Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Mainland (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=22)
-   -   Nowe Mini Expowisko (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=56420)

Royal Colorus 19-11-2005 21:21

Nowe Mini Expowisko

hyh wlasnie wyszedlem z tibi no to tak ....
Kolega do mnie nagel pisze ze na Starym Goblins Hils pojawila sie wieza z orkami poprosilem zeby mi pokazal to mniejsce.
Wchodzimy na wyzsza polke i co ja tu widze ded orcki shamany i ridery nastepny pozion bylo od za******* zerkow tez dedy mowil ze jakis 104 pall wszedl i wybil all . nastepny poziom byly 2 leadery kolejny tak samo i na przed ostatnim chyba 3 warlordy.

to wszystko ale chyba tam jest quest jakis
bo na samej goze jest Thanita amazon guard

to jest wszystko co on nia zapytalismy
-->hi
How could you sneak up on me like this? I thought you were one of THEM! Well, since you are not, what brings you to this wilderness?
-->job
I'm an amazon guard. It's my job to keep my eyes open and to keep enemies from passing by. My job here truely is one of the toughest. All because of these nerve-racking beasts.
-->quest/mission
Well, I cannot provide you with a mission, I have a mission to fulfill myself. ...
However, when the orcs attack, you are more than welcome to help me to defeat them. ...
I'll even let you have all the stuff they carry with them. Even if they looted it from the tower here.
-->hundreds
They have never succeeded though in capturing this tower. So far I have always been able to put them to flight.
-->orcs attack
These green, orcish raiders come in masses. Hundreds of them. They are worse than those goblins I have to deal with from time to time. ...
Some of them come on beastly warwolves, others shoot fireballs at you and some are just plain ugly. ...
-->tower
his is a watchtower of the city of carlin. From here I can see pretty much all of the surrounding lands. Hardly anybody can startle me up here. I see all enemies long before they can see me.

I na tym koniec :D

by Stk /Signo

Rafsal 19-11-2005 22:03

:O Wcale o tym wcześniej nie słyszałem, będe musiał sprawdzić czy to aby na pewno istnieje, a jeśli tak to poexplorować z kolegami.

Moorger 19-11-2005 22:20

Hmmm.....

Musze sobie tam wparować!!
jakbyś mugł to wklej tu jakiegos screna albo mapke prosze czeba tam all zlukac ;)

emilok 19-11-2005 22:34

przy takim najezdzie orkow jest duza szansa na zdobycie 'amazon shielda' wlasnie w zwiazku z ta wieza

i jeszcze dodam, ze te orki sie tam pojawiaja raz na ruski rok i to jeszcze 'po cichu'

Royal Colorus 19-11-2005 22:52

;[

qrwa no nie ma jush tego jak kolega mowil
ze ja screenow niezrobilem ;/;/;/;/;/

Kuliklot 19-11-2005 23:07

wiadomo o co chodzi?? ;]

http://i19.photobucket.com/albums/b1...orcwarolds.jpg
i co juz wiadomo chyba dziala ss ;]. ;)

Moorger 19-11-2005 23:23

o0

pżecież to jest na gobasah ! 8o a ja tam zawsze afkuje i nic mi sie nie dzieje
ani jednego potworka 8o

Rychulec 20-11-2005 02:36

Jak bedzie najazd orców na wieże to też spróbuje wziąść amazon shielda jakoś sie wpiepszyć tym h lvl i powiedzieć jako 1 "HI" i zgarnąć shielda :p

morwi 20-11-2005 06:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rychulec
Jak bedzie najazd orców na wieże to też spróbuje wziąść amazon shielda jakoś sie wpiepszyć tym h lvl i powiedzieć jako 1 "HI" i zgarnąć shielda :p

bzdura! po najezdzie na refugii probowalismy o wszystkim z nia rozmawiac i nei dostalismy nawet pol shielda!

Sashion 20-11-2005 07:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez morwi
bzdura! po najezdzie na refugii probowalismy o wszystkim z nia rozmawiac i nei dostalismy nawet pol shielda!

Kiedy był najaz na refugii? :D

Topic:
A moze ten shield jest w skrzyni w tej wierzy gdzie rosnie ta "szybko" odrastająca trawa?

