Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Magia (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=16)
-   -   Czy magic wall blokuje gs'a? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=5842)

Fkk 27-05-2004 13:44

Czy magic wall blokuje gs'a?

Czy magic wall blokuje gs'a? I czy sie to oplaca?
Bo to chyba jedyna runa co robi ze gs nie pszechodzi przez nia....

Kennypl 27-05-2004 13:55

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Fkk
Magic wall ??????
Zdurniales do reszty ?????
Nie ma runy magic wall. Dawniej gsy blokowano przez zucenie e-bomby ale po updacie gs przechodzi przez nia do ciebie takze wydaje mi sie ze energy wall nie magic wall, nie blokuje gsow.

Gewof 27-05-2004 13:59

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Kennypl
Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Fkk
Magic wall ??????
Nie ma runy magic wall. Dawniej gsy blokowano przez zucenie e-bomby ale po updacie gs przechodzi przez nia do ciebie takze wydaje mi sie ze energy wall nie magic wall, nie blokuje gsow.
Istnieje runa magic wall i moze ja zrobic master sorc. Maglic wall blokuje wszystko, takze gs, ale trwaz byt krotko i jest za droga by przy jej pomocy zabijac gs's.

Fkk 27-05-2004 14:05

Cytuj:

Magic wall ??????
Eee kennypl zastanuw sie jak cos powiesz...
Bluzgasz a nie wiesz... Po prostu hamstwo...

Magus 27-05-2004 15:16

Magic wall zajmuje tylko jedna kratke i trwa tylko 10 sekund. Nikt ich nie robi, ciezko je kupic. Jako master sorce robilem je tylko na specjalne zamowienie i sprzedawalem drozej niz SD.
Huntowanie w ten sposob jest bardzo trudne i zarazem nioplacalne. Odradzam.

Barts 27-05-2004 18:30

Magcic wall blokuje demony nawet trwa krotko ale wystarczajaco zeby odbiec na kawalek i lurnac 1 demona =]

Toosheck 27-05-2004 22:52

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Magus
Magic wall zajmuje tylko jedna kratke i trwa tylko 10
a nie 20 s? ;]

karat 29-05-2004 09:28

Jaest wiele niepotrzebnych czarów midzyinnymi magic wal druid czy sorc kupuje zazwyczaj 12-15 czarów.

PiXik 29-05-2004 18:29

jest dużo nie potrzebnych czarów

Ale są używane dla zabawy min.magic wall nie kupuj tego czaru ani nie bierz na hunty możesz kupić dla zabawy przy nadmiarze gotówki

Caspius 29-05-2004 18:52

Magic wall czasem sie przydaje, np. na quescie w demonie (nie bylem, widzialem filmik) zeby zablokowac i nie pozwolic nadmiarowi stworow przedostania sie do grupy.

Zhin 29-05-2004 18:59

A ja napisze inaczej ... po updacie chcialem sprawdzic czy dalej sie da zabic gsa na MotLS przez blokowanie go (kiedys e fieldami) m wallem. Strzelilem m walla, 3 strzaly z hmm, kolejny m wall itd. Poszlo nawet latwo. Zeszlo kolo 3 runek m wall. Jednak jak pisali przedmowcy, nie oplaca sie to, bo m wall bierze wiecej many od sd, a lepiej zabic gsa tymi 3 sdkami niz tracic 3 m walle + hmmy.
Sa tez dobre strony m walli... powiedzmy ze goni cie jakis pker: uciekasz w podziemia gdzie jest przejscie na jedna kratke szerokosci i rzucasz za siebie m walla - ty spokojnie uciekniesz, a pker bedzie musial czekac az minie te 10 czy 20 sekund :)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:05.