Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Tajemnicza śmierć... (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=58717)

Forlen 19-12-2005 13:44

Tajemnicza śmierć...

Pewnego słonecznego ranka ;) postanowiłem, że pójde poexpić na cyclopy...
Zrobiłem ok. 90k expa... wylogowałem się na expowisku. Po pewnym czasie chciałem dobić ten 37lvl. Loguje się do gry... Patrze? Jestem w świątyni... Nie wiem jak się to stało ani jakim cudem padłem... Zastanawiam się jak mogło dojść do tej tragicznej śmierci :( Kumplowi zdarzyło się to samo lecz na innych potworkach... Może ktoś zna przyczyny tej śmierci... Może to BUG po update ;(

DR.UTi 19-12-2005 13:49

Jeżeli wylogowałeś się za pomocą "exit" a nie logout, to twoja postać zostaje w grze jeszcze 15 minut, i można ją zabić.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez boorex
Na pytanie nie odpowiem moge tylko dopowiedziec ze daawno temy (jakis rok) jak gralem na rooku zdarzylo mi sie to samo...nie wiem co to moze byc ...nie zrobilem se z tego nic bo na rooku ani wiele nie stracilem i bylem noobem :) czekajmy wiec na odp. kogos doswiadczonego :]

Jak nie odpowiadasz na pytanie, to rób offtopicu, na temat "Komu zdarzyła się taka "jakże fascynująca historia"

boorex 19-12-2005 13:55

Na pytanie nie odpowiem moge tylko dopowiedziec ze daawno temy (jakis rok) jak gralem na rooku zdarzylo mi sie to samo...nie wiem co to moze byc ...nie zrobilem se z tego nic bo na rooku ani wiele nie stracilem i bylem noobem :) czekajmy wiec na odp. kogos doswiadczonego :]

Khazar 19-12-2005 14:07

troche juz na to za pozno, ale czy sprawdzales last login? moze ktos sie zalgowal na Twoja postac i padl celowo? ni ekoniecznie byl to "hakier" ktory chcial Cie okrasc ze wszystkich Twoich ciezko zdobytych przedmiotow i rtunek ktore krwia i potem zdobywales zarywajac kolejne nocki i opuszczajac spotkania z przyjaciolmi... ;]

Forlen 19-12-2005 14:11

Odpowiedź

Wylogowałem się za pomocą logauta i sprawdzałem last login ;) Ale dziwne to o tyle że mój kumpel niedawno miał to samo...

LOL_13 19-12-2005 14:14

pewnie kumpel z bloku mu sie lognal i padl xd

Kele 19-12-2005 14:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez DR.UTi
Jeżeli wylogowałeś się za pomocą "exit" a nie logout, to twoja postać zostaje w grze jeszcze 15 minut, i można ją zabić.

Przez 15 minut to zostajesz jak afkujesz bez ruchu... po zrobieniu exita postać zostaje wylogowana po ~minucie, niezależnie czy ktoś/coś Cię bije, no chyba że masz skulla to juz inna sprawa.

@topic
Hmm... Dziwne, qmpel miał coś w podobie... No jeśli to bug to na 90% go nie przyjmą, bo nie masz jak im tego udowodnić. Moge Ci powiedziec tylko jedno: NIGDY nie wylogowywuj się na expowisku.

kkrzysiek 19-12-2005 16:55

A może wylogował sie przed update i zalogował po update a wtedy zawsze przerzuca do świątyni. A jak nawet sie zalogował po update to potem były 2 restarty serwera i też cofało do świątyni;]

sir Tifejo 19-12-2005 19:08

Jak mowi kolega wyzej, przed/po update byly automatyczne "teleporty" do temple, jednak nie bylo w tym zadnej straty expa/skilli/eq. Jesli straciles to nie wiadomo co sie stalo, najprawdopodobniej (tak jak bylo mowione wczesniej), ktos sie zalogowal padl i wiecej sie nie logowal :).

Pozdrawiam,
T.

