Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   sesja RPG by PPA (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=59738)

Ppa 29-12-2005 10:09

sesja RPG by PPA

noto zakładam sesje D&D w internecie :P przez chat :D zgłaszać się domnie na PW (dostemp do chata dostaną tylko 3 pierwsze osoby ponieważ jest to sesja na prube)
oto co ma zawierać PW

Imie postaci:byle jakie
Rasa: tylko ludzie,elfy,krasnoludy,półogry,
Klasa:Wojownik,Mag,Kapłan,łucznik,złodziej
charakter:dobry,bardzo dobry,zły,bardzo zły,chaotycznie zły,chaotycznie praworządny,potempieniec i przy tym ostatnim się zatrzymam potempieńcy mają + do nekromancji ale nienawidzą ich ludzie
bóstwo:ściemniać :P
wzrost:...
waga...
rozmiar...
oczy...
włosy...

reszte zrobimy już na "czacie"

jag zgłoszą się 3 osoby postne że więcej niema się już zgłaszać a te osoby dostaną link do chatu.

p.s jak sesja wypali zrobie nastempną

Taube 29-12-2005 10:22

<zakrztusiła się>
rozmiar? :D
czy wolno mi wiedzieć.. czego rozmiar? czy też są... rozmiary zależne od płci? B)

tak na marginesie - to nie powinno być w RPG'ach? ;)

d.Taube

edit: błędom mówimy STOP! :crusader:

NORMALY OBYWATEL RP 29-12-2005 10:25

Rozmiar:
średni,Duży,Wielki,Kolosalny itp.:)
Kazdy rozmiar ma odpowiednia granice np. od 1m-2,5m :D

Aaa i jescze jedno, w jakim systemie gramy 3.0 czy 3.5?:>
Edit. I od jakiego lv rozpoczynamy?

Taube 29-12-2005 10:38

nie zostałam zrozumiana :)
bardziej delikatna opcja:
rozmiar - buta? :]

jeśli już jest podany wzrost, to znaczy, że nie chodzi tutaj o wielkość samej postaci, ale o jakiś charakterystyczny.. pomiar :)
miło by było wiedzieć o czym mowa B), chyba, że jest to tajemnica dla wybranych i laików się nie uświadamia ;)
a tak pozostają domniemania.. różne domniemania... khem ze względu na statystyczny przedział wiekowy tego forum, lepiej nie wymawiać ich na głos :P

d.Taube

Ppa 29-12-2005 11:16

rozmiar

50cm-120cm -mały
121cm-175cm-średni
180cm-2m-duży
2m-2,5m-kolos
2,5m-3m-olbrzym

zaczynamy naturalnie od 1lvl

a tak pozatym zostało tylko jedno miejsce winc szypko :D

a sesje jak będzie komplet zaczynamy dzisiaj o 17/18
albo dopiero w sobote o 18 ale jeszcze nie wiem dokładnie bo mam mały remont a uczestnicy jak będzie komplet dostaną PW z linkiem do chatu gdzie odbędzie sie sesja oraz z dokładnym czasem rozpoczęcia.

a jaki system... 4.0 by PPA :D niewiem będzie to totalna improwizacja na krztałt D&D :P (niebić)

Stasioman 29-12-2005 11:18

No to mogłeś mówić że to nie jest d&d ale jakaś amatorska, nieoficjalna podróba bez cienia wartości, nie?

Ppa 29-12-2005 11:29

a kto by wszedł w temat

sesja w podróbe D&D by PPA???

Taube 29-12-2005 11:59

<delikatnie pokasłuje..>
coś widzę przepaść jakąś myślową chyba między nami, bo się rozminęły nasze toki rozumowania.. bo pytanie jakie zadałam mija się lekko z odpowiedzią.. :P

jest wzrost – on określa wzrost postaci, czyli ile cm ponad ziemię wystaje głowa, znaczy się samo to w sobie jest określeniem ‘rozmiaru’ całej postaci i każdy ma niejakie wyobrażenie ile cm w rzeczywistości sięga na jaką wysokość.. żaden krasnolud nie będzie patrzył prosto w oczy barczystemu, wyrośniętemu wojownikowi, lub orkowi bez zadzierania głowy – tu wzrost wydaje się być wystarczającym czynnikiem :]

teraz rozmiar – rozmiar buta? stopa ma taką długość? to pantofelków oni nosić nie mogą..
czy może czego jest ten rozmiar w ogóle? garsonki? może rozmiar ubrania? XXL? M’ka? ;)

d.Taube

Tana 29-12-2005 14:00

mast
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Taube
<delikatnie pokasłuje..>
coś widzę przepaść jakąś myślową chyba między nami, bo się rozminęły nasze toki rozumowania.. bo pytanie jakie zadałam mija się lekko z odpowiedzią.. :P

jest wzrost – on określa wzrost postaci, czyli ile cm ponad ziemię wystaje głowa, znaczy się samo to w sobie jest określeniem ‘rozmiaru’ całej postaci i każdy ma niejakie wyobrażenie ile cm w rzeczywistości sięga na jaką wysokość.. żaden krasnolud nie będzie patrzył prosto w oczy barczystemu, wyrośniętemu wojownikowi, lub orkowi bez zadzierania głowy – tu wzrost wydaje się być wystarczającym czynnikiem :]

teraz rozmiar – rozmiar buta? stopa ma taką długość? to pantofelków oni nosić nie mogą..
czy może czego jest ten rozmiar w ogóle? garsonki? może rozmiar ubrania? XXL? M’ka? ;)

d.Taube

Oj Taube, nie mąć. W d&d poza wzrostem jest rozmiar. Od niego dolicza się modyfikatory do klasy pancerza. Kto grał w d&d to złapał, a laik niech nie drąży ;)

