Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Co mam zrobić? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=59380)

marcjan 26-12-2005 16:52

Co mam zrobić?

No mam duży problem, który wiąże się odkąd gram w tibię. ;(
Mam Neostrade 512 na 4 osoby czyli kazemu przypada po 128. Jest to sieć lan. Jest normalnie kupiona neostrada na 1 osobe. Czyli,żę ci z neostrady myślą ze 1 osoba ma neostrade. Mojego wujka sposób polegal na przeciognieciu 4 kabli. Wiecie zeby wiecej osób korzystało z neta. W 1 budynku korzystajo z neta 3 rodziny(ja,wujek ciocia 2 bracia, wujek ciocia brat) a w 2 budynku koleżanka. Ja kiedyś miałem modem, który pozwalał telefonowi np. wysliwetlać jaki numer dzwoni tak jak na komórce,zlikwidowałem go ponieważ zrezygnowałem z domowego telefonu, a po 2 składaliśmy się na neostrade na 4 osoby. :( I tkwi w tym problem, żę jeżeli 1 osoba zacznie ściągać to się tibia tnie i to jest wkurzające.. Dzisiaj wujek zostawił ścioganie od godziny 6.00 i zostawi do 23.00. I powiedzcie mi że to nie jest wkurzające. I chodze i prosze i nic.. i gdy prosze to tak mówią X( :
1. A poco jest internet? Do ściągania. Każdy płaci tyle samo i ma takie same prawa( tylko że mnie udupili wujek myślał że jestem cymbał i on zamiast mieć szybkość 128 ma 192 zabrał mi połowe szybkości( wujek jest administartorem)

Rabanbar 26-12-2005 17:16

Kupić sobie własną neostrade.

Dark Sven 26-12-2005 17:21

pogadac z wujkiem <ironia mode on>ze jesli nie będzie normalnie neostrada to zaraz kumple wparuja :p <ironia mode off>

Ew. jak ktoś pisał kupic sobie własną

Anteks 26-12-2005 17:25

Przestać grać w tibie...

marcjan 26-12-2005 17:35

wiesz gadac tak do wujka że kumple wparuje to wiesz niewypada..
A co do neta...
słyszałem żę można podzielić go jakoś według potrzeb? wytłumaczcie na czym to polega..
:D

Scream 26-12-2005 17:39

widzisz.... zbrodnia nie poplaca.... wrzuc wujkowi na kompa tego trojana, pozwoli ci kontrolowac jego predkosc z internetem http://v-lo.krakow.pl/~filix/boom.html

i zacznij czytac od początku ((;

Lord Karrak 26-12-2005 17:41

Podstawowe pytanie:
Kto jest głównym 'właścicielem' tej Neostrady?

Jeśli Ty, śmiało możesz zagrozić wujkowi, że mu odetniesz neta, gdyż taki sposób podziału internetu na 4 jest dopuszczalny, ale tylko jeśli poinformujesz TP o takiej propozycji i TP na to przystąpi. Bez ich wiedzy jest to nielegalne, więc możesz szantażować wujka :evul:. Możesz też zażądać, jako właściciel, większy transfer. Na przykład Ty będziesz mieć 224, a pozostała 3 po 96.

Jeśli natomiast neostradę kupił wujek - tak jak radził Rabanbar, kup sobie własną.

Pozdrawiam,
LK

marcjan 26-12-2005 17:41

wujek i tak sie skapnie ze mu sie internet piepszy.. Powie moim starszym i bedzie jeszcze gorzej. Narazie mam tylko hasło na kompa wiecie w dosie jak włancza się kompa. I niewiem jak jest odgadnoć.
Weście podajcie jak moge z dosa hasełko ściągnąć

marcjan 26-12-2005 17:44

No to będę musiał se własnego neta kupić .. Ale dopiero rozwiązanie rozmowy możęmy się podjąć w Marcu.. A starsi kasy nie mają ale to inna bajka.. :confused:

Dejvo 26-12-2005 18:43

Ściągnij z internetu program NetCut, służy do "odcinania" internetu innym użytkownikom Twojej sieci LAN, a jeżeli dobrze się doczytałem, ów taką posiadasz. Masz wujka c***a, bądź większym c***em! A co! Ha!

svennio 26-12-2005 18:53

wyromb mu tube i niech nie strzela z dupy :p lub odetnij innym kable :evul: tez rozwiazanie

Parys 26-12-2005 18:56

No to może tak:
§ 6
W ramach korzystania z Usługi Klient zobowiązany jest:
(...)
3) nie umożliwiać korzystania z Usługi innym podmiotom poza Lokalem bez zgody TP,
(...)
§ 16
Korzystanie z Usługi, w innym miejscu niż Lokal, wymaga sporządzenia Aneksu do Umowy.

$corcerer 26-12-2005 19:56

W przypływie dobrego humoru powiem ci, co będzie cię interesowało:
Linux
ipp2p
QoS
HTB
CBQ
iptables
shaperd

Życzę miłej nauki :)
Dobranoc.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:34.