![]() |
Sytuacja polityczna w kraju nad Wisłą
No własnie..co myslicie o tym co się dzieje? Przeciez wszystko staje na głowie! Pis zaczynal jako partia "niezalezna", odgradzal sie zarowno od lewicy, jak i skrajnej prawicy. A teraz? Co sie z nimi dzieje?! Marcinkiewicz jeden z pierwszych wywaidow udzielil w studiu Radia Maryja... Rydzyk odwiedza jego kancelarie... NAwiazało się cos na kształ koalicji z LPR i Samoobroną. Co z nimi? Nastepuje ostatnio w mediach totalna rekomenda postepowan czlonkow PO... no coz... nie dziwi was to ze to wlasnie PO ciagle idzie tą samą sciezką, a PIS skreca ni to w lewo, ni w prawo, zmieniajac pogladow z skrajnoliberalnych na strikte religijne, z czysto prawicowych na socjalne... Socjalizm juz w Polsce był! Nie sprawdzil się.. moze czas zainwestowac w liberalizm? Z drugiej strony...popatrzcie co sie stało z pierwszym solarboyem RP... "Endrju" Lepper powiedzial "Balcerowicz nie musi odejsc".... Coz... Ja z tym zdaniem calkowicie sie zgadzam, bo nie kto inny jak tylko Leszek Balcerowicz jest jednym z bardziej cenionych w swiecie Polakow, ale nie zmienia to faktu, ze wypowiedz lidera Samoobrony szokuje. Czy Lepper z wiesniaka robiacego barykady zmienia sie powoli w polityka? A moze to tylko pozory? Co o tym wszysytkim myslicie..jestem bardzo tego ciekaw
zapraszam do KONSTRUKTYWNEJ DYSKUSJI! |
Konstruktywna dyskusja, tak jak to nazwałeś, nie ujdzie na tym forum - prawie wszyscy forumowicze są w przedziale 10-14 lat. Lepper naprawdę sie zmienia od jakiegoś czasu udaje mu sie pomóc dla polski, a nie - jak wiadomo i jak sam powiedziałes - ustawiac barykady. PiS -.-, mówiłem tusk na prezydenta wtedy PO duzo by zmieniło, miała byc koalicja PisPO, a gdy tylko kaczor wszedł na prezydenta a marcinkiewicz na premiera, odrzucono tebn projekt.
|
Wedlug mnie to wszystko dlatego ze kazdy patrzy na siebie i taki np. Kaczynski ustawia wszystko tak zeby mu i jego rodzinie bylo dobrze. Na poczatku mowil same dobre rzeczy a teraz ten PiS kombinuje, to chyba bedzie najgorsza odslona RP (IV RP)
|
Cytuj:
moim zdaniem kaczynski chyba nawet chce dobrze dla Polski, ale jego swiatopoglad niestety jest taki a nie inny...On chce zmienic Polske na plus, tyle ze Polska moze nie przezyc tej zmiany... Choc z drugiej strony.. jak przezylismy SLD to moze i to przezyjemy... Nie zmienia to faktu ze PO by zrobilo porzadek. |
Sytuacja polityczna nad Wisłą od ~ XVI wieku jest do dupy. Aktualnmei ma tronie siedzi se dumny kaczor, ktory, jak wielu przed nim, naopowiadał bajek, i wybrali go ludzie którzy myśla ze dzieki becikowemu sie wzbogaca. Jeszcze zatęsknicie za Kwaśniewskim!
|
Ehh...
