Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   30 sorc solo dl (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=5833)

Randagast z isarki 26-05-2004 21:28

30 sorc solo dl

pomyślałem sobie, że można by tak zrobić:
Bior 2 dsy i czekam na dla ten nacodzi puszczam na niego 2 dsy, ale żęby niebrały mi expa niebędę go atakował(jak będą do niego dochodzić zrobie stop atak) i tak all time i z hmm prał go będę. Prosze o wypowidzi doświadczonych sorców/drutów którzy tak już robili. Jeszcze jedno gdzie występują jakieś dle, które się respują w mniej niż 7-8 minut i są na jednym piętrze ??? plz odpowiedzcie szybko z góry dzięx i papa(prosze na tym temacie nienabijać postów typu : ja tam jestem knight i sorc jest głopi itd) . Pozdro i papa

Barts 26-05-2004 21:37

Venore drag lair ile juz tam zabilem Dsow solo sorcem ( i ile razy padlem)

Kubakapica 26-05-2004 23:24

Koega się pytał o summony dsy a nie o zabijanie dsow... Ja znam taką taktykę:
Przywołujesz 2 dsy i dajesz full def. Atakujesz smoka. Kiedy juz są blisko zatrymujesz atak i nawal z hmmow. Kiedy smok przerzuci się na Ciebie ( a tak może się zdarzyć) dajesz full atack i cofasz się. potem Kiedy znowu wroci na dsy to wyłaczas atak.... I tak w kółka. Uwaga! Kiedy smok bedzie blisko ciebie i nie przerzuci sie na dsy to uciekaj i dobij z sd (w miedzy czasie sie vitaj/uhaj) Az zabijesz drania. Lepsze zycie niz brak expa czy stracenie uha. Poza tym jest hjeszcze jedna taktyka. Idziesz na poh. Przywołujesz 2 leadery i wymiatasz smoki (leadery szybciej zabiją i w rachubie wyjdzie ze zdabedziesz wiecej wxpa w tym samym czasie niz z hmmow)

POzdro

Villen 26-05-2004 23:25

Nie wiem czy zdążysz w dragon lair coś zsummonowac.Lepiej wez sd wrzuc mana shield i wtedy bij.Możesz do dragon lair lub do draconi.

http://www.villen2004.republika.pl/drac.jpg

Gremlin 27-05-2004 04:04

re: Kubakapica
Przeczytaj jeszcze raz spokojnie temat on sie pyta o DL a nie o smoki, a na DL sorc bez mana shield na jego lvl jak sie DL przerzuci to jest martwy a nie tylko zmarnoje UH.
Btw. Leadery bija slabiej niz DS :)

re: Villen
Wiesz sposob jest dobry jak chcesz udowodnic ze umiesz zabic DL, na hunt w ten sposob to on bedzie wydawal po 5K na SD i mana fluidy zeby zabic 1 DL.

re: Top
1. Mysle ze samemu na DL to glupi pomysl puki co :)
2. Mysle ze jak kazesz DS przestac atakowac to sie stana 2 rzeczy:
- DS zaczna isc do ciebie (a DL za nimi)
- Jako iz DS go nie atakuja a ty go walisz z HMM DL przyleci od razu do ciebie.
3. Nawet jak summony beda dzielnie blokowac to i tak zdazy sie ze oberwiesz z F wave czas od czasu.

