![]() |
Jak sie robi chlebek
Nie wiem może był ten temat...
Jestem mierny i ledwo co zacząłem i nie wiem jak go zrobić. ;( ;( W razie czego prosiłbym kogoś o ukierunkowanie... Z góry dzięki... :)) |
1. Ścinasz zboże (kosą)
2. Mielisz je w młynie 3. Powstałą make mieszasz z wodą, którą nabierasz ze stódni bądz rzeki do np. rynienki 4. Powstałe ciasto wkładasz na piec i masz chleb :) |
Jakie ilości czy możesz mi podać??
Dzięki za odpowiedz -------------------------------- Jak wygląda młyn(tragiczny jestem co??) czy to trzeba zrobić "use with"??? |
A ile chcesz.
@down No to potrzebujesz 100 zboża. |
Coś ok 100 chlebów
|
P X( o co ludzie zaczynają temat który już enty raz był .... ??
|
a)potrzebujesz KOSE(scythe)
b)scinasz dojrzale ZBOZE(use with na kose i na zboze)(dojrzale to takie zolte przez ktore nie da sie przejsc, wyrasta po save serva) c)podnosisz sciete kawalki(pojawiaja sie na podlodze) d)Use with na nie i na takie szare obracajace sie kamole-to jest mlyn...Znajduje sie on m. in. w skelpie Willi'ego na rooku-mowie to, zebys zobaczyl, jak one wygladaja. e)Bierzesz jakies flask czy cos, napelniasz to woda(ze studni, use with'em albo z rzeki) f)uzywasz wody na mace g)powstale ciasto kladziesz na zapalonym piecyku... 1 zboze=1 maka=1 ciasto=1 chleb. Czyli 100 chlebow=100 zboz. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:55. |