![]() |
Upierdliwy Virus...
Mks Vir wykryl u mnie trojana ;
C:/Windows/nem220.dll Za nic nie mozna go usunac ... Bo : Cytuj:
|
Sa programy przez ktore mozna usunac wszystko (albo prawie wszystko), musisz uwazac bo czasem jak plik jest wykorzystywany przed wina moze ci sie cos spiepszyc po jego usunieciu
|
format c:
....... |
Sprobuj Pandą albo Kasperskym - dobre programiki... Mi usuwały wszystko...
A jak nie to jak @up - format... PoZdro Antek |
sprobuj go usunąć w trybie awaryjnym (F8 przy starcie kompa)
|
Albo pod Linuksem, albo po prostu spróbuj ściągnąć prawidłowy plik nem220.dll i spróbuj go podmienić zamiast tego cholernego "virusa"? (Może być tak, że on spowrotem będzie się zamieniał na zły, wtedy wchodzisz do folderu dllcache [jest ukryty] i tam też podmieniasz. Ofcorz jak pod Windą się nie da to pod Linuksem. A nóż pomoże?... :>
|
po 1 resnij kompa i podczas wlanczania ciskaj f8 i wlacz w trybie awaryjnym
po 2 wlacz alt+ctr+del i znajdz w procesach proces o takiej nazwie jak ten plik i go zamkni po 3 usun teraz ten plik z dysku po 4 przeskanuj dysk programem AdwareAlert po 5 nastepnym razem pytaj na forach komputerowym a nie na tym bo tu jak zobaczylem jakie ci porady dali to mnie krew zalala |
Nie wiem czy zadziała, ale powinno:
A pana, który powiedział format, zapytam się, czy do zastrzelenia wróbla użyje 300to funtowego działa? |
Eh... Ja mam na dysku wirusa o nazwie win386.swp .
Tylko że na tym dysku nie ma żadnych plików systemowych... A zmiana nazwy nie działa. No, ale muszę spróbować z tym f8. |
@up
Skąd wiesz że to wirus? Cytuj:
@co do autora tematu Hijack pod trybem awaryjnym i sfixowanie wszystkich podejrzanych plikow. |
Kiedyś hasałem po stronach z serialami - pewnie stąd. Uznałem że to wirus, bo nie dało się go skasować, a jak już pisałem - na tym dysku nie mam żadnych plików systemowych.
I fajnie byłoby wiedzieć co to jest pamięć wirtualna (operacyjna?) i jak się "toto" wyłącza.-_- |
Cytuj:
Linkiem dla Ciebie http://pl.wikipedia.org/wiki/Pami%C4%99%C4%87_wirtualna |
Cytuj:
Po co mi fora komputerowe skoro tu jest wiele madrych ludzi jak Sorcerrer czy Sokochłap ... :) Dzieki ! |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:15. |