Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   BoH + knight (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=59764)

Troni 29-12-2005 13:38

BoH + knight

No własnie czy na 31 lvl opłaca mu się zakupić ww buty czy może coś innego

Dla ułatwienia powiem że owy knight ma:
platinum amulet
crusader helmet (w najbliszej przyszłości ma zamiar kupic vampire shield)
medusa shield
crown armor
crown legs
bright sword and giant sword
leather boots ;)

Propan Butan 29-12-2005 13:45

heh mi sie ydaje ze kupowanie knigtowi bohów to troche strata kasy bo on niema byc szybki tylk omiec duzo hp i defa :P

Helixaw 29-12-2005 13:48

Kupuj, nie potrzebujesz lepszego eq. Zawsze to szybsze expienie ;) Chyba, że nie masz uhów to zainwestój w nie. Nie wiem jak po update ale ja bym tak zrobił.

ogorek 29-12-2005 14:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Propan Butan
heh mi sie ydaje ze kupowanie knigtowi bohów to troche strata kasy bo on niema byc szybki tylk omiec duzo hp i defa :P

no niby troche masz racji ale wiesz, ja tam i tak jestem za kupieniem bohow. pamietaj o tym ze knight walczy glownie w zwarciu wiec im szybciej podbiegnie tym szybciej udezy.

Propan Butan 29-12-2005 14:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ogorek
no niby troche masz racji ale wiesz, ja tam i tak jestem za kupieniem bohow. pamietaj o tym ze knight walczy glownie w zwarciu wiec im szybciej podbiegnie tym szybciej udezy.

No niby tak no ale bohy niedaja znów TAKIEGO przyspieszenia a pozatym jesli chodiz na potworki które acza w zwarciu to neibedzie musial podbiegac bo one same to zrobia

Edit@ kolega na dole tak jakby mi to z ust wyjoł

Vil 29-12-2005 14:14

Zalezy na czym chce expic. Na guardach przyda sie armor, na elfach wieksza szybkosc biegania daje szybsze expienie.

Raiderek 29-12-2005 14:21

on ma 31lvl...
Na tym lvl'u strata Boszków by była ciężkim ciosem.
Eq masz wystarczający, aby wbić lepszy lvl, lepiej zainwestuj w Runki.
Następnie kup lepszy Eq, teraz ci lepszy nie potrzebny.

~Arthas~ 29-12-2005 14:29

lol

zbieraj na steel boots B)

Crazy-Frog 29-12-2005 14:58

@up zależy od servera w znacznej mierze tak samo jak i od chęci :]
@2up zgadzam sie stobą w 100% warzniejsze teraz jest eq i runki :p
@3up na guardach tylko lepszy armor ??? niezgadzam się z tym ani troche ale z elfami to inna bajka :)
@topic teraz kupywanie boszków jest zbędne lepiej zainwestuj w runki i eq posskiluj nabij level porób lootbagi i dopiero zastanawiaj się nad kupnem boszków :)

Natalka Bartkowiak 29-12-2005 18:09

Mozesz kupic,ale jak masz extra kase.

Pamietaj ze bohy dodaja tak jakby 20 lvl do przobu przy chodzeniu.

Jak masz na przyklad 40 lvl to jak zalożysz bohy to bedziesz chodzil jak 60 lvl.

:P

M4r3X 29-12-2005 20:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Natalka Bartkowiak
Mozesz kupic,ale jak masz extra kase.

Pamietaj ze bohy dodaja tak jakby 20 lvl do przobu przy chodzeniu.

Jak masz na przyklad 40 lvl to jak zalożysz bohy to bedziesz chodzil jak 60 lvl.

:P

Na tibia news pisze ze dodają 20% ? o0

@topic

Jak juz zostalo napisane, bohy zwiększaja prędkość expienia kosztem zuzywania uhow/częstrzego exurowania się.

szymon287 29-12-2005 20:28

najpierw kup sobie vamp shield pozniej sobie zbieraj na boszki ^^

Karakath 29-12-2005 22:10

Ja wogole nie inwestowalem w bohy dopiero na 60lvl z banshee questa mialem, fakt ze chodzi sie troche szybcie, ale to "troche" nie jest warte tej ceny chyba ze gramy paladynem gdzie szybkosc jest bardzo wazna. Lepiej przeznaczyc na runy.