Cytuj:

No to mogłeś mówić że to nie jest d&d ale jakaś amatorska, nieoficjalna podróba bez cienia wartości, nie?
Amatorskie d&d jest o wiele bardziej grywalne, niz 'profesjonalne'. Wyobraź sobie sytuację:

Gracz1: to wsiadam na konia i uciekam!
MG rzuca kostką. Wypadło 1.
MG: Tak popędzałeś konia, że odpada mu głowa.

Za dużo rzucania na wszystko. Rzut czy udalo mi sie przejsc przez ulice, czy nie rozwalilo mi nosa przy kichnieciu... bla. Prowadząc nie rzucam nawet polowy tego co powinnam i idzie o wiele przyjemniej.

Stasioman 29-12-2005 14:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ppa
a jaki system... 4.0 by PPA niewiem będzie to totalna improwizacja na krztałt D&D

@ Tanatoss
Na podstawie tego stwierdzenia śmiem powątpiewać, iż będzie to jakaś specjalnie sensowna gra. Co do przykładu który opisałaś - no cóż, nie mam nic przeciwko DROBNYM zmianom, ale on pisze, że to będzie jakieś 4.0 ... A wątpię, żeby był profesjonalistą w tworzeniu RPGów, chodź oczywiście mogę się mylić.

Dr.Unknown 29-12-2005 14:30

Nie ma to jak inteligentny mistrz gry;<.
Jeżeli nie ma porządnego MG, Dedek jest nudny, a wręcz ssie.

Taube 29-12-2005 14:37

laicy muszą drążyć, inaczej wiecznie byliby laikami ;)
jedyna która wyjaśniła cokolwiek nie mówiąc, że to o sam wzrost chodzi :)
przecie może mieć ktoś ponad 2m a być chudy jak osika ;)

a w d&d jedynie narratorskie grałam :) znam się lepiej na mechanice innych systemów

a co do tych kostek - popieram! bo jeszcze można rzucić, czy się ktoś nie zatruł jedzeniem w karczmie :evul:

d.Taube

Tana 29-12-2005 15:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Taube
a co do tych kostek - popieram! bo jeszcze można rzucić, czy się ktoś nie zatruł jedzeniem w karczmie :evul:

A tu sie nie zgodze. Jak mi sie gracze buntują to rzucam jakiej choroby nabawili sie w karczmie. Nie uwierzysz jak skuteczna przy buncie jest plaga biegunki... ;)

Ppa 29-12-2005 15:18

taaa plaga biegunki rox a dotego jak drużyna ma zająć się obroną wioski przed atakiem ogrów :P

Taube 29-12-2005 15:57

Tan.. jesteś zbyt łaskawa :D
wiesz ile ciekawych chorób może się taki wspaniały.. męski rycerz nabawić... :evul:

no chyba, że rozmawiamy tutaj o pełnopłytówce w danym orszaku :] to jest to majstersztyk ;)

khem.. chyba schodzimy na offtop :) ja już siedzę cicho bo zaraz nas Tan pogoni :D

d.Taube

Ppa 29-12-2005 16:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Stasioman
@ Tanatoss
Na podstawie tego stwierdzenia śmiem powątpiewać, iż będzie to jakaś specjalnie sensowna gra. Co do przykładu który opisałaś - no cóż, nie mam nic przeciwko DROBNYM zmianom, ale on pisze, że to będzie jakieś 4.0 ... A wątpię, żeby był profesjonalistą w tworzeniu RPGów, chodź oczywiście mogę się mylić.

to się zgłoś i zobacz sesja odbędzie się w sobote godziny nie znam

po pierwsze tylko nie "ON" bo kolegi sobie nie znalazłeś a jak znalazłeś to kolega ma imie. A co do "rozmiaru" to się niewypowiem bo sam niewiem po jaką cholere to jest na tej karcie postaci którą sciągnołem.a ja niemam nic przeciw jakimkolwiek zmianą w D&D raz grałem z kolegą on był MG i nierobił prawie żadnych rzutów oprucz tych koniecznych i bardzo przyjemnie się grało

JEST JUSZ KOMPLET prosze się nie zgłaszać

Badzo 29-12-2005 17:13

'JUSZ"

o dzizys, nie wiem czy sie nie wypisać...

Ppa 29-12-2005 18:24

to się wypisz mam już jedną osobę na twoje miejsce

(tego posta traktuje jako wypisanie się)

Badzo 29-12-2005 19:54

powiedziałem 'wypisuje sie!' ?
-.-'

Voodom 29-12-2005 20:08

ja chce sie zapisac powiem wszystko na gg : 1620997 :P pisz nawet jak ejstem niewidoczny :P

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:44.