Van Der Avek 20-11-2005 08:37

Ja bylem na tej wiezy dwa razy raz bardzo dawno (chyba tibia 7.4)i bylem te orci a drugi raz 3 dni temu i pusto

...:::Skowron:::... 22-11-2005 16:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Van Der Avek
Ja bylem na tej wiezy dwa razy raz bardzo dawno (chyba tibia 7.4)i bylem te orci a drugi raz 3 dni temu i pusto

ja bylem tez za czasow tibi 7.4 i bylo pusto , bylem dzis i tez pusto

tak na marginesie o co chodzi z tym amazon shieldem? moglby mi ktos przyblizyc te sprawe?

Gwiezdny Pijak 23-11-2005 00:37

to jest atak orków na tą wieżyczke. ponoć trzeba wszystkie wybić czy coś tam i pogadać z tamtą babą i daje amazon shielda

Wordi 23-11-2005 08:55

Wiec Tak AS nie dosatje sie od Pani X. Tylko Znajduje sie w pewnym dedzie pewnego orka ale zeby trafic na niego to trza miec szczescie bo respi sie w nim tak jak w Demonie MPA. Ale okolica na znalezienie AS jest dobra(QS).
Wiezyczka z "szybko odrastajaca trawa" i DS w jaskini pod soba. Tam sie nei da wejsc :D !! Probowalismy wszystkiego z ludzmi z calego swiata. Najmniejszy lev 80 a najwiekszy 140. I Nic obchodzilem wszyskto co moglo pomoc. Nawet Zloty "Sierp" z Demona nie pomogl chodz byla o nim wzmianka w jednej z bibliotek na KoI. Czyli Jest to Domek na styl Domka Mikolaja, moze kiedys bedzie z nim zwiazany jakis Quest a jak narazie nazwijmy to umownie Ozdoba. Orki pojawiaja sie w tej wiezy raz na mniej wiecej miesiac. I to wszystko, a pani X pewnei jest lub bedzie czescia nowego questu.

Dolor 23-11-2005 08:57

Ta jakis czas temu byl atak na ta gore pomiedzy carlin a ab.
Racja ze bylo tam tego w ch*j i byly te wszystkie wymienione orcki.
Pierwszy raz widzialem cos takiego gram juz troszke w tibie na roznych servach ale czegos takiego jeszzce niegdy nie widzialem.
Bylem tam z kumplami pozabijalismy troszeczke ale uhy sie skonczylismy i wrucilismy.
A na sama gore tej wiezy nie doszedlismy bo bylo tam zaduzo tego wszystkiego a wczesmniej moj kumpel (sorck) i drugi kumpel (druid) wyczerpali juz runy ;/.

lord vanmon 23-11-2005 12:51

przepraszam

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Van Der Avek

moglby ktos zamiescic mapke z tym miejscem :P?? bardzo prosze :baby:

spider-bialystok 23-11-2005 15:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sashion
Kiedy był najaz na refugii? :D

Na samym poczatku servera ;p

Alanus Lutinum 23-11-2005 15:51

Kiedy jest Atak na thais to tam jest od cho**ry orkow...

...:::Skowron:::... 23-11-2005 17:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Alanus Lutinum
Kiedy jest Atak na thais to tam jest od cho**ry orkow...

wiesz kiedy ostatnio byl napad orcow na pytherze???????
...

ja niepamietam takich czasow -_- :baby:

Marek Tibioman 23-11-2005 18:07

Jak ktos tu juz wczesniej wspomnial, orki pojawiaja sie tam tylko od czasu do czasu (bardzo rzadko). Wydaje mi sie ze jest bardzo mozliwe ze tam jest quest na amazon shielda, bo nawet na tym forum gdzies widzialem screena, jak 2 kolesi z Tenebry mieli tego amazon shielda i ten screen byl zrobiony wlasnie kolo tej wierzy na Femor Hills. Pozatym nie wiem czy ten npc da nam taka tarcze jak mu cos np. przyniesiemy bo czytalem, ze ci kolesie z Tenebry ją znalazli gdzies na mapie w jakims ukrytym miejscu. Moze to jakas szafa albo skrzynka gdzies na femor hills i amazon shield jest w niej tylko podczas najazdu orcow... :confused: Hmm... nie wiem. Aha i czy ktos moze mi powiedziec, czy ten NPC jest tam na stale czy tylko gdy jest najazd orcow, bo nie chce mi sie tam isc :p ??

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:06.