Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Wydarzenia ze światów (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=117)
-   -   Program pomocy nowym graczom (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=59959)

Elmer 30-12-2005 23:03

Program pomocy nowym graczom

Żeby dokładnie przekazać wam o co chodzi musze stworzyć otoczkę.
Nebulą, niegdyś bardzo zatłoczonym serverem rządziła gildia Phyrexian.
Byli to w większości Szwedzi. Stosowali oni bardzo brutalne metody
Power abusingu, przez co server bardzo się wyludnił. Grało tam w szczytowych momentach 300 osób na raz.

Jednak każda tyrania ma swój kres. Polakom (nam) po wielu próbach udało
się wypędzić Power abuserów z servera. Populacja Nebuli rośnie i w
szczytowych godzinach dochodzi do 500 ludzi. Jednak my nie chcemy
spocząć na laurach. W tym celu organizujemy (gildia Rebirth) darmowe P sety dla osób nowo
przybyłych na server. Codziennie od jutra, przez najbliższy tydzień/2tygodnie (może więcej jak pozwolą zbiory), będziemy rozdawać po 10 p setów dla osób nowych na serverze. Będzie ustalona godzina (najprawdopodobniej 18) kiedy to będziemy rozdawać p sety w naszm gh Dark mansion (przy thais).
Nikt nie dostanie p seta 2 razy, ponieważ każdy kto dostanie eq będzie zapisywany do listy.

Mała część z całośći:
http://img482.imageshack.us/img482/4071/uo00437xz.jpg

Dlaczego warto grać na Nebuli:
-Dostajesz darmowe eq na start.
-Władzę mają Polacy.
-Jest to stosunkowo nowy server z przyszłością.
-Większość grających tu to polacy, więc jeśli nie znasz dobrze
angielskiego, to się dogadasz.

[ mz ] 31-12-2005 09:33

:o

Założe się, że 80% tych low leveli to będą thief/noob/ex_uhmaker chary... Lepiej byście to sprzedali (p-army w sklepie) i pokupowali sobie runy, albo GH ozdobili ^^.

Zelot 31-12-2005 10:50

^.-

Dobry pomysl :)

Feli90 31-12-2005 10:55

B.Dobry Pomysl.
Ale Ja bym radzil dawac Podstawowe eq typu: Soldier Helmet , Scale Armor , Brass Legi :) B)

Rodghar 31-12-2005 11:20

Moim skromnym zdaniem bardziej przydało by się takie coś na rookgardzie.
Ja moim rookstayerem(z nebuli)wywaliłem troche itemów dla nowych(katana, cooper, studded legsy, itp.).

Elmer 31-12-2005 16:50

P sety będą rozdawane od jutra (niedziela). Chcemy zrobić to dobrze, a nie na szybkiego.

Mimo-vader 31-12-2005 16:54

A jak ktoś wraca to też dostanie ? :p B
Btw. Bardzo dobry pomysł, mam nadzieje że nareszcie wrócą starzy/przybędą nowi gracze i poprawi się rynek zbytu.
Mam pytanie: czy Szwedzi dostali szansę wykupienia się ? :p

Xavery 31-12-2005 17:16

Bardzo dobry pomysl. Wiadomo ze im wiecej graczy na serwie tym lepiej (bez przesady :P ). Niestety jak piszesz duzo graczy odeszlo z Nebuli z powodu PA i huntow od szwedow (min, ja ale juz wrocilem :P ). Jezeli to bedzie dobrze przeprowadzone to w pelni popieram. Good luck :] Pozdro.

Alora 31-12-2005 18:46

Tak trzymać

Bardzo dobry pomysł. Popieram takie akcje. Bardzo dobrze że wiekszość graczy wraca na Nebule. Życze wam dobrych rządów dużo, producentów runek,
mało konkurencji,wybicia szwedów. :)

Anomen Merciful 31-12-2005 19:01

Dobry pomysł !!!
Szkoda tylko , że wróciłem na Arcanie eh :(
Ale gz pomysłu i tak powinno być!!!
Może jeszcze kiedyś przejde na Nebule ;)
Pozdrawiam i szczęśliwego Nowego Roku!! :D

Volerasi 31-12-2005 21:17

Czy warto grać na nebuli? Ja gram na neptarze ale tam jest tyle PA wszystkie expowiska zajęte i wogóle :/ Ile miesięcy ma serwer?

