Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Pacc Knight (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=56608)

Xeltix 22-11-2005 17:15

Pacc Knight

Mam pytanie mam skille 65/65 , jade w axe i mam 40 lvl . Chcialbym wiedziec gdzie moge dobrze expic , narazie expilem na larvach dobry exp bo wyciagalem 100k na 1 dzien przy nie duzym pg . Mam f-axe i tower shielda gdzie moge podobnie dobrze expic albo nawet lepiej ?

pawepek 22-11-2005 17:29

ja bym radził dobic 75/75 i na guardy... lub mitwalin...

Arut 22-11-2005 17:30

nie mam pacc ale z tego co wiem dobrze sie na scarabach expi z gsem. Na skillu 80 mozesz w miare oplacalnie na Guardach siedzieć . A tak nawiasem skilluj bo jak na lvl slabiutko :/

rekin lord vader 23-11-2005 15:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arut
nie mam pacc ale z tego co wiem dobrze sie na scarabach expi z gsem. Na skillu 80 mozesz w miare oplacalnie na Guardach siedzieć . A tak nawiasem skilluj bo jak na lvl slabiutko :/

on walczy axem, nie swordem- wiec nie gs, tylko dragon lance :p

shymchuck 23-11-2005 17:46

Jeśli masz Pacc to nie trenujesz bo to całkowita strata kasy, chociaż skille masz stosunkowo słabe no ale to nie jest wątek tego tematu.
Do expienia polecam tomby. Tam wyciągniesz więcej jeszcze expa niż na larvach i loota możesz zbierać nawet koło 20 000 o.z dziennie licząc, że będziesz siedział tyle co na larvach. Własciwie to masz dość mało możliwości bo skille cieniutkie ale tomby to bardzo dobry wybór jak dla ciebie, wiem bo sprawdzałem sam. Ewentualnie jest jeszcze tiquanda na płn od port hope, tam masz 25k expa na godzine ale ze skillami 75/75 tak mialem więc u ciebie 15k+ powinieneś nabijać. To tyle

helka 23-11-2005 17:56

tak jak juz niektórzy wspomnieli z pacciem knightem dobrze sie expi na scarabach z dwureczna bronią i tomby, ja jednak polecam wbic 75/75 i na cyclopolis na edron albo dragon lair dobry exp i loot takze pozdro.

Cadonis 23-11-2005 18:19

Pfff
- Mintwallin (20-30k/h, dobry loot)
- Elfy (30+k/h, głównie zależy od szybkości i skillów, z loota uhy się ledwo zwracają)
- Tomby (20+k/h, loot dobry)
- PoH, cyce+slimy (pewnie ze 30k/h idzie zrobić, chociaż szanse na bycie samemu są bliskie zeru... loota brak // sorcem robiłem pod 50k/h expa ale to inna bajka - gfb powah)
- Guardy (20-25k/h, loot w miarę, ostatnio nie testowałem ale podobno są miękkie po update...)
Może coś jeszcze by się znalazło

Jak widać wariantów jest sporo - jeden problem, skille ~65 to odrobinę za mało. Na elfy i tomby starczy koło 71-72 (oczywiście im więcej tym lepiej, ale bez przesady), na pozostałe lepiej potrenować przynajmniej do 75
Aha, zwykle lepiej się wychodzi na dwuręcznej broni, ale najlepiej sam przetestuj co wolisz

@helka: Nie wiem skąd ty dobry loot na dragach bierzesz...

@down: Yo lamqo ;)

drizztpl 23-11-2005 20:30

Slime'y, ghoule, cyce, dwarfy (guardy jeszcze nie), scaraby, Dark cathedral, itp. Do wyboru, do koloru ;]

Gangrel 23-11-2005 21:05

Zrób skille 75/75, kup jakiegoś dwuręcznego axe, zrób djinn questa i smigaj na dragi, na ankrahmun. Loota całkiem przyzwoicie spylisz u djinnów, nie zużyjesz więcej jak 2 uhy na smoczka a jest duzo expa. Respów też tam nie brakuje a zawsze jest tam wmiare dużo miejsca.

Vil 23-11-2005 21:28

ehe, 2 uhy na smoczka to jest oplacalnie, ale jak na elfach sie cisnie po 2-3k na 1 uhu to ludzie mowia ze sie z loota nie zwraca...

300 expa na uhu to sie robi na 70/70 na guardach ..

