Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Magia (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=16)
-   -   Czary - zestawienie. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=59855)

Andrea 29-12-2005 23:06

Czary - zestawienie.

Nie wiem gdzie to dać, więc daję tu. Może się przyda póki co :)

Wszystkie czary dostępne w Tibii:

http://img517.imageshack.us/img517/1324/czary0mp.jpg

Bakuo 29-12-2005 23:12

NO WKONCU KTOS POMYSLAL,BO SAM NIE MAM CZASU NA LICZENIE
Dzieks mi to sie napewno przyda tylko ten kolorek taki... no wiesz... i super by bylo gdyby byl jeszcze oszacowany czas robienia runy. :cup:
Poza tym ok :)

ogorek 29-12-2005 23:39

przyda sie ale:
- zmien kolor
- obrazek przerob na tekst
- wyrownaj napisy
- zamiast "nazwa czaru" powinno byc np.: "inkantacja"
- tak jak Bakuo juz powiedzial, napisz ile czasu potrzeba na zrobienie 1 runy oraz calego bp
- nie "lv", tylko "lvl" [pierwszy wiersz, pierwsza komorka]
- nie "wyma/gania", tylko "wyma-/gania"
- zeby robic bolty potrzebny jest PACC

pozdr0

Quezacoatl 29-12-2005 23:59

Tak
Sądze że gdyby właściciele strony tibia.pl szybciej wprowadzali updaty na stronie nie byłoby potrzeby robienia takich tematów.(ale to tylko moje zdanie XD)

Temat sie napewno przyda (choć pewnie do czasu) bo nikomu sie nie chce sprawdzać takich rzeczy samemu.

ogorek 30-12-2005 00:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Quezacoatl
Tak
Sądze że gdyby właściciele strony tibia.pl szybciej wprowadzali updaty na stronie nie byłoby potrzeby robienia takich tematów.(ale to tylko moje zdanie XD)

Temat sie napewno przyda (choć pewnie do czasu) bo nikomu sie nie chce sprawdzać takich rzeczy samemu.

a kto ci kaze samemu sprawdzac. wystarczy znajomosc angielskiego:
Magia Runiczna,
Magia Spontaniczna

na tibianews.net mozna tez znalezc informacje na temat Wand'ow, Rod'ow. pojawily sie one tam max tydzien po update. szkoda ze na tibia.pl nadal nie ma aktualizacji :(

Barzyk de'Costa 30-12-2005 08:11

Można sprzedawać run w sklepach? Których?

Ivanomen 30-12-2005 08:51

Btw

UHy są od 20 lvl.

Lass 30-12-2005 09:04

Ano:

- przyda się (ach, ta szybkośc aktualizacji tibia.pl)
- ZMIEŃ KOLOR!!
- mlvl do użycia runy HMM to 4, nie jeden (w upie się zmieniło, sprawdzone - 09:54 You see a spell rune for level 4. It's an "adori gran"-spell (5x).It weighs 1.20 oz.)

Rybzor 30-12-2005 11:51

Afff, wszystko to mamy na Tibia.com, wystarczy przepisac i jakas rozową tabelke wstawic omg tez mi wysilek :P, ale z drugiej strony fajnie ze ktos to wkoncu napisal, 90% uzytkownikow nie potrafi korzystac z tibia.com wiec plusik dla andre~;)

Thomas 30-12-2005 13:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ivanomen
UHy są od 20 lvl.

Od 24:]

Przy UE powinieneś zmienić PACC + Promocja

ogorek 30-12-2005 14:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thomas
Przy UE powinieneś zmienić PACC + Promocja

UE nie wymaga promocji.

Belqs 30-12-2005 14:23

Problem

Czy teraz bolty mozna robic bez pacca? nie trzeba miec pacca? prosze o szybka odpowiedz! Z gory dzieki!:)

ogorek 30-12-2005 14:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Belqs
Czy teraz bolty mozna robic bez pacca? nie trzeba miec pacca? prosze o szybka odpowiedz! Z gory dzieki!:)

zeby robic bolty musisz miec PACC'a. w tabeli jest blad.

Manrox 30-12-2005 15:51

A po kiego hu... wuja to tu wstawiłeś? Każdy może zobaczyć swoją Spell Book, tam jest wszystko napisane -,-

Wystarczy odzwiedzić inne strony, albo zobaczyc swoją książkę z zaklęciami, i wszystko jasne.

PS. Chyba sie nie wysiliłeś żeby skopiować jakąś badziewną tabelkę, w dodatku w kolorze który kojarzy się z... no wiadomo

Andrea 30-12-2005 16:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Manrox
A po kiego hu... wuja to tu wstawiłeś? Każdy może zobaczyć swoją Spell Book, tam jest wszystko napisane -,-

Wystarczy odzwiedzić inne strony, albo zobaczyc swoją książkę z zaklęciami, i wszystko jasne.

PS. Chyba sie nie wysiliłeś żeby skopiować jakąś badziewną tabelkę, w dodatku w kolorze który kojarzy się z... no wiadomo

Tak, twój spellbook jest chyba wyjątkowy, skoro mozesz w nim zobaczyć wszystkie czary.
Nie podoba się? Nie musisz oglądać, albo zrób lepiej.

@ all up
Poprawiłem błedy i zmieniłem kolor.

Raul de Bar 30-12-2005 16:28

Błędy , błędy , błędy....
Sprawdź przede wszystkim ilość "pocisków" w runach. Tak na szybko to widzę błąd w magic wall - 3 użycia a nie 4 i w fireball - 2 uzycia a nie 3.
Dobrze by tez było abyś sprawdził i dopisał co dają supply spells dla paladyna - arrows tworzy teraz 10 strzał , burst arrows 3 strzały a conjure bolt i poison arrows nie mam pojecia ile.

Andrea 31-12-2005 18:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Raul de Bar
Błędy , błędy , błędy....

Być może są błędy w niektórych podanych ilościach czarów w runach, nie będę
się sprzeczać. Ale dane o czarach dostępne na różnych stronach o Tibii różnią się i to nieraz znacznie.
Poza tym błędy są także na tibia.com ( np. mlvl wymagany do użycia runy hmm:
na tibia.com widnieje 1 a w grze jak byk stoi że 4). Chyba nie muszę ci tłumaczyć, że nie jestem w stanie sprawdzić bezpośrednio w grze wszystkich czarów.
Poza tym to moje zestawienie należy traktować tymczasowo, w końcu tibia.pl
pracuje już nad uaktualnieniem tego. :)

Kant 01-01-2006 05:20

Zestawienie niewątpliwie przydatne.
Przy okazji korekcji ww. błędów - sprawdz ich ceny
(np. LMM kosztuje 500gp a nie 200gp) :p

pozdrawiam

KANT :baby:

Fiszbin 01-01-2006 12:16

hihihih

@Raul de Bar

Magic Wall ma 4 "pociski"....

@ Topic

Przyda się, może by to przykleić?

Valandil 01-01-2006 15:44

a żeby ich cholera wzieła...po co HMM na 25 levlu?!?!?!?!?!??!?!!? Z***ALI GRE TERAZ SORCEM!!

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:04.