Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Geylogger ( :P ) (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=57568)

Slyth 03-12-2005 16:49

Geylogger ( :P )

Ściągnałem wczoraj jakis filmik. Na pulpicie pojawiło mi się exe. kliknąłem dwa razy a Tu mój antywir ze wykryto trojaana. TO jak myk do kosza to co ściągnałem. Czym mam geyloggera ? i co zrobić jeśli tak ?

emilok 03-12-2005 16:51

zformatowac pulpit łahahahaha :PPP

chopie gdzies mial glowe ??!! teraz to juz tylko zalezy od twojego softa co sie z tym szitem stalo

Dwimenor 03-12-2005 16:53

Antyvir powinien zablokować wykonywanie tego programu, jeżeli wykrył że jest niebezpieczny. Dla pewność przeskakuj dokładnie komputer.

michalll 03-12-2005 17:29

Sprawdz jakimś skanerem online + ad-adware + hijackthis :)

Skrzat 03-12-2005 17:37

hmm

plik morze miec tzn (kopiowanie) jak go usuniesz znow sie pojawi wiec jak skanujesz kompa wylacz neta...

DRoN 03-12-2005 17:43

... no i nie odpalaj plików o końcówce ***** i .bat w jakimś stopniu powiązanych z grą , jeśli nie pochodzą z jakiejś normalnej stronki (tibia.pl , tibia.com itp. nie żadne makro-bot.pl itp.) ... wogóle lepiej unikać takich stronek , jak raz chodziłem po jakimś tibia-shit.pl to mi anti-vir szalał , bo co strona to błąd i jakiś wirus nowy ...

Etoric 03-12-2005 17:49

ja proponuje format C://jestesdurny/nalezysprawdzaclink/linkniemozemieckoncowkiexejezelijestfilmem(j/k)

i tak co ten craker* bedzie mial z ciebie? scale arma+kolekcje 20jagodek?;]

..::QRAS::.. 03-12-2005 18:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Skrzat
plik morze miec tzn (kopiowanie) jak go usuniesz znow sie pojawi wiec jak skanujesz kompa wylacz neta...

MORZE jest wielkie, długie i głębokie...

Badi of samera 03-12-2005 18:30

Jedynym sposobem na 100% usuniecie KeyLoggera jest postawienie calego systemu na nowo. Ja jak mialem keyloggera tak zrobilem :P i nie mam problemów :)

lord orzech 03-12-2005 18:35

@up: Hmm nie powinno się rzeczywiście sciągać filmów w pliku *****, ale żeby od razu kompa formatowac...

@topic: Masz wira na swoje życzenie.

Ogon Levitaurim 03-12-2005 18:45

Jedynym 100% jest :
http://www.fotki.xorg.pl/c1/w/03.jpg
Podejrzewam że był to jakis nieudolny trojan wiec aż tak drastycznej formy obronnej nie musisz używać.
Odpol antyvira jakis skanerek online i bedzie git do tibi możesz sie logować przez klawiature ekranową jeżeli jesteś nie pewny o skuteczność twojej obrony przez wirusami

Tomcio Pall 03-12-2005 18:55

Format lub skanowabko i jeśli to nie Keyloger to usun plik i powinno byc dobrze!!
Dla pewności zrub skanowanko!!

Mam nadzieje że to nie keylogger bo nie zycze tego nikomu!!

Scream 03-12-2005 19:02

najpierw zadaj sobie pytanie po co masz na kompie antywirusa.
teraz jeszcze raz sie zastanow co moglo sie stac z keyloggerem, jesli antywirus go wykryl.
i co, pomoglo?

Slyth 03-12-2005 19:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Etoric
ja proponuje format C://jestesdurny/nalezysprawdzaclink/linkniemozemieckoncowkiexejezelijestfilmem(j/k)

i tak co ten craker* bedzie mial z ciebie? scale arma+kolekcje 20jagodek?;]

jest taka akcja ze w filamach byl temat z filmem gdzie liam pada 2 raz ale nie moglem otworzyc i napisalem do kolesia co temat zalozyl zeby dal linka a ja chceielm to zobaczyc i geylogger wyskoczyl ;P
a co do jagodek to tak mam chyba baga jagodek
plus dsm, c legi bohy troche boltow i pelno smieci w dp wiec...
dobra nic dzieki tym ktorzy napisali cos sensownego :) i juz biore sie za skanowanko ;)

Etoric 03-12-2005 20:58

nie wierze ze ...taki kretyn jak ty sciagający pliki ***** ma eq warte 100k+;] chyba je znalazles w depo thais na antice 13 w piatek;]

tnt master 03-12-2005 21:05

mam wrazenie ze wszyscy sa przewrazliwieni na temat wirusow i trojanow.juz nie raz mialem mnostwo wirow,trojanow,atakow sieciowych i nigdy mi sie nic nie stalo.Moj kumpel raz muwil ze jego brat trojana zciagnol i przez to on przez 2-3 tygodnie neta nie wlanczal i jeszcze informatyka w szkole sie spytal co zrobic zeby trojana usunac LOL

Etoric 03-12-2005 21:11

@up
czlowieku..ty wiesz co ty mowisz?moze zaciągnołes wirusa ze stronki osoby co juz sie tym nie zajmuje...Sciągnął bys blastera..komp by ci sie wylączał co 2-4 minutki i bysmy pogadali;] sam bys nie zrobil formata i twoja mama by musiala zaplacic 200zeta dla informatyka z bożej łaski co za godzine goli 2stowki;] uzywasz pewnie internet explorer;] twoj komp pewnie się ostro tnie i na pulpicie masz w łeb syfu;p

a tak btw. to jestes analfabetą

Slyth 04-12-2005 13:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Etoric
@up
czlowieku..ty wiesz co ty mowisz?moze zaciągnołes wirusa ze stronki osoby co juz sie tym nie zajmuje...Sciągnął bys blastera..komp by ci sie wylączał co 2-4 minutki i bysmy pogadali;] sam bys nie zrobil formata i twoja mama by musiala zaplacic 200zeta dla informatyka z bożej łaski co za godzine goli 2stowki;] uzywasz pewnie internet explorer;] twoj komp pewnie się ostro tnie i na pulpicie masz w łeb syfu;p

a tak btw. to jestes analfabetą

miałem blastera :D i kij z nim wirus jak wirus :P a co do tego że niewierzysz ze sciągnalem exe to musisz uwierzyc ;)

komputer zeskanowany, wirus zneutralizowany :)
Ty
temat do zamkniecia

$corcerer 04-12-2005 14:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slyth
Ściągnałem wczoraj jakis filmik. Na pulpicie pojawiło mi się exe. kliknąłem dwa razy a Tu mój antywir ze wykryto trojaana. TO jak myk do kosza to co ściągnałem. Czym mam geyloggera ? i co zrobić jeśli tak ?

Odpowiem dokładnie tak, jak pozwala mi na to twój opis problemu:
Może.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:45.