Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Wydarzenia ze światów (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=117)
-   -   Szwedzi bez karni... (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=58011)

Sajkor 07-12-2005 17:00

Szwedzi bez karni...

Siedze sobie na guardach, nagle wpada mi 88 lvl pally, 87 lvl master sorc i knight kolo 70. Zaczynają mnie lac bez powodu, nastepnie słysze "pay armor".
W takiej sytuacji zezko jest uciec, nie mowiac juz o jakiej kolwiek obronie.Wiadomo, kolo 50lvl dasz rade uciec do dp, ale czy gra z ciaglym strachem ze zaraz wpadna sprawia wam przyjemnosc?Mi nie. Prawda jest taka ze hlv swe pekuja sobie bez karnie. Stracilismy juz calkiem isare? Nie wieze, zeby nie dalo sie zebrac pod depo 15-20 uh, sd makerow, ktorzy pociagneli by kombo z sd w jakiegos red skulla.

ripper 07-12-2005 20:07

A gdyby byli to Polacy? To odrazu chciałbyś Polaków noobcharami zabijać? Niestety PA jest również częścią gry, takie już uroki Tibii. Zauważ że w rl też podchodzą do ciebie PA (drechy) i chcą twój telefon czy kase, takie życie i już.
Trzeba było uciekać narażając się na deada, lub pokornie oddać arma. Jednak lepiej umrzeć na stojąco (czyt. uciekać) niż żyć na kolanach (czyt. oddać arma).
Na marginesie, to pisze się "bezkarni", a nie "bez_karni".

Ciechan 07-12-2005 21:40

Daj mi twojego nicka, to sam do ciebie wpadne i nie będziesz narzekał, że tylko Szwedzi pkuja Polaków. Dla mnie to bez róznicy, czy bije Polaka, Brazola czy Szweda.

Vanilla 08-12-2005 22:21

yhym... nie ma sie co dziwic uroki isary :p

RybcoQ 20-12-2005 15:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ripper
Trzeba było uciekać narażając się na deada, lub pokornie oddać arma.

LOL? Dla mnie lepiej zginąć niż zapłacić. Nigdy nie zapłaciłbym, bo po 1sze nie będą się moim kosztem wzbogacać i po 2gie ekhm to trochę kwestia honoru. A widząc, że grzecznie dajesz armor, będą chcieć więcej. Kiedyś mnie 12 dojeżdżali i mówili armor, ale ja im ,,!,, nie będą mi tu rozkazywać, lepiej zginąć... nawet jak ci wypadnie cały eq. Przynajmniej masz tą satysfakcję, że nie dasz się łatwo złamać takim cfaniakom.
Po dłuższych badaniach (na Isarze) zauważyłem jedno (sprawdza się w większości przypadków):
-Jak kradzierz, to Polak (głównie lootbagi)
-Jak pekowanie to głównie Szwed
-Br są w sumie nieszkodliwi

ripper 20-12-2005 17:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez RybcoQ
-Jak kradzierz, to Polak (głównie lootbagi)
-Jak pekowanie to głównie Szwed
-Br są w sumie nieszkodliwi

Nie generalizuj. Pkują, kradną i są nieszkodliwi i Brazylijczycy i Polacy i Szwedzi. Zależy od osoby, nie od jej pochodzenia.

RybcoQ 21-12-2005 14:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ripper
Nie generalizuj. Pkują, kradną i są nieszkodliwi i Brazylijczycy i Polacy i Szwedzi. Zależy od osoby, nie od jej pochodzenia.

Nie chodzi mi o to żeby jakoś tępić Polaków, Szwedów czy Br, ale mówie tylko że głównie (z 50 %) "przestępst" są głównie udziałem tych wyżej wymienionych. Oczywiście tak samo Szwedzi mogą kraść, a Polacy nic nie robić. Ale po prostu tak wywnioskowałem z tego co widziałem w tej grze... ;(

Cors Ent 23-12-2005 09:23

tak tak swe sa najgorisi - zawsze i szwedzie swe to przestepcy

wiec czemu nie masz 150lvla zeby ich wszystkich powstrzymac?

NooB from LW 24-12-2005 12:05

EE tam polacy są identyczni
moze ciebie bawią filmiki jak chodzą polacy i zabijają kogo popadnie
ale taki swe czy br mysli to samo co Ty teraz i tak samo sie czuje
oni poprostu odwdzieczają sie pięknym za nadobne

Zobacz sobie np. pythere tam jest podobna sytuacja oni poprostu chcą miec swoj server tak jak polacy zdobyli Furore

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:01.