![]() |
~e5 .0001
Prosze o pomoc. Otoz mam karte graficzna Gf 2 mx 400. Wiem slaba, lecz dotychczas ciagnela wiekszosc gier. No i nadzedl moment gdy dostalem gry:Black and white2, nfs most wanted, fifa 2006.
Zainstalowalem wszystkie i chcialem zobaczyc jak dzialaja. Tu sie zaczyna problem. Wlacza sie ekran ladujacy gre i niby cos "pracuje" ale nic! 0 reakcji gdy wlaczam menadzer plikow aby wylaczyc ten proces musze najpierw wylaczyc takie cos (w kazdej z tych 3 gier jest to samo): http://img208.imageshack.us/img208/1106/ui6yl.jpg inaczej nie usune "niby ladowania" i tu tkwi pytanie: Czy to wina karty graficznej? Zazywaczaj gdy jakas gra miala za duze wymagania wyskakiwal runtime error (np. Fable), wlaczala sie gra i nic nie dzialalo, ale dzialo sie cos. W testach sprzetowych tych gier pisze ze moja karta lapie sie w progach minimalnych. Prosze pomozcie. Moze to wina ze karta nie obsluguje pixel sharderow? |
Ja bym kupił lepszą kartę.
@down Co to program cleanup? |
Ten proces to proces programu cleanup. Powinien sie znajdowac w katalogu "Documents and settings" jako ukryty.
na twoim miejscu zakonczyl bym proces, wy***al pliczek z nim zwiazany i zopbaczyl co to da |
A ja ci powiem, ze B&W2 nie masz szans odpalić, gdyż giera wymaga pix shaderów, których gf2 (tak jak i gf4 mx) nie obsługuje.
|
heh, z tym to jest problem.
Na pudełkach do niektórych gier są właśnie podane w wymaganiach minimalnych parametry karty graficznej i w nawiasie jest podane, że nie działa z gf4 mx. Właśnie skojarzyłęm dlaczego chyba nie działa kumplowi NfSMW. |
Poszukaj programu Sd4hide powinno pomóc. Wklej go zamiast cracka włącz i powinno działać. Mam tą samą karte co ty i działa.
PS. Pewnie masz piraty? |
Ten lobuz gra na OTS'ie! Spalic, zabic, udusic! X(
[joke mode on] http://img41.imageshack.us/img41/7072/ui6yl3rf.jpg |
@up
I co z te jego sprawa on tu z inny problemem przyszedł a ty tu wyskakujesz. To tyle. |
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:43. |