Dziab 19-12-2005 21:28

@3x up
tak dokladnie to gdy dasz exit (i masz "mieczyki") to wyloguje Cie po 2 min

mrowa_mrowa 19-12-2005 21:59

To był (jest) ten błąd, który ja miałem wczoraj. Mianowicie : daje loga (poprzez logout) a jestem online. Jeszcze nie naprawili?

hackrex 20-12-2005 14:54

A jesteś pewien że dedłeś? Może po prostu ukryłeś się przed logoutem w jakimś zakamarku, poszły 3-4 osoby na hunta i zakryły miejsce w którym stałeś ty i wszystkie sąsiednie, na które mogło cię przenieść po zalogowaniu. Gdy te osoby tam stały ty się zalogowałeś i automatycznie przeniosło cię do świątyni

kac 20-12-2005 15:02

To chyba jest rodzaj jakby kicka że dajesz loga a tak naprawde to jeszcze jestes ja chyba tez tak mialem bo jak sie lognalem to mialem o wiele mniej hp ;)
Offtopic: czy jak komuś wyłączą prąd to tak jakby exit?

Premm 20-12-2005 15:04

Heh mialem kiedys tak samo, grajac na rookgardzie gruuuuubo przez uptade z soul pointsami :)

Tzn. Gralem na rookgardzie swoim rookstayerem. Oczyscilem miejsce do questa i dalem poprostu logouta. Zalogowalem sie po 40 minutach, a tu patrze i jestem w swiatyni bez backpacka ;( No ale jakos odzylem i odrobilem staty choc bylo ciezko.

Chemik50 20-12-2005 15:25

LOL jaki noob...

X( Character Deaths
Dec 18 2005, 17:17:54 CET Killed at Level 36 by a cyclops
Dec 03 2005, 15:16:14 CET Killed at Level 35 by Kruchy

omfg juz widze ta tajemniczy ded dziwne wejdz na swoj character i looknij up copy wiec dziwne jak dajesz exit wylogowuje cie po 2 minutach weic pewnie zamkles tibie a nie wylogowales sie dziwne ze taki noob ma konto na forum to jest jak media mark powinni tego zabronic

@Edit
No chyba ze jakis bug bo mianowicie przytrafilo mi sie kiedys cos takiego ale nie pamietam juz wiec moze moze byc to bug

Forlen 23-12-2005 19:16

X( Nie dałem exita "noobie" -.- ciebie powinni zabronic jak nie wiesz co mówisz
-.-

Sartoro 10-02-2006 11:33

Potwierdzam

Mi tesz sie tak przydarzyło po rocznej przeewie kupilem packa(niech nikt nie mówi że nie umiem sie wylogowywać a po drugie miszkam w domku jeednorodzinnym wiec zedane sosiad z bloku nie mogl mno mnie zabic) no wiec spukałem 7 lvl jak na packa przystalo bardzo szybciutko i sie wylogowalem. Rano wstaje i ded jestem w swiotyni patrze ze m nie zabil trol ;/ no to zmienilem pasy szybciorem i sytuacja sie nie powtórzyłą dziwne żeby tak szybko chack NIEMOŻLIWE

emilok 10-02-2006 20:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sartoro
dziwne żeby tak szybko chack NIEMOŻLIWE

taaa, sam sobie odpowiedzailes na to pytanie, tylko ze missklika zrobiles, powinno byc mniejwiecej tak

Cytuj:

dziwne żeby tak szybko Chuck
:PPP

pozatym troche odswierzyles temat :D

sir Tifejo 10-02-2006 21:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sartoro
Mi tesz sie tak przydarzyło po rocznej przeewie kupilem packa(niech nikt nie mówi że nie umiem sie wylogowywać a po drugie miszkam w domku jeednorodzinnym wiec zedane sosiad z bloku nie mogl mno mnie zabic) no wiec spukałem 7 lvl jak na packa przystalo bardzo szybciutko i sie wylogowalem. Rano wstaje i ded jestem w swiotyni patrze ze m nie zabil trol ;/ no to zmienilem pasy szybciorem i sytuacja sie nie powtórzyłą dziwne żeby tak szybko chack NIEMOŻLIWE

Nie sadzisz ze odpowiedz na topic sprzed 2 miesiecy jest...ktorko mowiac bezsensowny?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:25.