Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Pytanie apropo necro huntów (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=5837)

Piterkus 27-05-2004 10:19

Pytanie apropo necro huntów

Mam pytanie czy na necro idac z blokerem biorac tony hmm etc. warto wezwac fire devile zeby lupaly ogniem w necro. Takim oto sposobem mozna zoszczedic na hmmach tak mi sie wydaje, to jest muj pierwszy necro hunt a wiec podajcie jakies taktyki itp. podam lvl na jakim ide na necro 25 lvl i 43 mgc lvl albo i wyzszy mgc lvl zobaczymy :P

prsoze o wypowiedzi i bez zadnych glupich komentarzy prosze.. :baby:

Kaczor 27-05-2004 10:34

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Piterkus
Mam pytanie czy na necro idac z blokerem biorac tony hmm etc. warto wezwac fire devile zeby lupaly ogniem w necro. Takim oto sposobem mozna zoszczedic na hmmach tak mi sie wydaje, to jest muj pierwszy necro hunt a wiec podajcie jakies taktyki itp. podam lvl na jakim ide na necro 25 lvl i 43 mgc lvl albo i wyzszy mgc lvl zobaczymy :P

prsoze o wypowiedzi i bez zadnych glupich komentarzy prosze.. :baby:
Jesli bedziesz tylko ty i bloker to mozesz zapomiec o huncie na necro.Po prostu nei dasz rady go zabic samymi hmmami, nie wspominajac juz ze nei ma tam pojedynczego respu i co najmiej raz trzeba oczyscic sobie potrojny i podwojny(pozniej mozna juz tak manewrowac zeby sie pojedyncze respily).Przydalby sie jakis bolter z 80+ dista.Gdybys mogl wezwac fe to tez byloby inaczej, ale to jeszcze nei na twoim levelu.Ewentualnie z sd, ale to by byly potworne koszty

Piterkus 27-05-2004 10:39

no tak wlasnie chodzi mi o to zeby byly te fire devile a nie bez nich :P.....

Kaczor 27-05-2004 11:33

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Piterkus
no tak wlasnie chodzi mi o to zeby byly te fire devile a nie bez nich :P.....
Tam sie tez respia dsy, fd az takich obrazen ne izadaje zeby spokojnie po 2,3 necro bic tylko z blokerem i sorcem na twoim levelu:>Mozesz isc, ale imo skonczy sie to tak ze bedziecie stamtad spieprzac na niewidce, az sie bedzie kurzylo:P

Piterkus 27-05-2004 17:10

huh przeciesz ja nie bede bral ciagle tych 2-3 necro tam mozna tak chodzic zeby bylo po 1 max 2 i do tego fire devile nie beda same tylko w necro walily ja bede im pomagal z hmm ewentualnie z gfb :D

kubusiek 27-05-2004 20:16

hehe wez Se SD

Piterkus 27-05-2004 22:45

Cytuj:

hehe wez Se SD
Ja pier... cuz za bezsensowny post
... ludzie takich powinno sie banowac, zeby tak nabijac posty o boshe..... 8o OMG!

napisalem na gurze aby pisac jakies rady, przygody z necro a nie post typu..."wez se sd" no comment :D

Lord Skellen 27-05-2004 23:32

FD na hunt z blokerem ?? Bezsens !!! Przecież jak bloker bedzie koło necro to go firedevile beda siekaly z fb :/

Novar 27-05-2004 23:40

Ja ci powiem tak ja byłem z blokerem lvl 43, palkiem lvl 34, a ja mialem lvl 25 i mlvl 38. I był całkowity loozik. Ja waliłem tylko z hmm (ewentualnei z gfb jak 2 necro wyskoczyly), palek z beltów, a bloker stał tylko i brał na siebie wszystkie ciosy. Kosiliśmy, zero problemu :D i to bez rzadnych sumonów. Ja nei radze iść tylko ty + bloker z fd, lepiej zamiast fd zabrać palka lvl 30+ i będzie loozik :)