hardi-17 31-12-2005 22:51

Zaczalem wlasnie grac na Nebuli czy zalapie sie na equip jestem pallkiem z Thais moj nick to Hardi Gers
Oprócz eq dawalibyscie jakas protekcje dla nowych czyy cos ;]

Lord'Nesteloo 31-12-2005 23:04

Dobry pomysl :)
Moglibyscie jeszcze dodac ze odoby do ~13 lvl ,poniewaz na wyzszym lvl zazwyczaj maja.
A jak zapobiedz temu zeby jedna osoba nie dostala kilku setow kilkoma postaciami!!?? :evul:

Xavery 01-01-2006 09:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Volerasi
Czy warto grać na nebuli? Ja gram na neptarze ale tam jest tyle PA wszystkie expowiska zajęte i wogóle :/ Ile miesięcy ma serwer?

O ile sie nie mysle Nebula ma okolo pol roku. Czy warto? Mysle ze tak. Odkad wrocilem nie spotkalem sie z zadnym przejawem PA czy czegos podobnego. Expowiska sa wolne, nawet w "godzinach szczytu" jak sie postarasz to znajdziesz dobre miejsce.

Busvelt 01-01-2006 12:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Elmer

Żeby dokładnie przekazać wam o co chodzi musze stworzyć otoczkę.
Nebulą, niegdyś bardzo zatłoczonym serverem rządziła gildia Phyrexian.
Byli to w większości Szwedzi. Stosowali oni bardzo brutalne metody
Power abusingu, przez co server bardzo się wyludnił. Grało tam w szczytowych momentach 300 osób na raz.

Jednak każda tyrania ma swój kres. Polakom (nam) po wielu próbach udało
się wypędzić Power abuserów z servera. Populacja Nebuli rośnie i w
szczytowych godzinach dochodzi do 500 ludzi. Jednak my nie chcemy
spocząć na laurach. W tym celu organizujemy darmowe P sety dla osób nowo
przybyłych na server. Codziennie od jutra, przez najbliższy tydzień/2tygodnie (może więcej jak pozwolą zbiory), będziemy rozdawać po 10 p setów dla osób nowych na serverze. Będzie ustalona godzina (najprawdopodobniej 18) kiedy to będziemy rozdawać p sety w naszm gh Dark mansion (przy thais).
Nikt nie dostanie p seta 2 razy, ponieważ każdy kto dostanie eq będzie zapisywany do listy.

Mała część z całośći:
http://img482.imageshack.us/img482/4071/uo00437xz.jpg

Dlaczego warto grać na Nebuli:
-Dostajesz darmowe eq na start.
-Władzę mają Polacy.
-Jest to stosunkowo nowy server z przyszłością.
-Większość grających tu to polacy, więc jeśli nie znasz dobrze
angielskiego, to się dogadasz.

nieradze grac na tym serwie lepiej bylo jak bylo phy wtedy bylo pa ale byl pozadek a teraz sa polacy I JEST JESZCZE WIEKSZE PA NIZ KIEDYS !! i do tego jest rozpist niewiadomo juz kto z kim jest X( na tym serwie nie da sie grac ;/ np expisz gdzies przychodzi ci jakis kolo muuwisz leave bo byles pierwszy a zaraz jego kumple do ciebie why u pa on ktos tam !! i to ma byc ****a gra ??

Walekifa 01-01-2006 12:53

Też robię free itemki i questy dla newbie,albo bawie sie w fast handa z noobami<i love it!> żucasz kuszę pod dp,i zaczynasz nią żucać po ziemi
zbiega się cały tłum,i wszyscy walczą o "RARA :D" Wkońcku ktos go dostanię,a stosować można przerozmaite sztuczki,zabawa na 102 :p

wapper 01-01-2006 15:43

^^

gz.:>

@oftopic
a moze mi ktos cos podzuci na pandori (chodzi mi o spiry bo nie mam kasy na nie ;/) moj nick Vicious Xuru xD :)

Barzyk de'Costa 01-01-2006 15:58

B dobry pomysł, ale jeśli to źle zoorganizujecie to szybko wam się sety skończą.

Elmer 01-01-2006 15:59

Dziś punkt 18 (za 1 godzine i 10 minut), zostanie rozdane pierwszych 10 p setów.

~Arthas~ 01-01-2006 16:04

lol

pewnie beda same noobki lole etc i tylko stracisz p sety :p

PS. zaraz zrobie sobie chara wyjde na maina i zobaczy czy dajesz Noobom albo takim co robia jak ja 8o

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:49.