![]() |
Problem z ICS
Mam pewien problem. Otoz moj internet jest udostepniony dla drugiego komputera. Kiedy gram sobie w tibie, nagle dostaje lagi, poniewaz na drugim komputerze ktos sciaga sobie obrazki lub inne szity robi, ktore obciazaja polaczenie na max. W zwiazku z tym mam pytanie: czy jest jakis program/sposob na ograniczenie predkosci polaczenia internetowego komputerowi, ktoremu udostepniam polaczenie?
|
jeśli ściąga na torrencie,to może ustawić prędkość ściągania na mniejszą,co daje ci mniej pingu.Ale jeśli ściąga np. z IE to ściąga zx maksymalną prędkością,i wtedy pozostaje czekać,odciąć kabel jeśli ty masz władzę :P jeśli oni,to niestety ale musicie się jakoś dogadać.
|
Ustaw sobie jakis proxy serwer na pierwszym kompie i zablokuj mozliwosc sciagania plikow wiekszych niz powiedzmy 5mb;] Ale nie wiem jaki wplyw to bedzie mialo na system. Osobiscie tez nie wiem, czy sa odpowiednie programiki na windowsa.
|
Ja uzywam netlimitera. Prosty programik
|
Netlimiter..? Musze sprawdzic, nigdie o nim nie slyszalem.. Czyli na jakiej zasadzie on dziala.? Mozesz napisac? I to freeware?
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:42. |