Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Ćwiczycie ? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=58108)

Xetor 08-12-2005 22:16

Ćwiczycie ?

Ćwiczycie hantelkami , na drążku , pompki , siłownia , karate, boks , itd. ? Dbacie o swe mięście jak macie ? Czy cały czas w domu przed komputerem i czipsy na stole ? :baby:

Ashlon 08-12-2005 22:19

Hantelki + cwiczenia rak i brzucha, potrzebne do treningow. Taka odp wystarczy? ;)

Herhor 08-12-2005 22:22

a jak ćwicze lekką to też się liczy?

Gromnjir 08-12-2005 22:22

Pompeczki przed snem, brzuszki, hantelki i okazjonalnie cos innego ;)

Walekifa 08-12-2005 22:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Herhor
a jak ćwicze lekką to też się liczy?

Tak. :P

Ja ćwiczę z pudzianem.pl :P mam wiele znajomych którzy udzielają mi wskazówek.musze tylko zaopatrzyć się w sprzęt i będe koks ;P

Ps. jak już mamy taki temat to może niech każdy się pochwali.Rozmiar łapy,ile na klatę itp.

Kajulec 08-12-2005 22:48

Nie cwicze.

Rohen 08-12-2005 23:16

Cwicze Akrobatykę Sportową (parkour ^^).

Akrobatyka Sportowa:
Salto w przód
Handstand
Precisson Handstand (słabo ;/)
Aerial
Butterfly
Makak.

Zwykłe ćwiczenia:
Pomki
Pomki klaskanie
Pomki do góry nogami (stoijąc na rękach)
Ciężarki
"Szczypce" na łape

Ile obwodu nie wiem, ale mało :P.

Gtyk 08-12-2005 23:41

cwicze miesnie brzucha, 6 weidera, niezle cwiczenie, po 11 dniach cwiczen widac duzo wieksze efekty niz po 11 dniach normalnych brzuszkow ;)

Tana 08-12-2005 23:44

Z powodu stanu zdrowia nie ćwiczę tak często jak kiedyś, ale wciąż moimi ulubionymi są ćwiczenia z hantlami (do 15kg), sztangą(do 45) i pływanie wytrzymalosciowe. Jest w tym jedna zasadnicza wada. Mam przez to za szerokie barki jak na dziewczyne ;)

Ostatnio brzuszki z cyklu "6 weidera" - świetna rzecz.

up: o, widze ze nie tylko ja cierpie na 6 ;)

Yoh Asakura 09-12-2005 01:46

Ćwiczę.Brzuszki,pompki itp.A na dodatek mam za darmo siłkę w szkolę,więc codziennie po dwie godzinki mi nie szkodzą ;)
Cytuj:

Dbacie o swe mięście jak macie ?
Wiesz,każdy ma mięśnie (pomijam ludzi którzy cierpią na ich zanik).

Surv 09-12-2005 05:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gtyk
cwicze miesnie brzucha, 6 weidera, niezle cwiczenie, po 11 dniach cwiczen widac duzo wieksze efekty niz po 11 dniach normalnych brzuszkow ;)

O tak "szósteczka" weidera rządzi. Niestety aby pomyślnie ukończyc cały cykl trzeba sie do tego zabrac z odpowiednim juz przygotowaniem, z miejsca nie da rady. Sam doszedłem do 14 dnia i zrezygnowalem. Teraz ponownie sie za to zabieram.

Starkey 09-12-2005 06:11

Ćwiczę :).

Matek 09-12-2005 07:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Surv
O tak "szósteczka" weidera rządzi.

Ile osob z was wykonalo caly program? Bo cwiczenia wydaja sie calkiem ciekawe, ale co mnie najbardziej martwi cwiczenia wykonywane sa codziennie a to moze doprowdzic do wymeczenia miesni (co mi nic nie da).

