![]() |
Tajemnicza śmierć...
Pewnego słonecznego ranka ;) postanowiłem, że pójde poexpić na cyclopy...
Zrobiłem ok. 90k expa... wylogowałem się na expowisku. Po pewnym czasie chciałem dobić ten 37lvl. Loguje się do gry... Patrze? Jestem w świątyni... Nie wiem jak się to stało ani jakim cudem padłem... Zastanawiam się jak mogło dojść do tej tragicznej śmierci :( Kumplowi zdarzyło się to samo lecz na innych potworkach... Może ktoś zna przyczyny tej śmierci... Może to BUG po update ;( |
Jeżeli wylogowałeś się za pomocą "exit" a nie logout, to twoja postać zostaje w grze jeszcze 15 minut, i można ją zabić.
Cytuj:
|
Na pytanie nie odpowiem moge tylko dopowiedziec ze daawno temy (jakis rok) jak gralem na rooku zdarzylo mi sie to samo...nie wiem co to moze byc ...nie zrobilem se z tego nic bo na rooku ani wiele nie stracilem i bylem noobem :) czekajmy wiec na odp. kogos doswiadczonego :]
|
troche juz na to za pozno, ale czy sprawdzales last login? moze ktos sie zalgowal na Twoja postac i padl celowo? ni ekoniecznie byl to "hakier" ktory chcial Cie okrasc ze wszystkich Twoich ciezko zdobytych przedmiotow i rtunek ktore krwia i potem zdobywales zarywajac kolejne nocki i opuszczajac spotkania z przyjaciolmi... ;]
|
Odpowiedź
Wylogowałem się za pomocą logauta i sprawdzałem last login ;) Ale dziwne to o tyle że mój kumpel niedawno miał to samo...
|
pewnie kumpel z bloku mu sie lognal i padl xd
|
Cytuj:
@topic Hmm... Dziwne, qmpel miał coś w podobie... No jeśli to bug to na 90% go nie przyjmą, bo nie masz jak im tego udowodnić. Moge Ci powiedziec tylko jedno: NIGDY nie wylogowywuj się na expowisku. |
A może wylogował sie przed update i zalogował po update a wtedy zawsze przerzuca do świątyni. A jak nawet sie zalogował po update to potem były 2 restarty serwera i też cofało do świątyni;]
|
Jak mowi kolega wyzej, przed/po update byly automatyczne "teleporty" do temple, jednak nie bylo w tym zadnej straty expa/skilli/eq. Jesli straciles to nie wiadomo co sie stalo, najprawdopodobniej (tak jak bylo mowione wczesniej), ktos sie zalogowal padl i wiecej sie nie logowal :).
Pozdrawiam, T. |
@3x up
tak dokladnie to gdy dasz exit (i masz "mieczyki") to wyloguje Cie po 2 min |
To był (jest) ten błąd, który ja miałem wczoraj. Mianowicie : daje loga (poprzez logout) a jestem online. Jeszcze nie naprawili?
|
A jesteś pewien że dedłeś? Może po prostu ukryłeś się przed logoutem w jakimś zakamarku, poszły 3-4 osoby na hunta i zakryły miejsce w którym stałeś ty i wszystkie sąsiednie, na które mogło cię przenieść po zalogowaniu. Gdy te osoby tam stały ty się zalogowałeś i automatycznie przeniosło cię do świątyni
|
To chyba jest rodzaj jakby kicka że dajesz loga a tak naprawde to jeszcze jestes ja chyba tez tak mialem bo jak sie lognalem to mialem o wiele mniej hp ;)
Offtopic: czy jak komuś wyłączą prąd to tak jakby exit? |
Heh mialem kiedys tak samo, grajac na rookgardzie gruuuuubo przez uptade z soul pointsami :)
Tzn. Gralem na rookgardzie swoim rookstayerem. Oczyscilem miejsce do questa i dalem poprostu logouta. Zalogowalem sie po 40 minutach, a tu patrze i jestem w swiatyni bez backpacka ;( No ale jakos odzylem i odrobilem staty choc bylo ciezko. |
LOL jaki noob...
X( Character Deaths
Dec 18 2005, 17:17:54 CET Killed at Level 36 by a cyclops Dec 03 2005, 15:16:14 CET Killed at Level 35 by Kruchy omfg juz widze ta tajemniczy ded dziwne wejdz na swoj character i looknij up copy wiec dziwne jak dajesz exit wylogowuje cie po 2 minutach weic pewnie zamkles tibie a nie wylogowales sie dziwne ze taki noob ma konto na forum to jest jak media mark powinni tego zabronic @Edit No chyba ze jakis bug bo mianowicie przytrafilo mi sie kiedys cos takiego ale nie pamietam juz wiec moze moze byc to bug ____________________________________ Zycie jest jak Miriam, wszytsko ladnie pieknie a tu ***... |
X( Nie dałem exita "noobie" -.- ciebie powinni zabronic jak nie wiesz co mówisz
-.- |
Potwierdzam
Mi tesz sie tak przydarzyło po rocznej przeewie kupilem packa(niech nikt nie mówi że nie umiem sie wylogowywać a po drugie miszkam w domku jeednorodzinnym wiec zedane sosiad z bloku nie mogl mno mnie zabic) no wiec spukałem 7 lvl jak na packa przystalo bardzo szybciutko i sie wylogowalem. Rano wstaje i ded jestem w swiotyni patrze ze m nie zabil trol ;/ no to zmienilem pasy szybciorem i sytuacja sie nie powtórzyłą dziwne żeby tak szybko chack NIEMOŻLIWE
|
Cytuj:
Cytuj:
pozatym troche odswierzyles temat :D |
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:25. |