Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Pytanie o Dark Catedra i Eq (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=59649)

bmatrix 28-12-2005 16:24

Pytanie o Dark Catedra i Eq

Czy na 20 levelu, skillach 55/54 będzie dobry exp na Dark Catedra (poziom -1)?? Głównie chodzi mi o to czy dam sobie radę z potworami tam występującymi np. Bandit czy Smuggler. No i jeszcze jakie eq powinienem sobie kupić na tym levelu (jakie jest na tym levelu odpowiednie), narazie mam: skull staff, noble armor, scarf, plate legs, leather boots, dark helmet i guardian shield.

Master Shaolin 28-12-2005 16:28

Zbieraj na k-set. A co do pytania to mysle że wystarczy chociaż na twoim miejscu doskillowałbym do 60/60. Ale z takim eq i skillami dasz rade. Mam nadzieje że masz 4 mlvl bo nie masz zbyt dobre postaci a te bandity i cała reszta może cie nieźle otłuc jak jest full respm:P

bmatrix 28-12-2005 17:37

Właśnie widziałem filmik jak knight na 13 levelu, ze skillami 51/51 i 3 magic levelem expił tam, smugglery i bandity rzadzko zabierały mu więcej niż 5 hp, dodatkowo miał dwuręczną broń był bez tarczy, ale miał dobre eq: c-arm, k-legs, chyba crusader helm i platinum amulet. Tak się zastanawiam czy exp będzie tam dobry. Nie mam 4 mlv'la, mam 3... :confused: . Z kasą raczej nie będzie problemu... po wykonaniu voc questa będę miał ~25k, może więcej więc na k-set starczy.

Łysy24 28-12-2005 20:09

z tym lvl na pewno poradzisz sobie na katedrze na -1 zabijajac ww, bandity itp

Kerni 28-12-2005 20:27

No tam troche sieka jest przy full respie ale dasz rade wez z bag uhow lub ihów i idz B)

Mikeangello 29-12-2005 10:30

Możesz iść ale musisz uważać na assasiny i dark monki na 1 poziomie.
Niżej nie zchodz. ;)

Sir ein 29-12-2005 11:23

ja mialem skille 55/50 i eq k-armor k-axe p-legs steel-helmet dwarven hsield i buty i jakkos dawlame rade w 2 dni zoriblem z 20lvla na 25lvl i po4 dniach mialem kas ena vamp-shielda wtedy kosztowlam 25k sprubuj jak cos to ise wruc :]

MrVego 29-12-2005 12:14

i ty sie jeszcze pytasz? :)
poradzisz sobie na pewno, bo jak ja na 10lvlu sorkiem z wand of vortex, scale armem, brass legami dvarven shieldem i solider heletem se tam baaardzo dobze radzilem, a expa bylo tyle ze wbilem 6 lvli i kaski uzbieralem z 3k :)
to ty se napewno poradzisz :)

bmatrix 29-12-2005 13:34

Ok, to tam pójdę, a jeszcze ile tam będzie kasy?? Mam nadzieję przynajmniej na 2-3k na jeden hunt. Głównie nastawiam się na sprzedaż warhammerów (na moim świecie ~1,5k-~2k. Jeszcze spytam jak silne są Dark Monki??? Czy dam radę im uciec i jakie będę im zadawał obrażenia a jakie one mi.

tomekp-91 29-12-2005 18:00

Ostatnio chodzę tylko na katedrę
Brat, (sorcerer ;)) ze skillami xx///21 , noble armor, dragon shield etc.
blokuje mi smugglery, bandity, assainy, dark monki (na utamo vitce ofc xP)
i odbieraja mu bardzo malo (1-20) a na dodatek rzadko...

Jestem tam palkiem bez eq nasza strategia jest taka ze zbieram lepsze itemy ktore wypadna, zakladam je, wracam do miasta i sprzedaję...
tym sposobem zwraca nam sie kasa za belty manafluidy

co do dark monków:

dla własnegodobra nieschodź na poziom -2 bo czycha tam chyba 3 dmów
ale pojedyńczy respawn powinienes zabić.