Taka mentalność Polaków. Zrozumcie: NIGDY W POLSCE NIE BĘDZIE DOBRZE! Rządził AWS: Było dobrze? Nie. Rządziło SLD: Było dobrze? Rotfl'lol ;) Rządzi PiS: Jest dobrze? Narazie nie. Potem będzie rządzić Samoobrona, LPR albo coś koło tego, i tak będzie źle. |
Cytuj:
ad2: SLD mialo za zadanie dokonczyc w.wym. reformy, zamiast je doszlifowac, tylko je z***ało (to do TASIORA) ad3: troche za wczesnie zeby oceniac...ale idzie w zlą stronę |
Hmm mowcie co chcecie ale moim dziadkom i rodzicom lepiej zylo sie za komuny niz teraz. Watpie, czy PO dokonaloby znaczacych zmian aczkolwiek mysle, ze spisaloby sie lepiej niz PIS.
|
LoL..Toś mnie rozsmieszył! Gratuluje..to idz sie spytaj dziadka i rodzicow co im sie w PRLu podobało...:
Brak niezaleznych mediów? Jedzenie na kartki? Kolejki za papierem toaletowym? Jeden produkt na slepowych p00lkach - ocet? a moze: "czy sie siedzi czy sie lezy dwa tysiące sie nalezy?" Albo: "mamy plage stonki ziemniaczanej! to nie przez to ze ZSRR zabralo nasze pescytydy, ale dlatego ze USA zrzuciło nad nasz kraj ową stonkę z samolotu" No.. chyba ze podobaly im się tzw "Sklepiki za zasłonkami"?Gdzie kupowac mogli tylko milicjanci, SBcy, lub Ci co kablowali? A moze podobalo im się to, że Gierek narobił takich długów, że do dnia dzisiejszego każdy polak płaci co roku ponad tysiac złotych aby je splacic (mimo, że Wałęsa wywalczyl anulowanie lwiej czesci owych długów) No nie wiem co jeszcze moglo im sie podobać... aa juz chyba wiem!!! moze Polska orenżada, która rypała wątrobę gorzej niz denaturat, albo polska podróbka coca-coli - polo-kokta, ahh wiem co jeszcze polska podrobka myszki miki - myszka fiki! aaaaa..zpaomniałbym..moze sie im jeszcze podobały sytuacje takie jak ta, kiedy moj brat stał 5 godzin w kolejce do sklepu, bo mial kartke na opakowanie kawy, a rodzice stali w innych kolejkach wiec pomysleli ze ich 17 letni syn odbieze tą kawę.... niestety nie zrobił tego, bo po 5ciu godzinach czekania ekspedientka mu powiedziala, ze nie ma 18 lat i nie sprzeda mu kawy... no tak... KOMUNO WRÓC! pozdrow odemnie rodzine, i jak wam sie naprawde PRL podoba, to zostawcie w Polsce wszystko co macie i jedzcie do Białorusi...powodzenia. |
wole komune niz klerykalna demokracje na czele z ZChNowskim premierem wyglaszajacym expose przed zakonnikami od Radyja, niewyrosnietym premierem ktorego polityka opiera sie na zdobywaniu wladzy za wszelka cene za pomoca opluwania konkurentow za wszelka cene ( a nie rzeczowej dyskusji i porownania programow - co bylo widac podczas kampanii ) i bandy " pozal sie Boze " specjalistow bez pomyslu na gospodarke za to z cala gama pomyslow odnowy moralnej spoleczenstwa....
