Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Magia (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=16)
-   -   Era rycerzy? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=58951)

Nyksus 22-12-2005 14:08

Era rycerzy?

Siema

Tak więc zastanawiałem się długo zanim napiszę ten temat. Chodzi mi głównie o tej Uptade świąteczny. Tak bardziej to o Knightów. Wydaję mi się że po uptadzie knight jest o wiele lepszy. Pewnie niektórzy z was zadadzą sobie pytanie " czemu ? ". Już wam mówię. Otóż gdy mana szybciej się odnawia Knight może więcej przetrwać. Np. blokuje draga i mu się mana szybko odnawia to szybko robi Exura. Tak samo z Utevo Lux. Niestety jest jeden minus, Magic Lvl tak wolno rośnie że strach się bać. Ale jednak wydaję mi się że to nastała ERA KNIGHTÓW. A co wy o tym sądzicie?

P.S : Mi się knightem teraz gra o wiele lepiej ^^.

Tomciu 22-12-2005 14:13

chcoiaz mam palka pod avatarem to nieraz grma knightem na saphrize i jest o wiele lepije na sliamch spokojnie poskilujesz bo szybko exurki siem odnawiajo .Jest zdecydowanie lepiej i exori czesciej mzona psuzczac :)

Vil 22-12-2005 14:15

Faktycznie. Co minute wali exure. Po prostu wymiata..

Baradax 22-12-2005 15:26

Mlvl wolno rosnie?
Jesli szybciej rosnie mana, wiec mozesz zrobic wiecej czarow, wiec szybciej idzie mag level. Lecz nie jestem pewien czy dlugosc wzrastania Mlvla idzie wolniej po Update u knighta.

Van'Rusty 22-12-2005 16:16

Po update zauważyłem własnie że zmalała liczba knightów chodzących po świecie a sorców i drutów jakoś dużo się zrobiło .

lord vanmon 22-12-2005 16:27

po update szybciej rosnie mana poniewaz kiedys jesli uzyles pzykadowo exury i spalalem 25 many to 20 many szlo na m lvl a 5 traciles a teraz kazdy puntk many sie liczy do m lvla :)

Magus 22-12-2005 16:40

Dobrze ze rycerz w ogole ma jakies czary, jako typowy rębacz w swiecie fantasy nie powinien miec mozliwosci jej uzywania, chyba ze bylaby profesja 'wiedźmin' :P. Ale na szczescie rycerzy, tworcy Tibii nie uwzględniaja przyjętych kanonów i robia gre po swojemu.

DRoN 22-12-2005 16:51

... macie racje , ja miałem zacząć po upie grać magiem , bo tak pięknie sie zapowiadało , ale zagrałem moim knightem i musze przyznać , że exura jest prawie jakby sie miało ihy , tylko nie można mieć odłożonych na zapas ... ale co jakieś 75 sekund można odnowić ~20hp + 12,5hp z regeneracji ... chodze na lepsze potworki , które nie robią zbyt dużych dmg , ale jednak wcześniej bym na nie nie chodził z racji szybkiego hp lose ...
@ edit : nie sądze , że knight jest najlepszy , ale mówie , że on nie został aż taki poszkodowany ... też gram w gw , ale mało tam ludzi jest (nikogo nie spotkałem :P ...

LookAS 22-12-2005 16:56

Hmmm. Nie sądze... Teraz czas na drutów + sorców- są praktycznie nie do zabicia (bez sdkow, na nizszym lvl) dzieki odnawianiu sie czarow, o rozdzkach juz nie wspominajac... A knght, jak to knight.... Na poczatku dobry, pozniej tylko blokuje.... :evul:

ripper 22-12-2005 19:04

W sumie masz racje, lepiej mi się grało po niż przed updatem. Knight dostał prezent na Święta xD

Nyksus 22-12-2005 20:00

Re:

No właśnie :) Teraz ja mam knighta na 46 na selenie. I z exori to ja sem ide na 3 dragi naraz i looz zabijam uzywajac co 1 minute exori ;) Nie ma to jak 2 mana - 1 sek ;)

Gustek 22-12-2005 20:02

Era knightów?
Moim zdaniem to wręcz przeciwnie... sorc i drut wali teraz różdżką nawet po 65, jeśli chodzi o leczenie to mogą się leczyć exura gran i vita z prędkością światła :p (gran chyba się bardziej opłaca na początku)
A taki knight? Właściwie nic mu nie ulepszyli, tylko pogorszyli bo nawet do głupiego antidotum trzeba mieć jakiś lev (nie pamiętam jaki <LOL>)

@EDIT
no chyba że masz PACC :]

DRoN 22-12-2005 20:12

... czytaj ze zrozumieniem , bo ulepszyli każdemu ... kiedyś używano do mlvl train tylko utevo/exiva , a teraz każdy spell sie opłaca ... a exure można używać 4x częściej , więc knightowi sporo to dało ... nie jest to może era knightów , bo magowie dostali najwięcej , a knight najmniej , ale jednak coś dostał ...

