Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Slimy (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=57282)

Matthaus 30-11-2005 16:18

Slimy

Witam.Mam pytanie gdzie moge spotkac dobry resp slimów ale w takim miejscu zeby bily mnie tylko dwa poniewaz chce na nich trenowac.najlepiej gdyby slimy byly nieopodal wody zebym mogl zdobywac food.Help me plz :baby:

Hubik Master 30-11-2005 16:22

port hope, kazordoon w port widzialem 2 miejscowy 1 przy wodzie natomias w kaz jedna miejscowa oo i jescze w drodze na bloodehrba sa 2 miejscowy

N(ic)k 30-11-2005 16:22

jak juz jestesmy przy slimach to mam pytanie od jakich skilli mozna skillowac na slimach ?

Matthaus 30-11-2005 16:27

dokladnie plx

No wiec po 1: nie mam pacc
po 2 :dokladniej plx
Btw:ja mam skile 68\67 i roty tak szybko padaja ze sie respic nie nadazaja wiec na slimy najwyzszy czas B)

dede_14 30-11-2005 16:30

Hiho Matthaus :p
Ładny resp slimów jest w kopalniach kolo kazz ale trzeba tam po drodze zabić pare guardów. Więc jak dasz rade zasówaj. Jest tam też jeziorko.
Cya in Tibia.

Ogon Levitaurim 30-11-2005 16:45

...będa ciebie wkońcu mocno siekać
W carlin jest resp ( nie ma wody chyba) ogólnie beznadziejny bo dużo newbie sie kręci

Ashlon 30-11-2005 16:49

Na poludniu ghostlandu jest resp 1 slima na powierzchni - mozna go odciagnac do wody tak, zeby matka i tylko jeden klon cie bil.

SQsek 30-11-2005 17:10

Ja znam jeden w domku Black Knighta w venore, ale wody tam nie ma, jak chcesz z wodą to się idzie troche dalej tak jak na amazon camp i tam jest dziura, wchodzi się i idzie tunelem na taką wyspe, tam jest resp slima i wokol troche wody chyba. Moim zdaniem możesz sobie znaleźć kumpla sorc/druida albo kupować monki [chociaz to drogie]. Możesz też znaleźć kumpla do skillowania ;)
edit: nie wiem czy mozna tam ustawic je odpowiednio ale jest troche drzew i trawa do ścinania więc przypuszczam, że tak

Matthaus 01-12-2005 07:21

non-pvp

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez SQsek
Ja znam jeden w domku Black Knighta w venore, ale wody tam nie ma, jak chcesz z wodą to się idzie troche dalej tak jak na amazon camp i tam jest dziura, wchodzi się i idzie tunelem na taką wyspe, tam jest resp slima i wokol troche wody chyba. Moim zdaniem możesz sobie znaleźć kumpla sorc/druida albo kupować monki [chociaz to drogie]. Możesz też znaleźć kumpla do skillowania ;)
edit: nie wiem czy mozna tam ustawic je odpowiednio ale jest troche drzew i trawa do ścinania więc przypuszczam, że tak

no to tak sie wyraże: i w podpisie i w profilu pisze że gram na Securze a wiec można sie domyślic ze no non-pvp wiec na summonach i na ludziach odpada

Shocky 01-12-2005 07:41

slimy

w kazordoon jest w miare fajny resp, bo niedaleko masz pelno dwarf solderow i poexpic mozna albo food pozbierac do skilowania, a tak dokladniej to by wyglądało tak ...Musisz isc do kopalni znajdującej sie w samym mieście , jak nie wiesz to niech cie ktos zaprowadzi tam ;] , jak juz trafisz do poziomu z dwarf soliderami to kieduj sie caly czas na polnoc ( są tam dwa wejscia ale itak idz na polnoc , niewazne ktorym wejdziesz) i na koncu masz dziure, wchodzisz w nia i masz respawn slimow i kilka poison spiderow

ps. moj kompel tam skiluje a ma juz 40EK ;]