Randagast z isarki 27-05-2004 20:38

A możecie mi powiedzieć gdzie dl`a na jednym piętrze występuje z częstym respem??? pójde se z 2 ds`ami może będzie good

Barts 27-05-2004 21:16

Venore drag lair najpierw mana shield i UE zeby zabic draga i Dla naraz a pozniej ustawiasz sie w konciku summonujesz 2 dsy one w strone respu dla dl sam pojdzie pod DSy a ty tylko zaznaczasz i sie odsuwasz....
teraz mag i Dl to pikus

------
Edit by Gremlin
Jedno ale... ale sorc na 30 nie ma dosc many na UE :)

Kubakapica 27-05-2004 23:51

Ue pali 800 many a on ma ~700. Pozatym skad wiesz czy on jest paccem. 2 sprawa, Ue jest nieoplacalne. Lepiej energy vave

notop 30-05-2004 09:31

przed update tak sie polowalo nawet ja mialem walilem dle od 28lvl teraz to bezsensu

Gremlin 30-05-2004 18:52

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Kubakapica
Ue pali 800 many a on ma ~700. Pozatym skad wiesz czy on jest paccem. 2 sprawa, Ue jest nieoplacalne. Lepiej energy vave
Sa 2 problemy z E wave na DL:
1. Trzeba go trafic.
2. Jesli masz DL na celowniku to on ciebie tez ma (kogo bardziej zaboli?)

A z UE to wchodzisz, puszczasz i odrazu uciekasz, jak nie jestes PAC to juz chyba lepiej walic chyba z SD.

Vegas 31-05-2004 21:12

A nie lepiej iść z blokerem ?? Weźmiesz pare bp hmm z 2 bp sd (aby szybko zabić jak się na Ciebie przerzuci) i z 2 bp manafluidów i stoisz na mana shieldzie. Jak masz fuksa to wyprawa się wielokrotnie zwróci jak coś wypadnie :))

Tibiz 31-05-2004 21:20

Ummm....,jeśli chodzi o to miejsce o ktorym mysle czyli "dragon land" na tej gorce
to moja rada jeste nastepująca:
Dla mnie strata many na summona, lepiej wrzucic mana shielda i zrobic jak to niektorzy robią, a mianowicie, są tam 2 wejscia . Wchodzisz jednym wrzucasz sdka i schodzisz, a nastepnie idziesz do drugiego i robisz to samo. Czynnosci powtarzasz i spox.
Pozdro 600 8) i życze udanego loota :D

Podpalacz 31-05-2004 21:44

Pamietaj ze jak nie bedziesz mial mana shielda a DL zmieni cel to padasz w 1 sekunde. Sorc na 30 lvl ma chyba 290-295 hp czyli podwojne GFB od DLa albo wave. Moim zdaniem nieoplacalne

pozdro

BiO 06-06-2004 21:24

Moim zdaniem najleprzy hunt jest w tedy gdy jest 1 sorc,1 pal i Knight dla bezpieczenstwa wszyscy wyposazeni w Dragon amulety
Pall sorc robi dwa dsy poczym pall je od niego przejmuje sorc w tedy robi kolejne dwa potem to tylko wszyscy się ustawiaja i czekaja na respa warto zabrac hmm i bolty w jednym bagu i targac na ziemi by starczylo na dluzszy hunt

Trzciniak 06-06-2004 21:47

A propo tej taktyki z ds. Jażeli bedziesz robił tak że na dl napuscisz dsy i potem przestaniesz nimi go atakować to ds wrócą do ciebie, wesoły dl też :)). Więc i tak bedziesz nieźle obrywał. Lepiej liderki i na full def jak chcesz więcej exp samemu zgarnąć ale lepiej żeby dl był cały czas atakowany i jak najdalej od cicebie. A co do miejscówy to na poh jest taka dziura gdzie jest najpierw jeden smok, niżej dwa, jeszcze niżej jeden zielony, wtedy robisz summony i dalej masz dl. Ale nie wiem czy ten dl bedzie odrazu pod zejsciem w dół, ktoś może przypadkiem zlurować.

eXtremeDami 09-06-2004 18:38

Z tego co wiem to Notoryczny Miotacz Sledzi na chyba 26 lub 29(sorki ale zawsze nie moge zapamietac 6 czy 9 ^^) solowal DL i chyba to robil z SD'kami ale dokladnie nie wiem, ale jest to mozliwe :))

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:51.