![]() |
Coś co parzy, i zostawia ślady?
Potrzebuje czegoś co: parzy, szczypie i zostawia ślady. Mianowicie z kolegą rozwiązaliśmy zagadkę bazyliszka :). Bazyliszek to nie quest, ale zagadka :). Dlatego właśnie potrzebuje (jak to się nazywa w języku polskim) coś co parzy, i zostawia ślady ?
Nie chodzi mi o terazniejsze urzadzenai tylko tamte co byly w sredniowieczu (czyt. Tibi). |
Pokrzywa plx?
|
ALe śladów nie zostawi...wode upiec na patelni i go poparzy,poszczypie i zostawi poparzenia:]
|
a moze jakies inne ziola? w tibii jest ich duzo...
|
Może fs?Zostawia ślady krwi po uderzeniu,parzy ale nie wiem czy szczypie :P
|
Przecież pokrzywa zostawia ślady, ta która poparza. Na skórze zostają czerwone plamy.
|
ok to niech to będzie pokrzywa ale pokaz mi losku gdzie ja w tibi znajde pokzywe bardziej wiarygodne to jest fs ale pewnien nie jestem
|
Wiesz, wiele jest takowych rzeczy, nawet Wąż, Trucizna parzy, Rana szczypie, Ugryzienie zostawia ślady ;) Jakby tak dłuzej to można by sporo wymyslec...
|
Może smok?
Parzy i zostawia ślady swoich łap ^^. |
To moze lava, fire, demon, dl....
|
Dzięki, ale chodzi mi o rzeczy które można znaleśc w tibi... Napewno:
FS- Fire Sword Dragon Fire-Ogień Lava-Lawa |
Jest jeszcze Phoenix egg, burnt heart(?) i (werble)... Fire Field!
|
olej do lamp(plami, parzy i potem szczypie)
|
poison arrow
poison field a moze chodzi o jakiegos nowego potwora. |
I jest coś takiego co chyba parzy autora, przycisk szukaj. Temat bazyliszka byl wałkowany setki razy, po co kolejny temat? Secundo, zły dział.
|
A może to chodzi o samego bazyliszka, co? :P Tak naprawdę to dużo rzeczy w Tibii szczybie parzy itd.
|
Cytuj:
Najprawdopodobniej jest to wąż, a jaką ma postać bazyliszek.. chyba nie rozwiązaliście. |
Niejestem pewny.. - świeca?
Gdy się pali, i dotknie się wosk, on parzy, a po czasie - szczypie =) |
Cytuj:
Zły dział? A skąd ma wiedzieć czy szukana przez niego rzecz, zalicza się do podforum o przedmiotach, magi, czy potworach?:> Racja? |
Moim zdaniem może to być nowy potwór, czyli krab jak uszczypnie to potem parzy a ślady zostawia każde stworzenie.
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:01. |