Manrox 30-12-2005 15:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Propan Butan
No niby tak no ale bohy niedaja znów TAKIEGO przyspieszenia a pozatym jesli chodiz na potworki które acza w zwarciu to neibedzie musial podbiegac bo one same to zrobia

Edit@ kolega na dole tak jakby mi to z ust wyjoł

A miałeś kiedyś BoHy? takiego przyspieszenia nie dają? Człowieku, przyspieszają o 20 lvli!!

Magusek of Vinera 30-12-2005 16:05

moze i jestemnoob moze i nigdy bohow na kopytach nie mialem ale na www.erig.net jest napisane ze przyspieszaja o 30lvl ;)

no chyba ze sie myle to sorry

Modus 30-12-2005 16:28

Według mnie bohy sa potrzebne moze nie na 30 czy 31 lvl ale od 40 to juz raczej napewno ... atak pk = szybsza uciesczka np. do temple = mniejsza strata uh ... szybsze expienie ( dostaniesz sie na i z expowiska w szypszym czasie ... ) a to ze lepiej przeznaczyc na runki to niewiem bo bohy bedziesz mial puki ich nie stracisz a runy szybko sie zuzyja ....

PS: Sory za błedy ..

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Magusek of Vinera
moze i jestemnoob moze i nigdy bohow na kopytach nie mialem ale na www.erig.net jest napisane ze przyspieszaja o 30lvl ;)

no chyba ze sie myle to sorry

To ty chyba masz jakiś inny erig -.-

Bez boh - A level 30 has a raw speed of 278.
Z boh - A level 30 using boots of haste has a raw speed of 318, which is equivalent to an unmodified level 50.

Wjec 20 lvl a nie 30 ...

Propan Butan 30-12-2005 16:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Manrox
A miałeś kiedyś BoHy? takiego przyspieszenia nie dają? Człowieku, przyspieszają o 20 lvli!!

Tak miałem bohy poczym je sprzedałem bo wole kase wydac na cos innego a to mzoe dlatego ze mailem maly lvl jak je przymierzalem....... i takiej ruznicy neiwidzialem

edit a czy ty człowieku miales 20 lvl kiedys? :) (niepatrz na mój opis bomam wiecej charów)

fluid 30-12-2005 18:02

@topic lepiej zainwestuj se w uhy i np.w vampire shielda niż w boszki :) dopiero jak bedziesz miał eq np. rh,bs lub gs,vampire shield,golden armor,crown legs.Możesz też dołączyć sondę do tematu i napodstawie wyników zadecydować ;)

Wjot 30-12-2005 23:12

yo

Napisz na jakim grasz servie albo ile kosztują u ciebie bohy. Na wielu serverach cena bohów i steel bootsów nieznacznie się różni. Jeśli grasz właśnie na takim servie to radzę ci inwestować w steel bootsy.

Blacko 31-12-2005 14:06

Boh są dobre na długie podróże i jak trzeba kogoś dogonić/uciec. Armor nie liczy sie aż tak bardzo, można zauważyć różnicę jak jeden ma scale arm i p-legs a drugi dsm i k-legs, ale różnica rzędu 3 arm jest prawie niezauważalna,a już na pewno nie odczujesz ubytku 1 arma z leather boots. Kiedyś liczyłem średnie dmge, wychodzi około -1% dmg na punkt armora,czyli lipa ;p
No ale redukcja obrażeń to nie wszystko, pamietajmy jeszcze o armour block ;)

PODSUMOWUJĄC: zrób jak uważasz, oceń na czym ci bardziej zależy. Jak już wielu wspomniało,V-shield wydaje się rozsądniejszym zakupem. Pamiętaj jednak,że kiedyś i tak będziesz nosił boh,zeby uzywac ich naprzemiennie ze steel boots. Mając Amulet of Loss możesz je bezpiecznie nosić w plecaku.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:39.