Przesuwaj się po jednej kratce bo jak zagonisz zbyt dużo potworów mozesz się z nich niewygrzebać...
niezapomnij o kilku ihah/uhah

Xenio 30-12-2005 08:31

ehh, ja na 11 lvlu na Dark Katedrze expilem, Knight: skills 47/45 Eq: P-legs, Knight Axe, Scale arm :P, Dwarven Shield, i potworki same sie prosily zeby je bic :) przewaznie Smugglery na 3 strzaly bralem ;]

Nietypowy 30-12-2005 12:25

Na luzaku dasz radę ;) nie wiem co oni cię tak dręczą, że może być nie ciekawie :p A co do expa.... Exp za***isty !! Możesz wylootować brass armorki :] Więc to za***iste miejsce dla knightów o odpowiednim eq i skillach.
Dasz Rade !!

Wladek - Celesta 30-12-2005 13:08

Bandyci itp. tak ale uwaga na Assasina z tym moga byc problemy

Beagle-Saga 31-12-2005 11:15

Kumpel z Isary miał skille 55/55 i chodził z D-lance na prawie najniższe poziomy.Leeko przeżyjesz na -1

Cacuss 31-12-2005 11:34

Ja tez chialbym o cos spytac...

Mianowicie ile expa leci na katedrze przez okolo 1h. Kiedy jest full resp i kiedy nie ma (pytam tu o to bezpieczne miejsce, bez monkow) i kiedy jest/nie ma full respa na dwoch pietrach (tam z monkami) ??
I jeszcze jedno, czy dalbym rade na drugim pietrze tam gdzie te monki ze skillami 60/60 spike/serp sword, dragon/guardian sield, brass legs, dark helmet a i 20lvl ;) ??

Blacko 31-12-2005 13:30

Tuż przy zejściu na -2 poziom jest resp 1 assasina w komnacie z boku a przy schodach 2 assassinów i dark monk. Nie należy ich lekceważyć. Assassina można porównać do huntera tylko że mu nie uciekniesz. Nawet zakuty w MPA i z tarczą oberwałem raz za 93 ;) Dark monki są o tyle niebezpieczne,że oprócz zwykłych zdolności monka wykorzystują też life drain (~30dmg,do 60 dmg melee).

@up
na poziomie -2 nawet ja wymiękam solo :( Nawet nie myśl o tym żeby sie do niego zbliżać...

poisoner 31-12-2005 20:49

Cytuj:

Nie mam 4 mlv'la
I co ty chcesz zrobic czlowieku bez 4 mlvla? Przyjdzie pk na 6 lvlu i cie zabije. Lepiej idz trenic na roty, robiac przy tym 4 mlvl najszybciej jak sie da!
Cytuj:

Na luzaku dasz radę nie wiem co oni cię tak dręczą, że może być nie ciekawie A co do expa.... Exp za***isty !! Możesz wylootować brass armorki Więc to za***iste miejsce dla knightów o odpowiednim eq i skillach.
No wszystko zalezy od tego czy spotkasz assasina albo dark monka na poziomie -1 czy nie. :p
Cytuj:

spike/serp sword
Z tak kiepska bronia nie masz czego tam szukac.

fluid 31-12-2005 21:00

---->Dark Catedra<----
zamieściłem link do poradnika o Dark Catedra tam masz co występuje i gdzie :)
@topic kup k-armor i k-legs a następnie np.war hammer i idz expić choć mógł byś jeszcze poskilować do 60/60 :)
@edit i nabij 4mlvl chyba że kupisz se ihy zamiast uhów :]

bmatrix 01-01-2006 17:51

@up
Mam warhammer :p

matkow21 01-01-2006 18:18

troche slabe skille jak na lvl ale na tych skillach i z tym eq exp benddzie abrdzo szybki i bedziesz mial dyzy is zybki exp ale na przyszlosc to kup jakeis lepsze eq i na tym lvlelu juz dawno powinienesz miec 70/70

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:05.