![]() |
Poczta
siemq wszystkim
mam pewien problem niemoge se poradzic z wyslaniem paczki zaadresowalem karteczke umiescilem ja w paczce i przedmioty do eksportu ale jak mam ja wyslac jak probuje ja umiescic w skrzyncee to ona poprostu zosaje polozona na niej jak to sie robi?? posdro ;] |
upewnij sie ze label wyglada tak:
[1 linijka] osoba do ktorej wysylasz [2 linijka] miasto do ktorego wysylasz jesli parcel nie znika to tak: 1. albo nie ma w nim labela 2. label jest nie zaadresowany albo zle zaadresowany 3. parcel zostal juz uzyty jesli jestes pewny ze dobrze adresujesz label i ze napewno jest BEZPOSREDNIO w parcelu to upewnij sie jeszcze ze twoj parcel nie ma stempla. nastepnym razem szukaj! |
tak
upewnilem sie i jest wszystko dobrze ale niemoge wyslac a czy mozna do siebie samego?? ;] |
Mozesz aha aby sprawdzic czy paczka byla juz uzyta wystarczy spojrzec na nia i sprawdzic czy nie ma tam takiego czarnego koleczka z bialymi kreseczkami w lewym dolnym rogu tejze paczki
|
@topic omg. to są proste rzeczy :evul: wysyłanie parceli,listów itd. parcel wysyła się tak :
1.Kupujesz go na poczcie pisząc hi->parcel->yes 2.Do kupionego parcela dostajesz label w którym piszesz [u góry] name postaci [linijke w dół] Miasto 3.Label wrzucasz to parcela 4.Wrzucasz to ca masz wysłać parcelem 5.Wysyłasz Jeżeli parcel niechce się wysłać to co jest źle ?? 1.Źle napisana nazwa miasta/postaci do której adresujemy. 2.Niezaadresowany label. 3.Niewrzucony label do parcela. 4.Parcel został już wysłany. THE END !!! :) |
wiem ze czeba kupic
i kupilem nowa i niema pieczeci i zaadresowalem ale nie dziala moze lezy na tym ze adresuje do siebie bo chcem wyslac do carlin bo mam za duzo capiticy mozna do siebie wysylac??? |
a może spróboj najpierw wrzucić tam przedmioty i potem dopiero label?
|
:) Dam sobie reke uciac ze twoj parcel jest wykorzystany juz to znaczy stamped parcel...
|
idz na poczte z 15 gp kup parcel
w labelu napisz nick do kogo wysylasz i miasto np: Britney spears Carlin upewnij sie czy na skrzynce np cos nie lezy chociazby malo widoczny 1 worms itp itd i wrzucaj label nie musi byc na 1 miejscu w parcelu jak pisza niektorzy |
Czasami jest tak że dobrze zaadresowany parcel nie chce "się wysłać". Nie wiadomo czemu, ale tak się zdaża. Zdażyło się tak mi i wielu innym osobom. Kup nowego parcela, 15gp to nie majątek.
|
a napisales imie i miasto malom literkom bo malo trzeba???
|
lol
@up wcale nie trzeba pisac mala literą;
@topic pewnie zle napisales nazwe miasta to sie czesto zdarza np kazrodoon czasami pisza blednie kazoordon najczestrze problemy sa tez z miastem Ab'Dendriel, sprawdz dokladnie |
Label
Od ostatniego Update w albelu jest napisane od kogo sie dostało parcel, może chłopak ma jakiegos starego labela którego po update nie da sie dawac do nowego parcela :> (Może sie myle)
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:17. |