|
sytuacja kraju nad wisłą jest od 60 lat coraz śmieszniejsza. najpierw przyszli czerwoni izaczeli obalać kościół i kolektywizować co sie dało, przekora polaków sprawiła że nie bardzo im wyszło, potem przyszeł elektryk który co prawda mało sie znał na polityce ale dobrze krzyczał więc wybrali go na "wodza" potem była wojna z samym sobą czyli stan wojenny, niby ruscy mieli nas napaść ale jak sie okazało to im sie nie bardzo chciało, potem przyszedł rok 1990 i polski premier pokazuje znak hipisów w sejmie, wszyscy uhahani aż do bólu nie wiedzą że za 15 lat 40% społeczeństwa bedize przeklinać ten momęt a iektóre partie będą na ciemnocie ludzi budować swoje potęgi (samowybrona) potem nastał znamienny rok 1995 i powrót do sterów komunisty móiącego że jest po studniach ale gdzieś mus sie papierek zgubił z uczeli, bywa, potem nastały żądy AWS,lepiej nie wspomiać pana łobuzka i jego 4 reformy z których 3 to totalna klapa a 4 trzyma się jako tako, potem pełnie władzy przejmują ludzie którzy zwą sie demokratosocjalistami, znowu widzimy księżyc w pełni który twerdzi że nie ma nic wspulnego z agencjami wywiadowczymi chociaż wszyscy wiedzą że mial, nastaje pa Muller który jak widać marny z niego chłop bo marnie skończył chociaż dobrze zaczoł, wybucha po drodze kilka afer, potem nastaje rząd belki vel bida i nstają dziwne rządy o których nic nikt nie wie i przychodzą wybory 2005 w których bez apelacyjnie w sondażach wygrywa PO jak wiemy sondaże troszke sie pomyliły i wygrało PiS na co PO sie obraziło i odwróciło sie plecami stawiając niesamowite waruni wiec PiS coby zaoszczędzić wydatków związanych z drugimi wyborami zawiązuje koalicjie(czytaj pętle na szyje) z Samoobroną PSL i LPR, PO sie żre a marcinkiewicz w najlepsze sobie rządzi jednak ostanio LPR wycofał poparcie. PiS szuka koalicjanta i wogule jest super. Tylko co z tego wyniknie bo coś czuje że znowu bedzie jak zawsze w polsce, coś co sie dobrze zapowiada jest niszczone bo komuś chodzi o prywatny interes no ale co zrobić takie życie. Nie jest najghorzej ale powinno byćlepiej
|
Cytuj:
Na pewno nie bylo dobrze tym ludziom ktorzy musieli siedziec po wiezieniach/stracili prace z oczywistych powodow. Bilet na bialorus sam wam kupie, w jedna strone. PS SBkom i UBekom na pewno sie zylo lepiej wtedy niz dzis. |
@ re up: w00t? O.o -.-
Sorcerer Maciek: powtorzyles moje slowa, nie mniej jednak sie pod tym podpisuje Pacek: Troche pomieszales fakty , ale to szczegół..rzecz w tym, że to nie PO sie obroocilo od Pis tylko Pis od Po ;) Jedyne co mogloby poprawic Polska ekonomie byłoby wprowadzenie podatku liniowego 3x 15%.... i Platforam chciala to przeforsowac za wszelką cene.. niestety "ojciec prezes" powiedzial nie... i Pis popadlo w jakies srajnosci... LPR, Samo~ Skupie się natomiast nad jedną wypowiedzią: Cytuj:
|
"Sytuacja polityczna w kraju nad Wisłą" jest do (_._)
Pierwszego dnia po wyborach Kaczyński łamie obietnicę, iż to on obejmie stanowisko premiera, po tem narzucają PO kto ma być marszałkiem... Jesli tak ma wyglądać koalicja POPiS... Teraz PiS wojuje przy każdej ustawie o popracie LPR'a czy SelfDefence... Już widze te zmiany... becikowe... 1000zł... Za to sobie matka kupi waciki i tyle becikowego widziała... A po podatnikach już pojedzie... LPR i Samo~ będą teraz za wszelką cenę upychać jak najwiecej swoich zmian, bo wątpie by PiS szukał poparcia wśród PO... Jeszcze dochodzi sprawa Radia ale to już chyba wątek na inny temat. Przynajmiej Marcinkiewicz coś tam wojuje w UE, ale co wywojuje to zobaczymy. Jak narazie potrzeba jezszcze troche pożyć i zobaczyć co się z tego wykluje... Byle by nie władza Radia... |
Cytuj:
I z tego co wiem, to zaden z czlonkow mojej rodziny nie byl w partii. |
@up
Ta, jeśli chciałeś to pracowałeś, a to co zarobiłeś dokładałeś do swojego zakładu pracy. (Bezrobocie ukryte - na wosie mielismy ;P) @KETSOK Czy ja mówiłem, że SLD było genialne? Poprostu przewiduje że PiS bedzie gorszy i dalej uważam ze jeszcze zatęsknicie za Kwaśniewskim. |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Jak ja nie lubię antykomuchów, którzy mają te same argumenty od 40 lat, mimo że sytuacja polityczna i społeczna się skończyła, a obecna lewica nie jest postkomunistyczna.
