylalismy kase do naszej siostry w Holandii, na studia...Ani razu nie dotarlo(a jestesmy PEWNI ze wszystko bylo OK)
|
Mi tez nieaktywowali kiedyś PACC ale mialem poleconym i kase odzyskalem troche puzniej ale odzyskalem.
|
:]
I co , kto ma wieryc w polska poczte...
Wdzisz straciles wpi... hajsu Poproś rodzicow albo kolegow zeby ci przelew zrobili tylko przy tobie inaczej Premium account'a se chyba nie kupisz !!!!!!! Cytuj:
|
re up
przelew tam kosztuje prawie tyle co pacc |
Przelew kosztuje ok.~50zł.Jak chcesz się w to bawić to załóż konto w internecie.
|
Cytuj:
|
hmm
Ja bym pojechal do niemczech i zabił cipów xD
|
Raul to lipe masz... ja wyslalem kaske poczta i mialem po 48h . Wiec pech? moze zeskanuj taka kartke co dostales na poczcie (swoj adres i ich i pieczec pocztowa;p) przy wysylaniu poleconym. Cu
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:23. |