Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   hmmm moze mądrzejsze sumony ? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=59153)

Magic tytus 24-12-2005 15:07

hmmm moze mądrzejsze sumony ?

Mam pomysl czy w nowym up date niemozna bylo by dodac "rozkazów" sumonom ...??

sami przyznacie ze sumony nie sa wybitnie inteligetne <raczej bezmyslne> dzis jak biegalem po cyclopolis 4 monki mi dedly na guardach tylko przez to ze sa strasznie glupie . wegług mnie powinno powstac co takiego jak "kierowanie " sumonem lub inna dziwna nazwa :baby: zeby miec wieksza katrole nad sumonami np naciskamy magiczny guzik < niewiem ja kto nazwac> i pokazujemy zeby potwory staly kolo siebie zeby nie atakowaly ich 3 potwory naraz , lub zeby jak podchodzimy za nie szly frontalnie a nie zchodzily na bok
wiem ze to troche trudne do wyobrazenia i jeszcze to manualnego odwzorowania w grze ale to tylko pomysl

komet pilz < nie zmieszajcie mnie zblotem dzis jest wigilia :P> pozatym czy monza bylo by to zasugerowac gm albo cip`kom :p

@sorki za błedy ale spiesze sie na wigilie zaraz odpalam prezenty i jade do rodziny :] ps wesołych swiat ho ho ho

ripper 24-12-2005 15:11

Nie przepraszaj za błędy tylko ich nie rób, a jak odpakowujesz prezenty to nie czytaj forum bo widać że Ci te dwie rzeczy naraz nie wychodzą.
Co do Twojego pomysłu to jest on niezły, wręcz dobry, ale wymagałby DUUUŻYCH zmian w cliencie Tibii.

Rabanbar 24-12-2005 15:14

Niezly pomysł ale trudny do zrealizowania.

Magus 24-12-2005 15:20

Wystarczylaby mozliwosc ich przesuwania, sterowanie summonem wykluczaloby sterowanie postacia, czyli: nie padnie summon to padniesz Ty.

Etur 24-12-2005 15:26

Mysle ze to bardzo dobry pomysl (sam nie raz moje summony glupio sie zachowywaly jak jeszcze gralem sorciem) ale trudny do zrealizowania. Nie moge sobie zbytnio wyobrazic jak by to moglo wygladac i mysle ze czesto cos takiego powodowalo by nawet smierc glownej postaci. A wogole to cipy raczej nie zwrocilyby uwagi na taka propozycje...

Prawo Kruka 24-12-2005 15:33

Lol, przegiales z deka, rownie dobrze 19 sork moze zrobic scouta stanac pod depo a scout poleci bawic sie na cycach jak palek i tylko exp nabijac... Byloby fajnie i bezsensownie :P

Magic tytus 24-12-2005 15:35

up hodzi mi o rozkazy w zakresie ekranu bo to co ty wymysliles to bylo by przegiecie :]

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Magus
Wystarczylaby mozliwosc ich przesuwania, sterowanie summonem wykluczaloby sterowanie postacia, czyli: nie padnie summon to padniesz Ty.

chodzilo mi o raczej o automatyzacje i wybieranie pozycji
np stoje przodem < to sumon stoi 2 kratki przeemna w tamta strone < mozliwosci jest duzo niechodzi mi koniecznie o to zeby wcielac sie w sumona i za niego sie ruszac bezsens> pozatym moglo by byc co w stylu tym fd atakuje a ds nie ale to jusz od cipy zalezy

NooB from LW 24-12-2005 15:53

@prawo kruka

dobry pomysl i jeszcze zeby loota zbieral i ci przynosil to by bylo cos

Baal Nightmare 25-12-2005 18:21

nom zgadzam sie z tobom przydalo by sie to bo dzis jak chcialem z kolemi poskilowac summonołe ghula i przez 15min sie menczylem zeby on stannoł tma gdzie ja chce i sie nie ruszał :(

Brothers Squad 25-12-2005 18:30

Pasowalo by cos zmienic w tym kierunku bo chodzac chociazby na necro to ten ds nie idzie tak jakbysmy chcieli ;) . Popieram pomysl Magusa- jezeli daloby sie przesuwac summnony bylo by fajnie

Dwimenor 25-12-2005 19:08

Nie mogą zrobić summonów mądrzejszych, bo byłyby inteligentniejsze od 1/2 tibijczyków... jak sobie to wyobrażacie: summon inteligentniejszy od summonera?

