Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Pytanie o Mintwailn (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=57839)

krzysiek krzysiek 05-12-2005 19:18

Pytanie o Mintwailn

Czy na Mintwailn na powierzchni łażą Guardy, archery i zwykłe minosym to znaczy czy magi są tylko na wieżach i na wyższych poziomach?? Pytam bo magi dla knighta są troche wkurzającem a w Mintwailn jeszcze nie expiłem :p

Alanus Lutinum 05-12-2005 19:33

Magi sie nie pisze, jak już, magowie. Na powierzchni chodzą magowie guardy i archery a także normalne mino :P. a ja masz "szczęście to napotkasz generała Muriusa, który jak cię zobaczy to nawet nie zdążysz uciec ;).

(wszystko wziąłem z filmów :P)

ripper 05-12-2005 19:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Alanus Lutinum
Magi sie nie pisze, jak już, magowie. Na powierzchni chodzą magowie guardy i archery a także normalne mino :P. a ja masz "szczęście to napotkasz generała Muriusa, który jak cię zobaczy to nawet nie zdążysz uciec ;).

(wszystko wziąłem z filmów :P)

Chodziło mu o Mino Magi, więc napisał Magi nie Magowie.
Na powierchni all zasuwa.

J0hny 05-12-2005 20:01

Mintwail jest pod ziemia :p :D ...a tak na powaznie to wszedzie jest tego duzo :]

shymchuck 05-12-2005 20:02

Wcale nie jest takie pewne czy nie zdąży uciec przed muriusem. Jakby się postarał to nawet solo by poszedł knight 52 lvl z takimi skills mógłby dać rade. A na powierzchni łażą wszystkie typy mino więc musisz się z tym liczyć.

Nagrix 05-12-2005 20:52

Z tego co wiem to Mintwallin jest pod ziemią, więc jak Minosy, które się tam znajdują może chodzić po powierzchni ? Jeśli się myle to mnie sprostujcie. Chyba, że autorowi chodziło o Minosy, które chodzą na pierwszym poziomie Mintwallin, to występują na nim wszystkie typy z Mino Magiem i Muriusem na czele. Btw. Z takim lvl i skillami spokojnie pokonałbyś Muriusa 1 vs 1, a oczywiste jest, że spokojnie byś przed nim uciekł

Lord'Nesteloo 05-12-2005 21:05

Na powierzchni w Mint~ chodza wszystkie rodzaje minotaurow ;]
Tylko boss minotaurow nie zawsze 8o

blackroose 06-12-2005 10:19

Cytuj:

Czy na Mintwailn na powierzchni łażą Guardy, archery i zwykłe minosym to znaczy czy magi są tylko na wieżach i na wyższych poziomach??
Wszedzie sa.

krzysiek krzysiek 06-12-2005 14:18

Dzięki :P
Pytałem się bo mino-(niech wam będzie)magowie są wkurzające troche :P
Mam nadzieje, że nie ma tam dużo magów i sobie pójdę :P:P
A z tą powierzchnią to mi chodziło nie zupełnie- miałem na myśli pierwszy poziom Mintwailn :P Dzięki

Lade Noro 08-12-2005 09:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nagrix
Z tego co wiem to Mintwallin jest pod ziemią, więc jak Minosy, które się tam znajdują może chodzić po powierzchni ? Jeśli się myle to mnie sprostujcie. Chyba, że autorowi chodziło o Minosy, które chodzą na pierwszym poziomie Mintwallin, to występują na nim wszystkie typy z Mino Magiem i Muriusem na czele. Btw. Z takim lvl i skillami spokojnie pokonałbyś Muriusa 1 vs 1, a oczywiste jest, że spokojnie byś przed nim uciekł

Jest pod ziemią ale będąc tam wygląda to jakbyś był na powierzchni.. więc co tu wnikać w to.