Xeltix 23-11-2005 21:31

dzieki za pomoc cadonis i gangrel . Pozostaje mi potrenic :)

luft 23-11-2005 22:29

Powiedz mi jaka sytuacja na twoim świecie skile full eq jak stoisz z kasą to ci powiem gdzie expić :p

ci co mówia o dragach to sie powinni cegłą żucic spoko dragi ta ale za 50 lvli
no i oczywiście podskiluj chyba że wolisz tracić masy uhów na all

Xeltix 23-11-2005 22:34

Luft :) Nebula , a wczesniej inferna hehe tak jak ty . Lvl 41 , skilluje tera 65/65 . Eq p-set , bohy , d-lance , w-helmet

luft 23-11-2005 22:51

Bohy :/ P set ;/
skąd ty to wytrzepałeś ,palem grałeś czy co?
twój nick?
bo sie bogubiłem :)
przedewszystkim zrób 70-75+ skile 6 ml tez juz powioli powinein być
z of questa bedzie k armorek a boszki to bym ci radził na c arm czy jakis g arm zamienić do tego k legi jakiś vamp szild do f axa i juz masz 60 lvl :p

na tym co masz to radze ci raczej soldy bic dla lota ($)
puzniej mint cyce albo guardy (po upie maja mniej defa ale i expa :/)
Scraby dają neizla kase ale lot z nich 0 :/
tomby nie sa złe pod warunkiem ze lubisz taki syf jak tam jest
(czyli wszystkiego po trochu)
Poh nei jest zły tylko dsy i gsy to moze być problem :p

Vil 23-11-2005 22:57

Nie wiem po co mu 6 mlvl ani po co ma isc na soldki skoro na minosach zarabia sie srednio 1,5-3 razy lepiej.

luft 23-11-2005 23:00

to sie nazywa alternatywa?
a 6 ml to tak przy okazji za niedługo :p
chodziło mi o to że jak bedzie skilował to i pewnie ml wejdzie a pozatym
ładnie sie prezentuje explo i pare hp wiecej z uha to wcale nie jest tak mało dla knighta jak sie wydaje ...

Xeltix 23-11-2005 23:00

Hehe na lepsze eq sie uzbiera , a bohy i d-lance mam do szybszego poruszania i wybijania spawnow . Narazie skilluje k-set po OF bo w piatek ide fs\k-axe + kasa na k-legs , k-arm z questa . Btw wroc na Nebule bo widzialem czesto na vip siedzisz . Aha nie gralem palkiem kase z tombow na bohy i d-lance w okolo 4 dni
@up
34% do 5 mlvl :) , z 8 lvl na 41 lvl zrobilem w tydzien tomby\larvy nie sharuje bo mnie znasz ^^

luft 23-11-2005 23:06

Zapomnaiłem juz jak to jest miec pacc :(
no posiedziłem troche wbiłem 30 lvl sorcowi ale bez pacca to zdeksza kicha :/
chyba ze znajde kogoś kto sela na nebuli/infernie to moze wtedy na stałe
anrazie sie neimoge doprosić o gs hunt :/
Skończ odwalać pg i wez sie za 5 ml i skile :p
Ciagle nie wiem ktot ty jestes ;p
pamietałem tylko że z inferny ;d

syrion 24-11-2005 07:31

I ja postaram się pomóc gdzie expić.

Postać i skille widać obok. Mój eq: rh, g arm, bs/gs, demon shield, bohy, aol, c legs.

Z moim doświadczeń wynika, że na guardy chodzić się nie opłaca... Mam zrobionego postmana. 2 dni temu poszedłem na guardy i byłem ładnie w plecy. A miałem przerwe z 2 miechy na servie to nie dysponuje za dużym zapasem uh przez co było to bardzo dotkliwe... Teraz mam zapas raptem 20bp uh + 10k w depie. Szykuję się na jakieś ostre expienie ale zastanawiam się gdzie najbardziej opłacałoby się pójść. Jak dotąd wynika, że scaraby. Ale z postów widzę, że na elfy fajnie byłoby pójść xD. Cóż jeśli tylko znajdę czas to skocze do ank.
A co do Ciebie. No cóż... skille... Pozostają ci słabe soldki na expa i ewentualnie slimy. Możesz próbować katedrę. Mi całkiem ładnie się tam chodziło.
Mam nadzieję, że choć częściowo pomogłem. Pozdro

Vil 24-11-2005 08:09

Nie masz zapasu uh - nie idz na elfy. Skoro masz postmana nie ma lepszej alternatywy od Mintwallin - z elfow bedziesz musial okresowo schodzic zeby odrobic straty w uhach.

@luft:
Oczywiscie ze alternatywa. Po prostu po siedzeniu przez pare miesiecy na tym forum jestem uczulony na rady typu " skille xx/xx i na dwarfy, potem soldki, potem guardy". Malo kto rozglada sie za czymsc ciekawszym a potem masowo ludzie narzekaja ze sie expi wolno i monotonnie.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:07.