Pytam, bo chcialbym sprobowac, ale nie mam zamiaru sie brac za cos co mnie zameczy na smierc:P

PS: wszyskim, ktorzy cwicza zalecam jakiekolwiek cwiczenia aerobowe przed przystapieniem do wlasciwego treningu: pozwala to rozgrzac sie miesnia a te wtedy wykonuje wieksza prace (szybciej sie rozwijaja). Pozatym jedzcie duzo galaretek owocowych, zawieraja cukier z ktorego wiekszosc miesni produkuje energie no i ogromna ilosc wody po treningu (nawet jak sie nie chce), bo to tez sprawia, ze miesnie staja sie mocniejsze.

Tana 09-12-2005 07:25

Ja szóstkę rozłożyłam sobie na dwa razy dłuższy czas. Wtedy nie ma nagłych przeskoków w natężeniu ćwiczeń. Poprostu daje mięśniom się przyzwyczaić, a nie lece kolejne serie, bo to rzeczywiście nic by nie dało.

BTW. opatentowalam sposob na czytanie w czasie cwiczen - Ustawilam dwa stoliki w odleglosci metra od siebie i polozylam na nie szklaną półkę, na to kładę książkę literami do dołu i ćwiczę pod półką ;)
Za każdym zamachem da rade przeczytać do 2-3 zdan, więc nie jest źle ;)

Pacek 09-12-2005 08:05

Przedewszystkim pływanie ostatnio idało mi sie w ciągu 45min przepłynąc 86 długości (25metrowy basen) musze dobić do 90 przynajmniej bo na ratownika zwykłego są dużo bardziej rygorystyczne warunki niż na młodszego. No i siłownia 3-4 rzy w tygodniu zależy od wolnego czasu, dopiero chodzie od 2 miesięcy wiec wyniki nie są oszałamiające 70kg na klate 35 (8 razy) na sztandze prostej na biceps i 30 na łamanej na triceps no i moja duma 120kg w martwym ciągu [; Warto ćwiczyć człowiek czuje sie wtedy znaczenie lepiej i nie ma takich wyrzutów sumienia siadając do kompa bo wie że coś ze sobą robi a nie całe życie w pozycji siedzącej wlepiając gały w szkło monitora

Thero 09-12-2005 08:15

Pompeczki (klaskanie, "w podskokach", normalne), przysiady, czasem i brzuszki. Przydaje się przede wszystkim do próbowania czegośtam zrobić przy grze w kosza (achhhh, ta satysfakcja kiedy w końcu potrafię doskoczyć do trójki, po tym chce się dalej grać... ;)). Poza tym na w-fie często chodzimy na siłownię (ano mamy taką malutką, chociaż ostatnio była awaria). W zimie basen lub czasem piłka nożna (o ile będzie odpowiednia ekipa, dla porównania: rok temu bardzo dużo graliśmy, a teraz? Połowa przed kompem, druga połowa w szkole >:|).
Reasumując: Jako tako dbam, jestem z siebie zadowolony i nie czuję potrzeby pakowania na masę. ;-))

Heliwurab 09-12-2005 08:19

A ja... Hmm ja ćwicze na noobach obraze takich jak oni ;P
To chyba też się liczy?

P.S.
nie ćwicze, jedynie na basen chodze... Ale musze zacząć, bo... ee co ja wam będe tu mowic :P

Shinjix 09-12-2005 08:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tanatess
Z powodu stanu zdrowia nie ćwiczę tak często jak kiedyś, ale wciąż moimi ulubionymi są ćwiczenia z hantlami (do 15kg), sztangą(do 45) i pływanie wytrzymalosciowe. Jest w tym jedna zasadnicza wada. Mam przez to za szerokie barki jak na dziewczyne ;)

kurde, to ja sie ciebie normalnie boje :o

Ja tam chodze regularnie na silownie od ok. roku :). Nie tyle ćwicze, co uprawiam kulturystyke :P. Kulturystyka stala sie dla mnie pewnym sposobem na odstresowanie, zbyt duza ilosc energii w sobie itp. Nie bede sie chwalil swoimi rekordami, bo jeszcze popadne w samouwielbienie :P

Master Shaolin 09-12-2005 08:59

A ja sobie nie ćwicze na siłowni tylko w domku pompki, brzuszki i.........no po prostu wszystko co sie da. Poza tym trenuje boks, głównie ze starszym bratem :P

Djimy 09-12-2005 11:55

silownia, papki, drazek :)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:55.