Btw. Ja chodziłam tam sama i na wejściu najlepiej mieć gfb, póżniej to już loozik. A rzeczywiście magi (!) są trochę upierdliwe :p dlatego dobrze czasem im walnąć z runka np. explo.

Evil Beawer 08-12-2005 11:02

lol

Chodza tam wszystkie rodzaje minosów a do tego grupkami... :D a General jest na pewnej wierzyczce... Znajduje sie tam tez jeden ciekawy NPC wygladajacy jak mino mag... nie radze do niego zagadywac bo ni z tad ni z oawd wyskakuje poterzna liczba wszystkich rodzajów minosow... NPC ten jest potrzebny do wykonania Post Man Questu... ale jesli nie wykonujecie go to nie gadajcie do niego bo w niekturych przypadkach naprawde zle sie to konczy... gdyby nie moja grupa sam bym tam polegl :D

Karrith 08-12-2005 11:06

na powierzchni sa tylko 2 magi (przy bramie wejsciowej) i jest bardzo dobry sposob na nie-wyropuj je na wieze i nie beda sie respawnowac :)
a tak wogole to w mint w miare dobry exp dla knighta i genialny loot

Bakuo 06-02-2006 22:41

Sorry ze tak troszke odswierzam ale na jakim lvl'u i sklillach mozna isc tam solo knightem. Gdyz mysle przyszlosciowo i chcial bym przeanalizowac co jest dla mnie lepsze. :]

Zeby nie bylo. Walcze swordem

szymon287 07-02-2006 00:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Evil Beawer
Chodza tam wszystkie rodzaje minosów a do tego grupkami... :D a General jest na pewnej wierzyczce... Znajduje sie tam tez jeden ciekawy NPC wygladajacy jak mino mag... nie radze do niego zagadywac bo ni z tad ni z oawd wyskakuje poterzna liczba wszystkich rodzajów minosow... NPC ten jest potrzebny do wykonania Post Man Questu... ale jesli nie wykonujecie go to nie gadajcie do niego bo w niekturych przypadkach naprawde zle sie to konczy... gdyby nie moja grupa sam bym tam polegl :D

wystarczy zamknac drzi obok i powiedziec (najlepiej w 2osoby) wtedy jedna osoba otwiera a 2z gfb i tak jest najlatwiej :)
@topic:mino magi sa 2przy wejsciu da sie lurnac (uwaga szybki resp 2lurniesz i ubijesz to juz ten 1 sie zrespil xD) poznije w budynkach na pietrach looknij bedziesz widzial ;) radze duzo gfb wziasc

Maniack 07-02-2006 01:47

ale prosto mówiąc jeśli sie pytasz czy dasz rade to tak.
ja expiłem tam na 42 lvl z 72/71 i sporo zarabiałem

Rossi 07-02-2006 10:26

Po powierzchni chodzą wszystkei rodzaje minotaurów, więc miej się na baczności...;)

Priestesss 09-02-2006 11:46

...

Taka drobna prośba, czy mógłby ktos wstawić np. mapke czy cos takiego jak dojść do Mintwallin?Jakoś w tamtych okolicach to gubie się szybciej niż zdążę o tym pomyśleć... :baby:

szymon287 09-02-2006 12:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Priestesss
Taka drobna prośba, czy mógłby ktos wstawić np. mapke czy cos takiego jak dojść do Mintwallin?Jakoś w tamtych okolicach to gubie się szybciej niż zdążę o tym pomyśleć... :baby:

a poszukac to nie laska -.-"?

Adner 09-02-2006 18:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ripper
Chodziło mu o Mino Magi, więc napisał Magi nie Magowie.
Na powierchni all zasuwa.

Nie ma takiego czegoś jak Mino Magi, są Mino Magowie jak już;)

Bakuo 09-02-2006 18:24

I jeszcze 2 pytanka
1.Ile bym wynosil exp na huncik ~2-3h dziennie
2.I Ile by wyszlo kasy gdybym wynosil lootbaga cos ponad 20k oz oraz samej kasy :P

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:45.