Neho 22-12-2005 20:21

Gdyby knight blokuajc draag leczyl sie exura to w 50% przypadkow by padal, ale szybsza mana = wiec na mlvl, wiec nie wiem czys ei cokolwiek zmienilo ;) No poza czestoscia uzywania spontanow oczywiscie ;)

De'Alor 22-12-2005 20:57

Taak, zawsze jak ide bloczyc draga uzywam exury :) Mam knighta 28 lvl skille 72.72. Chcialem isc na cyce. Ale oczywiscie nie moge bo 300 noobow lvl 10 - 14 na cycach expia -.- I w dodatku od update nie wiem czemu ale kazdy debil z rozdzka mysli ze moze lac cudze potwory. I potem musze na prawie minute przerywac expienie zeby odczekac skulla -.- Albo moj best hit w czlowieka to 113 z d lancy. Ale zwykle wchodza hity: 20, 30, 0 itp. A sorc na 33 lvl ma rozdzke i zawsze wali ~30. I jeszcze ma sd i inne. Skoro sorkowi dali jakby bron zadajaca niewiele mniejsze obrazenia od knighta(soldek na 2 - 3 bomby) to czemu nam nie dadza sd od 7 m lvl? Albo m lvl rosnacy na tyle szybko zeby byla szansa na wyzszych lvl uzywania SD. Nie sadze ze to era knighta ale zawsze go lubilem i i tak nim bede gral.

Celastian Kight 22-12-2005 21:06

Szczęście knighta polega na tym, że nie da się go tak bardzo zreformować. W lecie CIPsoft zabrał się za pallów (łamanie spearów), a teraz za magów. Niektórym może podobają się różdżki, ale sa też tacy, którzy są niezadowoleni z ograniczeń lewelowych do czarów. Knight jest taką ,,bezpieczną" profesją. Wszyscy niezadowoleni ze zmian w swojej profesji przeżucają się na knightów. To jednak, czy nastanie jego era, zalezy od kolejnych updatów. Może Cipsoft tym razem zrobi coś, co przyciągnie dużo ludu do jakiejś profesji?

pavelek 26-12-2005 20:50

Mlvl u knighta rośnie 4 x wolniej ale też mana odnawia się 4 x szybciej. Knight rzeczywiście jest teraz jakby "faworyzowaną" profesją przez CIPsoft. Ale co się stanie jak zabraknie sorków?
Mogę się założyć że w następnym uptade będzie coś dobrego dla sorców, bo sorców teraz mało(ja już zauważyłem)i jeśli będą sami knightci no to o gs hucie dla knightow ze skillami 80/80 na 40 lvl sie nie będzie opłacał bo bez sorka to do dupy. I sorce mi się wydaje zostali bardziej szanowani teraz. Taki 30 knight nic nie powie 25 sorcowi. Bo dojscie sorcem do 25 lvl to jest wyczyn mniej wiecej taki jak dojście knighta do 40 lvl.

Hupe 26-12-2005 21:11

Mial byc update dla sorców a jak zawsze wyszedl dla knightów xDDDDDD

Teraz juz nie uzywam uh, only mfy przy expie (guardy,cyce,tomby). I mlvl szybciej rosnie wam powiem :]

eerion 26-12-2005 23:26

Era knightów?
Nie sądze jeśli mam być szczery.
exura i tak ci się nie przydaje na silniejsze potwory.
Sorc został w tym update zarazem wzmocniony jak i osłabiony - bo na niższym lvlu szybciej expi, a na wyższym droższe hunty są (trudno runy kupić)
Knight - jemu się tyle zmieniło że używa czarów od któregoś levelu.
No i ejst troche bespiecnziejszy - bo teraz mało który sorc będzie szalał z SD na low-lvlach a wand = mały dystans + mniejszy dmg (więc może pruc silniej)
Tak więc...
Update raczej równoważy - jak już CIPsoft mówił - profesje.
Stara się doprowadzić je do równego poziomu.
Bez wywyższania czy poniżania którejkolwiek.
Teraz czas na czary druidów :D

Frapper 27-12-2005 01:17

a my z kumplami czekamy...wkońcu ,Wam , rycką dosypią tak mocno że soule , lvl na uhy/hmmy i łamiące się speary razaem wzięte nie będą w stanie tego przebić...mam nadzieje, że sie doczekam...ale co jak cos...blokuje palkiem kumplowi guardy(kumpl 17 lvl druid) a tu mi wbija sorc na 8 lvl z wandem i nam guardy klepie -.-

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:19.