Toosheck 27-05-2004 23:47

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Lord Skellen
FD na hunt z blokerem ?? Bezsens !!! Przecież jak bloker bedzie koło necro to go firedevile beda siekaly z fb :/
1. to ty chyba nie wiesz jak wygląda hunt na necro... a wiec, necro stara sie trzymac w pewnej odleglosci od knighta, czyli fd moze spokojnei walic z gfb
2. fd chyba lepszy od fe, bo fe bije tez w zwarciu, necro sie przezuca i zabija fe, a fd wali na odleglosc

Piterkus 28-05-2004 14:34

hehe moim zdaniem muj pomysl jest dobry bowiem necro nie bedzie podchodzil do blokera a 2 fire devile potrafia dac niezly pokaz swojej sily wiec moze sie uda... nowiem wam czy sie uda po huncie ^^

Toony Knight 28-05-2004 22:51

Fd przesuwają parcele czy można zrobić z nimi tak jak z mino archerami ?

PS: Bo jak idziemy z fe to jest troche roboty żeby go tak ustawić żeby nie wyszedł.
PS 2: FD wali dużo słabije niż FE ?

Piterkus 30-05-2004 11:12

Toony Knight skoro fd przesuwaja parcele to nie da sie zrobic z nimi tak samo jak z archerami.......

....nie wiem czy fd wali mocniej czy fe tylko ze fe podchodzi do potworka i wtedy necro moze zmienic cel i go zabic ;)

Gewof 30-05-2004 11:25

A nie latwiej bylo by wziac kilka parcelow, zrobic 2 mino archery i, zablokowac tymi parcelami i niech sobie strzelaja... bedzie bardziej ekonomicznie i szybciej niz z jakimis innymi summonami. ;)

Piterkus 30-05-2004 11:40

Geowolf no nie wiem czy by nie bylo latwiej bowiem archery sa poprostu slabe....ale ja nie mam co sie wypowiadac bo nie wiem jak to jest w praktyce archery per necro :D

Toony Knight 30-05-2004 14:12

To ja wam coś napiszę ;)

Byłem na necro z kumplem 31 master i on zrobił 1 fe to necro padało szybciutko tylko, że z fe jest problem żeby go oparcelować bo i tak przesunie, a jeśli się go nie oparceluje to zaraz zdechnie. My to robiliśmy tak że ustawialiśmy w środku fe potem naokoło niego szkielety (adana mort rox ;) ) i naaokoło ich parcele - ale to troche jest zabawy z tym.

Innym razem byłem z 35 royal i 22 master i on zrobił 2 archery to długo zchodziło zabicie necro.

Tak więc fe jest fajny to tych rzeczy tylko dużo z nim roboty, ale i tak wymiata (z explo po 150 wali :D )

Piterkus 30-05-2004 22:33

a nie mogliscie zrobic 2 Fe?....ale nvm.....hmm ile sie bawiliscie czasu zeby ustawic te szkielety? moze tez tak zrobie :D

Arakazz 31-05-2004 20:53

a nie lepiej 2 zerki???

Krzysiu-the hero 31-05-2004 21:17

Moim zdaniem lepiej jednak wziąć hmmy , lecz fd też się może przydać.Dlaczego- fire devile nie biją regularnie(widziałem na deadzie mojego brata) i może Ci się ,,zaklinować" a necro bedzie cały czas bił .

Podpalacz 31-05-2004 22:37

Mozna za parcelami postawic FE ale nigdy nie probowalismy
( nie masz lvl zeby zsumonowac )

My chodzimy na necro ekipa

ja 52 elite 83/81
Sorc 34 lvl / 44 mlvl
i palek 35 lvl / 72 dista

I jak palek i sorc puszcza szmate ( hmm, bolt ) to necro od razu sie leczy

Jednym slowem ciezki zawodnik
Wezcie jeszcze 1 sorca albo jakiegos boltera przy czym od razu mowie ze jestes za slaby ( !!! ) , pamietaj ze jak 2-3 necro to walisz gfb i palek tez bo inaczej bloker moze sie polozyc:). Pozdro

Pozdro

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:10.