Thero 01-12-2005 08:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Matthaus
No wiec po 1: nie mam pacc
po 2 :dokladniej plx
Btw:ja mam skile 68\67 i roty tak szybko padaja ze sie respic nie nadazaja wiec na slimy najwyzszy czas B)

Widocznie śmieszną miejscówkę z rotami dorwałeś; na mojej idzie nawet dociągnąć do 80/80 (bez jaj). Uroki przytulnych miejsc przy Venore mają to coś... :>

@Down
Chciałeś powiedzieć "Z guardem"? Tak właśnie myślałem, bo z 2 guardkami może być problem (chociaż biorąc pod uwagę, że Secura to stary dziad to i ceny dobrego eq nie są wygórowane...).

Matthaus 01-12-2005 08:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thero
Widocznie śmieszną miejscówkę z rotami dorwałeś; na mojej idzie nawet dociągnąć do 80/80 (bez jaj). Uroki przytulnych miejsc przy Venore mają to coś... :>

Ja skiluje na rotach w Northport i tam jest calkiem fajny spawn jednak ja z sickla na full def rotowi ciagne po 10 czasami to nic dziwnego chyba ze nie respia sie caly czas.

Chyba skorzystam z waszych rad i pojde do kazoo lub do dwarfuw bo z guardami nie bede mial wiekszych problemow.

Don Toro 01-12-2005 10:53

Gohst Land

Ja polecał bym Ci pojednyczy resp na południu GL. Jeśli dobrze zlurujesz to bedzie bić Ciebie tylko matka i 1 klon. Dodatkowo jesteś wtedy otoczony wodą gdzie jest pełno rybek 8o . A co do skilli... myśle, że do 75/75 spokojnie możesz tam siedzieć.

Maedhros 01-12-2005 11:14

W podziemiach Carlin jest malutki resp. A jeśli masz pacc to W Tiquandzie ,na północ od miasta wystarczy trochę pospacerować.

Wild Warriorek 01-12-2005 11:16

Pod Carlin w kanalach mozna spotkac, slimy sciana blokuje je i bija cie tylko 2. Sam tam trenuje, lecz trzeba uwazac na nOOby ktory tam przychodza.

Matthaus 01-12-2005 14:04

Resp w Carlin i na Ghostland odpada. W Carlin zawsze kreci sie pełno n00bow 9+lvl. Na Ghostland kiedy jestem zawsze jest tam jakis 40-50 lvl który zajmuje resp slimow. Raczej wybiore sie da Kazoo.

ViteQ 03-12-2005 09:43

Nikt nie wspomniał o podziemiach z ratwormami na połnoc od Thais. Tam, jeśli dobrze staniesz, będą cie biły tylko 2, ale jeśli juz sie skończą, trzeba będzie przejść po poison gazie.

Cray 03-12-2005 09:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thero

@Down
Chciałeś powiedzieć "Z guardem"? Tak właśnie myślałem, bo z 2 guardkami może być problem (chociaż biorąc pod uwagę, że Secura to stary dziad to i ceny dobrego eq nie są wygórowane...).

TAAAK JAAASNE odrazu 150/150 na rotach walisz....

@Matthaus na slimach sie nie trenuje, wez kogos zeby ci ghoula zsumonowal
i wez 2 raty zeby cie walily

Matthaus 03-12-2005 13:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cray
TAAAK JAAASNE odrazu 150/150 na rotach walisz....

@Matthaus na slimach sie nie trenuje, wez kogos zeby ci ghoula zsumonowal
i wez 2 raty zeby cie walily

Po 1 : nie wiem który raz juz mówie ze Securfa jest non-pvp
Po 2: sam juz nie wiem czy są jakies sensowne miejscowy
Po 3:Thero czy jak ci tam co to guardow to na 20 lvl wysolowalem 3 naraz wiec nie mam problemuw a teraz mam na dodatek lepsze eq wiec to ze ty nie dajesz rady to nie znaczy ze nikt nie da.

Sory za ortgografie

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:13.