Cytuj:
Szkoda, że nikt u nas nie wpadł na to, co działo się w byłej Jugosławii - czyli, jak to śpiewał Kazik, 'najpierw dobrobyt, a potem demokracja'. Cytuj:
Cytuj:
Zapewnienie schronienia? Cytuj:
Cytuj:
@Pacek Dość ciekawa interpretacja. Pominąłeś nieco szczegółów... Ale jest to dość prawdziwe. @sORCERER mACIEK Nie dość że gówniarska odzywka (nie podoba ci się, to wypie@#$@), to jeszcze papugowanie po innych. Fstyt. Cytuj:
Właściwie, co tu komentować? Dojdzie do tego, że ludzie, którzy wszędzie widzą czerwony kolor, zwani inaczej antykomuchami, stanowiący obecnie przeważającą grupę wśród młodych ludzi zaleją temat i tyle będzie z debaty. |
Ale co wy chcecie?? Skoro pół Polski olało wybory i pokazało że ma w dupie kto rządzi. To jak ma być lepiej w tym kraju?
|
@Kald
Przy całej sympatii do ciebie, Kald... "To nie było na zasadzie, miałeś chamie złoty(ale niedopucowany) róg, a zostawiłeś gówna wór. To było na zasadzie, dostałeś wór gówna to sobie radź, hehe, potem i tak będzie na ciebie - boś postkomuch i społeczeństwo się od ciebie odwróci. I popatrz, jakoś się nie odwróciło, skoro lewica rządziła tak długo." A teraz przytoczmy wypowiedź na temat PO. "I PiS i PO zachowały się po gówniarsku. PiS dogadywał się nie z tymi, co trzeba, a PO zamiast wziąść co zostało i zająć się sprawami Polski, to zaczęło strzelać fochy. Jak dzieci w piaskownicy." PO jest w tej samej sytuacji co SLD za czasów Millera, Janika, Oleksego i spółki. SLD miało opinię postkomunistyczną (teraz też - póki nie wyplemią całej garści idiotów z 'baronady', którzy zostali dalej ssać wielkiego, mlecznego cyca zwanego RP, to opinia o Samych Lewych Dziadach mi sie nie poprawi), więc było praktycznie skazane na porażkę. PO zaś dostało same gówniane resorty (ministerstwo zdrowia? Toż to się samo przez się rozumie jako "bekniecie za to") i nie miałoby w tym rządzie nic do gadania. Że przytoczę cytat z wywiadu z Tuskiem we Wprost - "podczas obrad koalicyjnych czułem się, jakby za drzwiami czekali łysi faceci z pałami". Do dyskusji o antykomuchach się nie przyłączę - Kald prowadzi krucjatę, nie ja. Tak, nie lubię SLD i uważam, że mówienie "za komuny było lepiej" oznacza tylko WIELKIE niewtajemniczenie w tamte czasy. Nasłuchałem się, naczytałem i naoglądałem wystarczająco, żeby móc powiedzieć, że w czasach Wielkiej I Niegasnącej Światłości Idei Naszego Wielkiego Nieśmiertelnego Wodza Nad Wodzami Lenina było do bani. Co do obecnej sytuacji politycznej - rządzi nami Jarosław Kaczyński. Kręci prezydentem, kręci rządem, kręci wszystkim. Strzelba jest w szafie, więc jestem przygotowany na lata Wielkiej I Niegasnącej Światłości Naszej IV Rzeczypospolitej. :p |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:18. |