Ontopic:
Wystarczy, że metodą drag & drop wydajesz polecenie summonowi a on sukcesywnie podąża do wskazanego miejsca. Proste i nie wymagające ogromnych zmian w kliencie tibii.
Proponuje zamieścić ten pomysł w dziale proposals na forum tibia.com.

Quezacoatl 26-12-2005 13:21

Przede wszystkim summony powinny chodzić w górę i w dół.
Dzięki temu możnaby było dłużej jechać na jednym summonie.

Ale żeby chodził sam na expa XD Możnaby móc summona sprzedać tak jak itemy ale wtedy sorce i druty straciłyby wyłączność, lvl 8 knight szedłby sobie na hunta z DSem, co by to była za gra X( .
Jeżeli chodzi o kierowanie to tym bardziej bo przez głupote tych summonów musiałem wiele huntów przerwać ;( .

Arthus Drag'Tail 26-12-2005 13:36

A moze madrzejsi uzytkownicy? ehhhh Moze jeszcze maja ci kawe i ciasteczka robic? Mnie w zupelnosci wystarcza to co teraz mamy... Zreszta jak to Dwim napisal:
Cytuj:

Nie mogą zrobić summonów mądrzejszych, bo byłyby inteligentniejsze od 1/2 tibijczyków... jak sobie to wyobrażacie: summon inteligentniejszy od summonera?
Wszyscy chcecie miec wszystko na tacy.... Jak ta Tibia dla was za trudna, to sobie zrobcie OTS'a gdzie bedziecie mieli 50x exp i bedzie w sam raz...

K.Banan 26-12-2005 13:45

Nie wariatom drogowym

A MOŻE TAK JAK MY CHODZIMY NA STRZAŁKACH TO SUMONY KIEROWAĆ NP. NA "W" "A" "S" "D" ?? :p

Dwimenor 26-12-2005 14:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez K.Banan
A MOŻE TAK JAK MY CHODZIMY NA STRZAŁKACH TO SUMONY KIEROWAĆ NP. NA "W" "A" "S" "D" ?? :p

Ale w ten sposób ograniczasz liczbę summonów do jednego. No, chyba, że zrobimy z tibii gre logiczną. Ewentualnie załatw wszystkim trzecią rękę.

P.S
Jak piszesz, wyłącz caps locka.

flaki 27-12-2005 00:25

mi by wystarczyło:
-przesuwanie summona metoda drag & drop, bez podchodzenia do niego i na większą odległość niż 1 kratka
-po kliknięciu prawym przyciskiem opcja "stój w miejscu" (krew mnie zalewa jak sie fire elemental pcha się do potworów i obrywa później, zamiast na odległość walić)
-możliwość przesuwania potworów na schody i na dziury

Skrzat 27-12-2005 01:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez flaki
-możliwość przesuwania potworów na schody i na dziury

jak by summony chodzily to i normalen potwory by chodzliy a pomysl sobie cale orc forest w AB lol ale jak tylko summony to moze mialo by i sens

Magic tytus 27-12-2005 08:42

heh wrucilem :]

Dochodze do wniosku ze hyba zostalem nie zrozumiany
hodziło mi o :
1) automatyzacje pewnych ruchów ( tj. ze 2 monki stoja 2 sqm przed toba ramie w ramie a nie jakos tak biegaja se gdzie chca)
2) mozliwosc wiekszej katroli < ze ustawiam sobie ze monk nigdy ma niestac 1 sqm przedemna czy zamna ale w ustalonej odległosci tak jak atakuje>
i to wszystko
zadnego wcielania sie w potwory lol co to za pomysł :baby: jak tak myslec to jeszcze tylko mozliwosc na 32 lvl sumonowania demonka i jazda na roty ....^^"
druga sprawa która mnie normalnie zwaliła z nug to to sprzedawanie sumonów czy wy niemacie co w domu robicc.... lol .... no coment dla tego ;(
podsumowywujac chodzilo mi tylko o 2 zeczy coprawda spodobal mi sie pomysl 1 goscia z ta funkcja stop <zeby nielazil> ale to hyba na poczatku napisalem pozdro :cup:

Magic tytus 28-12-2005 17:48

Prosze o zamkniecie tematu

niema sensu dłuzej ciagnac tego tematu i tak nic pewnie z tego niebendzie
:(

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:20.